Narance i voca

  

Najbolji vode za varenje caj

U stare dane na istoku vjerovalo da najbolje vode za varenje caj - onaj koji naocale s laticama cvijeta breskve kada su kasno proljece topljenja snijega. Mozda, to je uvelike odredeno nevjerojatne ljepote vjerovanja stabala cvatnje breskve. Medutim, cvijece, upravo kao sto je topljenje vode iz latica, a ne tocka.

Glavna stvar - to je voce. Samo priroda je obdarila breskve barsun koze zuto-narancaste boje sa svijetlim grimiz, socan tijelo sa osvjezavajucim kiselo-slatko, malo opor okus i neusporediv delikatan okus. Cini se da breskve je koncentrirana sve najbolje jesti voce - blazenstvo.

Osim uobicajenih breskve, tu su i mutanti - nektarina (kosti odvojen od pulpe) i Breugnon (kosti rastao u meso). Ove breskve izgleda vise kao velika sljiva. Nektarine su vrlo slatko i Breugnon jaka, s res mesa.  Izvor Breskva i dalje ostaje nepoznat. Tijekom dugo vremena smatralo se kako je rodno mjesto Irana. Samo ime persica ukazao Perzije (Iran). Drugi istrazivaci su misljenja da potjece iz Kine.

Frank Mair, ostao u Kini vise od 12 godina, pronadena divlja u pokrajini Shensi breskve, u Gansu i na granici s Tibetom, a plodovi su malosedobnye.  Tko je dosao u Europu preko Perzije su breskve usjeva i vrt povrsine na trecem mjestu, nakon jabuke i kruske, au nekim zemljama poput Italije, pa cak i uspio prestici kruske. Medutim, mi smo jos uvijek na posljednjem mjestu medu mase voca biljaka.

Plod breskve drvo koje raste u Armeniji, Gruziji, Azerbejdzanu, sredisnje Azije, Krasnodar regije, Krim, postoji vise od 3000 sorti i vrijeme njihova sazrijevanja se proteze od svibnja do listopada. Kolicina plodove razlicitih sorti u rasponu od 50 do 500g. Za svaki razred ima svoju kriticnu vrijednost, ispod koje je fetus jasno malosedobny.

Medutim, veliki breskve je vjerojatno da ce biti ukusniji.  U usporedbi s ranim sortama, kasno, obicno mirisna i slatka, i vitamine u njima mnogo vise. Opcenito, vitamini, breskva nije tako bogat: voce sa zutim mesom sadrzi dovoljnu kolicinu provitamin A (karotin), vitamin C, P, B1, B2. Socnost voca ovisi o sadrzaju pektina u. Ako to nije dovoljno, breskve je tvrtka te je pogodan samo za recikliranje.

Prema rezultatima istrazivanja bioloske, skup minerala je da breskve promice stvaranje hemoglobina u tijelu i odrzavanje kiselo-alkalne ravnoteze. Sadrzane u plodovima kalija ima pozitivne ucinke na kardiovaskularni sustav.  Ali ne samo socan pulpa je od velike vrijednosti, ne manje vrijedan je kostica breskve jama. Ona sadrzi do 50% masti i 25% proteina.

Jezgri su slatke i gorke i. Slatkog badema koriste se kao zamjena, i gorko - kao aromatskih komponenti za likera, kao sto su "Amaretto", vina i likera. Ulje izvedeni iz jezgre nakon tretmana sa parom gubi gorcinu i postaje plemenit hrana.

Svjeze breskve - fin desert, ali oni su toliko delikatna da, na zalost, nisu pohranjeni na duze vrijeme, tako da veliki dio racuna za zetvu za buducu uporabu. Najcesci su spremni compotes, ali takoder mozete napraviti dzem, zele, marmelada ili samo zamrznuti. Dakle, cak i zimi mozete uzivati ??u okus i miris breskve, socan komad ukrasavanja svoje tortu, kolac ili sladoled.

Najbolji vode za varenje caj
Povezani postovi:
  1. sok od limuna
  2. Voce
  3. Ive

  

voce, breskve

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.