Narance i voca

  

Juicy slatko breskve

Tko od nas ne proizlazi veliko zadovoljstvo iz prehrane socan slatko Breskva ? Ova prekrasna plod ima tako mnogo korisnih osobina, koje u nekim bolestima preporuca se u prehrani. U strukturi voce breskve ukljucuju limun, jabucne, vinske, hinnuyu kiselina, vitamina C, E, K, PP, karoten i vitamina B u plodovima Zahvaljujuci mineralnim soli - kalija, fosfora, zeljeza, bakra, cinka, selena, breskve  Preporucujem ukljuciti u prehrani za osobe koje pate od kardiovaskularnih bolesti, upala jetre, bubrega, zucni mjehur, to je vrlo korisno za anemiju.

Peaches preporuca se koristiti ljudi u stresnim uvjetima. Zbog visokog sadrzaja topivih vlakana, koji regulira aktivnost crijeva, poboljsava probavu breskve. U kozmetika nasiroko koristi ulje sjemenki i pulpe ploda breskve koristi za pripremu protiv starenja i brightening masku.  Breskve pripada obitelji ruzicasta, Podrod badema. Smatra se rodno mjesto u Kini, ali je donio u Europu iz Perzije, otuda i ime.

Postoje mnoge vrste  breskve sorte, ali ne zna se mnogo.  Njega breskve breskve stabala koje rastu na tlima labave, najbolje od svega - na svjetlo ilovasta. Za oploditi breskve u prvih 2 do 3 godina u proljece u smislu debla cine dusicnih gnojiva i kopati. Tijekom jeseni kopanje pridonijeti fosfora (50 grama) i potasa (50-70 g). Jednom u 2-3 godina kopanja u proljece napraviti organsko gnojivo.

U vrtu parcelama gdje se provode ceste zalijevanje, gnojenje Breskva bi trebao biti malo cesce. Odraslih stabala breskve (vise od 3 godina) ne obrezivanje u proljece od ozujka do sredine travnja. Uklonite suhe, ostecene grane, jako razgranatim, zadebljanja krunu. Povoljna za breskve pomladivanja obrezivanje.  U proljece i ljeto breskve zalijevati nekoliko puta, ovisno o padalinama. Zalijevanje treba biti dovoljna da navlazite tla do dubine od 60-70 cm

Razmnozavanje Uzgoj breskva breskva podloge provesti cijepljenje bademi, sljive, marelica, je izrastao iz sjemena. Breskva - photophilous stablo, stavite ga na nacin da uz visokih stabala ne hladu. U dijelu bi se pripremili za sadnju breskve za 3-5 godina moze rasti dinje, jagode i Solanaceae.

Previse kalcija u tlu povecava stvaranje kloroze. Kad sadnju sadnica u tlu gnoj, dodajte 50 grama kalijevog klorida i superfosfat i 300 g drva jasena. Gnojiva temeljito se mijesa sa zemljom.

Uz dobre prirodne uvjete i adekvatnu skrb zivota breskve stabala 30-40 godina, ali je osjetljivost na stetocine i bolesti znacajno smanjiti. Uz pravilnu sadnju i povoljne uvjete za trecu godinu stabla cvatnje i mogu dati prvi prekrasan plod.

Povezani postovi:
  1. dunja

  

Plod breskve, marelice, breskve, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.