Narance i voca

  

Breskve pozadinske informacije

Pregled: dom breskve je Kina. Tamo se uzgaja na nekoliko tisucljeca. Kroz Perzije i Grcke dostigao breskve drevnog Rima, i od tamo prosirio na diljem Europe.  Breskva glatke koze nektarine se zove (ako kosti je odvojen od njega) ili Breugnon (Ukoliko kosti je narasla na tijelu).  Zahtjevi: breskva - ljubav svjetlosti i topline.

Da bi se osigurala normalno plod sazrijevanja potrebno je veliku kolicinu pozitivne temperature tijekom vegetacije i zimskim temperaturama ne nize - 20-25 ° C. Nuzan uvjet za rast i plodnih je vlaznost tla.  Optimalni vlage stvoriti uvjete za drvo prehranu, rast vegetativne organe, itd.

Breskve stabala treba vode, posebno tijekom formiranja boja, i sto je najvaznije - nakon cvatnje, tijekom razdoblja ubrzanog rasta ploda. Za vise breskve pogodan srednesugli zrnate tla s dobrim vlage i izmjene zraka, s neutralnim ili blago alkalna reakcija. Obradena ilovace tla s normalnim (3%) humusa je takoder pogodan za uzgoj bresaka. Previse kalcija u tla povecava opasnost od kloroze.

Sastojci: breskve vitamina nije previse bogati, osim u plod sa zutim mesom visoko karoten sadrzaja. Ali sada toliko minerala da doprinose stvaranju odrzavanje hemoglobina i acido-bazne ravnoteze.

* Rano (100 do 110 dana od cvatnje do dospijeca u lipnju-srpnju) - Puschisty pocetkom svibnja cvijet, Greensboro i socan;  * Srednja (115 - 125 dana do zrele u kolovozu) - zlatni jubilej, sovjetski, crvena, Nikita fino;  * Kasni (130 do 150 dana od cvatnje do dozrijevanja u rujan-listopad) - Elbert, turisticka, CH kasnije.  Po obliku, boji koze i mesa razlikuju blagovaona, kositra i suhofruktovye razreda.

Boje mesa voce breskve podijeljen u belamyasnye (s bijelim mesom) i zheltomyas-Nye (s vrhnjem i zute, ruzicaste rijetko meso). Sadnja breskve - rijetki posjetitelj u vrtovima srednje benda, ali gdje raste uvjete u u odredenoj mjeri udovoljavaju zahtjevima ove biljke, potrebno iskrcati u sunce, potpuno osvijetljena podrucja koja su zasticena od vjetrova konstanta, bolje blizini zidovi zgrada. Za Breskva najprikladniji jugu i jugo-zapadnoj strani mjesta.

Mozda Tapiserija oblici breskve uzgoj, koji nude neke mogucnosti rast cak iu podrucjima koja nisu u potpunosti prikladan za ovu usjeva.  Njega: zajednicki skup potrebnih aktivnosti - gnojidba, zalijevanje i obrezivanje stabla krunu. Nacini njege slican brizi za tresnje. Stetocine i bolesti breskve i metode koje se bave s njima opisano u 'Stetocine i bolesti voca i bobica usjeva. "

Hrana: breskve obrezivanje znacajke, kao i drugih usjeva, su primarno povezani s znacajke svojih plodnih. Breskva voce uglavnom o jakim prosle godine koracima i buketnyh grane koje umiru u 2-3 godina, tako da prinos Breskva je uglavnom odredena vrijednost godisnjeg prirasta. On je dobro reagira na anti-starenje obrezivanje.

Zadebljanje krune uzrokuje slabljenje rasta, koja je proizvela voce, i brzo starenje stabla, dakle, dobiti visoke kvalitete voca i visok prinos obrezivanje je potrebno regulirati plodnih i odrzavanje optimalne rasvjete unutar krunu. Preporuca se za krunu breskve, pod uvjetom da dobro svjetlosnim uvjetima, posebice salice u obliku s 3-4 udova, rasporedeni 10-20 cm, osim ravnomjerno s obzirom na debla od stabla, svi dodatni grane i grananja u prtljazniku podrucju izrezati prsten.

Da bi se izbjegla odstupanja grane odlomio kutak ne smije biti manja od 50 °. U svakom kostura hipoteka grane 3,2 grane na drugog reda udaljenosti od 30-40 cm od debla na desno ili lijevo od glavnih grana, tako da se ne prijede. Kasnije, tijekom godisnjeg obrezivanja rez i vertikalne puca raste iznutra, i puca rasti natrag na unutra tesko pruned, ostavljajuci 3,2 list.

Kao rezultat rezanja kruna je prosirila i povecanje opskrbe hranjivim tvarima. U formiranju krunu breskve kombinirati tehnike obrezivanje i odrastanja otgibaniya aksijalnog grane, za koju su prenesena na vanjski racvast-  Breskve sadnice iz rasadnika dolaze nerazvijen, pa buducnost skeletni grane cine kostur krune, i stavi vec odabranih izravno u vrtu tijekom posleposadochnoy obrezivanje.

Da biste to ucinili, ostaviti 3 do 4 velike grane, te dodatni grane i grananja u prtljazniku podrucju izrezati prsten  1. Odaberite grana 4,3, koja lezi u glavnom, i uciniti ih jaka skracivanje.  2. Izrezite prsten sve extra, nije ukljuceno u okviru buduce krune i grane su dostupni grananje debla, sredisnja dirigent su pruned na visini od 20 cm iznad posljednjeg lijevo grane.

3. Breskva ima visoku aktivnost i mladica sljedece sezone oblici jak dobitak s pravom kutova iscjedak. Formiranje kruna je zavrsena u cetvrtoj godini. Za ljeto i dom vrtova je najprimjereniji oblik nizkoshtambovaya Breskva, u povoljni godina, daje visoke prinose.

Kada obrezivanje breskva vazno kako bi se osiguralo da se ne zadebljanje centru krune, da se sklonost biljke jak grananja je konstantna. Da biste izbjegli zadebljanje i tamnjenje kruna uvijek treba izrezati iz sredista krune zadebljanje, rastu okomito i rastu natrag na unutarnjoj strani grane mladica.  Zetva plod bere kad se poceti 'osvijetliti': zelena boja pretvara se u zuto-ruzicaste tonove, voca omeksavanje i postati mirisni.

Breskva voce jesti na licu mjesta pucao u punoj zrelosti, a za prijevoz - cvrste, da je na dolasku na odrediste oni ce biti pogodan za gutanjem. Rano prikupljeni plodovi nisu svladali tipican razreda boje, zgrciti u skladistenje i postaju neprikladne za jelo, i zrelih trulez brzo. Voce breskva Ne sazrijevati istovremeno, tako da su prikupljeni selektivno, u 2-3 sata. Plod je vrlo pazljivo uklonjen, trudeci se da ne tuku bubnjevi.

Inace, u prizemlju mozdanih udara moze poceti truljenje.  Upotreba: vrlo ukusna svjeza breskva, osim vrijedne sirovine za kuce konzerviranje, jer oni ne izgube okus, pripremaju se raskosnih compotes i punila za pite.  Na temelju materijala s web-mjesta http://lib.rin.ru

  

voce, breskve

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.