Narance i voca

  

Breskva Rani izgled voca kulture

Peaches - rano izgled voca kulture, koji dolazi u ostvari je tri do cetiri godina nakon sadnje.  U jugo-istocno od Kazahstana, ukljucujuci Alma Ate regija moze breskve tesko: zbog sustavnog ostecenja i unistenja voca pupoljci cvjetova od proljeca mraz.

U proizvodnom okruzenju za ocuvanje breskve mraz stete na velikim povrsinama nije moguce, a zatim kao amater vrtlari mogu njegovati kulturu breskve u stlantsevoy obliku sa stvaranjem spljosten kruna s niskim utociste ostataka zimskih usjeva. Posebno vrijedne nektarine - goloplodnye breskve, cije ime potjece od rijeci "nektar" zbog visokog secera u vocu.

Genetski sredista podrijetla nektarine je zapadni dio Kine, uz nase istocne granice Kazahstan.  Sekundarni centar - Ferghana Valley, i sredisnjoj Aziji. U proslosti (a danas u Dzharkent sada Panfilova Baskunchah) su uzgajane nektarine u obliku zidnih tapiserija, ukrasno bilje u lonac kulture.

Proizvodnja goloplodnyh breskve ometa njihove niske prinose i mala velicina ploda.  Trenutno, kroz odabir hardiest oblika lokalne, stvorio jedan od RUE NOP l Nye nektarine sorata s plodovima tezine do 200 g  Voce nektarine su lijepe, ukusne, a na trzistu su u veliku potraznju, pogodan za svjeze potrosnju i tehnologija obrade, buduci da nema potrebe da jasno njihove koze od voca.

Voce nektarine nalaze: glukoza, fruktoza i saharoza, organske kiseline (jabucna, limun kiselina), vitamina C, P - aktivnih tvari, pektin, fosfor, kalij , magnezij, natrij, zeljezo, sumpor, silicij.  Tu sladkoyadernye nektarine okus vrstu badema. Trenutno, nektarina siroko uzgaja u Sjedinjenim Americkim Drzavama, Austriji i Novom Zelandu, Francuskoj, Grckoj, Italiji i drugim europskim zemljama, gdje je bivsi nektarina ¬ schivayutsya vise od breskve dlakavi.

U nasoj zemlji, nektarine uzgojene u Kirgistanu, sredisnje Azije i na jugu republike Kazahstan. Uglavnom kultivirane vrste nektarine Sredisnje: Lola, bogati, zuta nektarina, nektarina crveni krug, a njihov sadnica iz sjemena. U Moldaviji, razvoda uglavnom velikih Crni sorta Nektared.

Drzavna Nikita Botanicki vrt ima vise od 100 sorti nektarine i oblika uvedena iz inozemstva i uzgoj GNBS najbolji od njih Lola, nektarina zuta, crvena nektarina, Rich, Ed Stark Sunglon itd.  Prema njihovim bioloskim karakteristikama, oni su u blizini dlakavi breskve. Drvece obicno pocinju imajuci nektarine na treci ili cetvrti godinu

produktivni razdoblje traje do 15 godina. Plodovi se proizvode na izbojcima od prethodne godine. U nektarine, kao i breskve puca sljedece vrste: rast - pupoljci koje se formiraju uglavnom rasta i lisca, s m e m n n a e - bubrezi su smjesteni u skupinama od dva ili tri ili vise. Prosjecna bubrega obicno Rostov, i Side - cvijet (voce).  Slaba je e n l e marketinga izbojci - do 15-20 cm, na kojoj gotovo sve aksilarne pupoljci cvijeca, i apikalni pupoljak Rostov.

Buketnye grancice - vrlo kratak (5 cm), voce formiranje ¬ Bani s 5-8 cvjetnih pupova u neposrednoj blizini zajedno i jedan (apikalnog) rast. Primjer e f g e e m p e n a n e i oba gospodina i razvijati snage tekuce godine puca od aksilarne, neperezimovavshih pupoljci, koji cine jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne bubrega, od kojih je vecina cvijeca.  Fat puca (vrhovima) nastaju iz spava pupoljci.

Oni su ravne, guste i duge.  Vecina samoplodno nektarine, ali veci prinos usjeva na  unakrsnog oprasivanja pcele ", kao sto su breskve nektarine su pogodeni dlakavi list pregib, klyasterosporiozom, njezin beckoned i pepelnice.  Agrotehnika skrb slicno dlakavi nektarine breskve. Breskva - termofilne, zharovynoslivoe biljka.

To smrzava kada temperatura zimi spusta ispod 25 ° C, posebno u podrucjima gdje zimi snijeg je rijetka. Voce breskva jesti svjeze ili u kuhanju i obradu. Kemijski sastav breskve (u%): voda na 89, 6,3-14,4 secera, pektina 0,5-1,2, kiselina-1% (jabucne, vinske, limunske), vitamini C - 9,4 -20 mg na 100 g vitamina B i - 0,6-1,0 mg na 100 g sjemenki sadrze masne nafte (zrak i gorkomindalnoe) 20 - 60%.

Breskve brzo promice probavu masne hrane, lisce i cvijece breskve u juhu - dobro vermifuge i cisti. Glina breskve koristi protiv upale grla i oci. Breskve sjeme izvaditi breskve ulja, koja je visoko cijenjena u medicini kao blagi, blag i lako apsorbira (koji se koristi za susenje uha, nosa i grla).

Vecinu vremena amaterskog vrtlara jugu i jugo-istocno od Kazahstana mogu naci breskve stabala uzgaja iz sjemena razlicitih sorata, stekla tennyh nesrece, kao i razne Kijev rano, ili sadnice. U planinskim zoni Trans-Ili Alatau potaknuti da rastu breskve uz koristenje tipova povrsinskih formirovok stlantsev kao skloniste za zimu s plasticnom folijom i nabrasyvaniem joj usjeva ostataka.

Posadi breskve treba najvise zasticen od vjetra podrucja na visinama od 1.100 do 1.300 m nadmorske visine Najvise zimi, izdrzljiv raznolikost je rano Kijev.  Za pokrivanje kulturne perspektive: Lola, zlatni jubilej, Elbert, rano Red.

Peaches - pasmine koje treba uredise ispuniti. On uskoro dolazi u vrijeme plodnih grana kao sto imaju tendenciju da razotkrije kruna. Zadatak trimanje - neprihvatljiv pristranost i oduzeta lisca i reproduktivnog organa na kraju Postoje dvije metode breskve usjeva: zamjena i ekonomske,

Gospodarski obrezivanje je jednostavan. Sva godisnja puca skracena na 50-10 pupova: ukloniti suhe grancice i zadebljanja. Ovaj obrezivanje sprjecava starenje, ali razdvaja plodnih.

Hrana za ispuniti. Drzite oko na sredini tjemena ne krecu na periferiji. Obrezivanje breskve obrezivanje je slicna zamjena grozda. Jedna godina ogranak izrezati pocetkom u 2 bubrega.

Sljedece godine, ce se razvijati dvije pucati, pucati gornja ne rezati (samo krace), a donji smanjiti na dva pupa. Na trecoj godini gornjem lijevom leta na uzivanje, a donji smanjiti na dva pupa - popuniti i smanjiti otplodonosivshy "Ako zelite pucati kraci plodnih.

Povezani postovi:
  1. Uz Narance

  

breskve maslac, breskve, breskve voce, limunska kiselina, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.