Narance i voca

  

Sadnja

Dakle, poceti od pocetka. Proljece. Sadnja. Mnogi ljudi znaju da breskve - Kultura samoplodnaya tako oprasivaca kao sto su i ne zahtijevaju. Medutim, cak i partenokarpichnye krastavci u staklenika tijekom instalacije kosnica s pcelama povecanje prinos do 30%.

Nista od poljoprivrede nece usuditi biljka vrt monosortovoy - trazi plodopolosy 3,4 razreda. Cinjenica da mjesta koja su idealna za Breskve raste u Ukrajini, ukljucujuci i Krim, vrlo malo. U kriticnim uvjetima, cesto u posljednjih nekoliko godina, samoplodnost izgubila Breskva postaje zahtjevan cross-oprasuju, tako da biljka najmanje dvije sorte, a jos bolje - cetiri ili pet razlicitih zrenja na zapravo zetva od pocetka srpnja do sredine listopada.

Ja cu podijeliti moje iskustvo - Collins, socan, zlatni godisnjice, veteran, turisticka, prvak jeseni - u redoslijedu primitka voca. Svaki bi stavio ono sto sam voli. Obrezivanje na sadnja - je obavezna. Moramo smanjiti krune, kako bi se smanjila vlaznost unos - bez obzira koliko pazljivo iskopali sadnica, 90% korijenski sustav je lijevo usisavanja tamo u vrtic.

Posadeni presusile, izgubio puno vlage, ali je dosao iz vrtica na svoj vrt, pogotovo sto lezi u Na Prikope do proljeca. Potopiti s najmanje par sati, jos bolje - na dan. Korijen ranjen, on ne moze izdrzati visoke koncentracije otopine tla, tako da je sadnja rupa -  ne gnojiva (osobito svjeze!) ne kompost, bez gnojiva, bez chelating  - Samo gornji sloj tla.

Zelite li oploditi - Molim vas, ali ... za sest mjeseci. Za punjenje sadnje jesen rupu u proljece, za proljece - jesen. Tlo ce apsorbirati hranjive i da ce im dati postupno, bez spaljivanja korijena. Cadu - pljusku. To ne znaci nista - Dajte kantu vode na svaki novi dom.

U juznim krajevima cesto vlage je nizak i nakon zimske kise, a proljece vjetrovi cesto smanjiti nista. Nakon sadnje mladica siromasne potrosnje rezerve hranjivih tvari, zele lijeciti rane i graditi mladi korijene, a ako je, bez navodnjavanja, potrebno je u isto vrijeme baviti susom ... Hocu li imati snage da se ukorijene?  Came proljece, otvorili prozor veljace.

Biljni breskve, koji nisu imali vremena za to uciniti pada - jos uvijek zadrzava vlagu u tlu. U vrtu je vrijeme do ranog proljeca prskanje, koji ce spasiti vrt od 80% stetocina i bolesti. Tada - obrezivanje.  Izrezite Breskva prije cvatnje, pupoljak koji vam omogucuje da prilagodite zetve. Postoje razlicite vrste obrezivanja, ali ukupni - maksimalno osvjetljenje krune.

Formiranje zdjela u obliku kada je ukloniti sve sto je usmjerena prema unutra krune; obrezivanje grozda tipa, tj. sa stvaranjem voca jedinica i u vrt, smo se zaustavili na kratko obrezuje na 1-2 pupova, iako, ovisno o lokalizacija cvjetnih pupova su moguce opcije.  Sijed Zima je napravio u rezanje svoje promjene.

Morate ukloniti sve mrtve i tesko podmerzshie izbojci, inace ce postati leglo gljivicne bolesti, privuci stetnika koji zive u umiru drva Osim toga, suhi izbojci rad kao tampon - i povucite isparavanje vlage, povecavajuci opterecenje neproduktivne korijenov sustav, ometati njegu stabla. U fazi pupoljak je vec dobro vidio uzivo i mrtva tkiva.

Curl ostavlja - jedan od prvih i vecina stetnih bolesti Breskva, koja se ocituje odmah nakon otvaranja lisca i vrlo uvelike oslabljuje drvo, cime se smanjuje njegova produktivnost. Na prvi znak bolesti da se brzo prskanje, najbolje pripreme  Topaz 10% KE ili Kuproksat  34,5% ocjene  Osim konstanta, prema potrebi, za zastitu od stetnika i bolesti, nakon faza - zelena poslovanje, sto ukljucuje fragment, obrezivanje i stanjivanje jajnici.

Ako ste uklonili fragment zelene neodrevesnevshie mladica raste unutar kruna i to zadebljanje, u parovima, dodatni izbojci koji krse formiranje. Na obrezivanje - rezanje proljece popraviti greske, koristeci visoke pobegoobrazovatelnuyu breskve sposobnosti, ponasanja hitnom formiranju: rez semilignified  pobjeci ovu godine odmah daje sljedeci redoslijed strani izbojci, koji ce imati vremena za jesen zrele i ici u zimovnik puni  voce drvo.

Razrjedivanje jajnici - operacije, a rijetki u nasem drustvu, na gotovo nitko koristi, ali u susjednoj Turskoj je obvezno tehnoloske metode. Voce treba biti postavljen na udaljenosti od 20-25cm od svakog drugo, grubo govoreci, duljina makaze. Sto to nam? Prvo,  regulaciju zetve, primanje velikih lijepa i ukusna voca.

Drugo, nije iscrpljena stabla, koja na prvi hrani bezbroj broj pomocnih usta za hranjenje, a zatim, ne mogu ih nositi, tusiranje lavovski dio s hranjivim tvarima potrose njihovo postojanje. I trece,  poljoprivredne prakse u borbi protiv stetocina i bolesti. Svi moljac poloziti jaja na mjestu kontakta voca, jednog voca utjece mnogo rjede. Isto vrijedi i za ploda sa trulezi: visi hrpa voca - trulez cijela hrpa, a sam umrijeti, bez zaraziti svoje susjede.

Ovdje je mjesto gdje se smanjenje pesticida utovara i poboljsanju okolisa.  I nakon berbe ne treba zaboraviti o nasim mirovinama. Lisne usi, grinje, blijed i plijesni, kokkomikoz, klyasterosporioz - kako bi ih broj.

Oni su kratkotrajna stabla, sprecavanje karticu sljedece zetve, oni nakaplivyutsya novim snagama naletjeti na breskve u narednoj sezoni. Braniti se! Pomoc mu je prezivjeti susa i topline, uliti, Feed, posuti, ako je potrebno. To vam zahvaliti. No, previse dobro - los.

Ne pretjerivati ??s dusikom, u drugoj polovici kolovoza, kako bi se smanjila i tada otkazati zalijevanje - neka vyzrevat drva, priprema za zimski odmor, a ne podmerz zima, proljece, sastali su bogat cvatnje i odusevljeni bogatu zetvu.  Ako u mogucnosti to odrzavati zdrav list appararat - nema potrebe za uklanjanje lisca nakon uveok, cak i ako su oploditi zemlju, ali mnogo bolje skupljati zarazene i spali. S velikim brojem stetocina i bolesti bi bilo lijepo provesti jesen i plavi sprej - za dezinfekciju vrt prije zime.

I - sve. Pustiti odmor do proljeca.

Povezani postovi:
  1. narancasta

  

breskve

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.