Narance i voca

  

Obrezivanje breskve

Vrijedni svojim ranim izgled voca, visok prinos i dobre prehrambene kvalitete voca koje sadrze lako probavljive 6-15 posto secera, 1,5-organske kiseline, i 1-pektin, do 0,8 posto - mineralnih soli i vitamina A, C, B, B2 (3,19 mg /%). Asortiman Breskva opsezna na zrenja, sto omogucuje konzumirati svjeze voce i obraditi ih u polovice srpnja do sredine rujna. Gotovo sve vrste samoplodny i odgovara samobesplodnym oprasivaca.

Nedavno, sve vecu potraznju za goli breskve - nektarine. Vrtovima korisno gledati za prodaju sadnica ove sorte diversificirati na svom podrucju asortimana.  Nakon proljeca sadnju na visini od 40 cm debla ukloniti sve pupoljci cvatu. Odaberite 2 pobjeci iz intervala kroz dva bubrega, broj suprotno usmjerena, i izrezati na 3-4 pupa.

Iznad tla uzvodno let centar dirigent skratili za 15-20 centimetara. Svi ostali izdanci su uklonjene, "prsten".  U proljece druge godine poslije sadnje, ocistiti shtamb.

Lijeve grane Breskva na prvoj razini, usmjerenih u smjeru serije, odaberite dnu bijega, koje cine prijenos horizontalnih plasman prvi red grana, i ukloniti "prsten" sve puca rastu na trupu u smjeru  . Sredisnja dirigent skracena na 20-30 cm iznad horizontalne razine skeletnih grana.  Godisnji puca nalazi se na prvom stup grana, skraceno kako slijedi: jedan za 8-10 pupova iz baze za ostvarenje, a drugi - 3-4 pupa na zamjenu.

Ako  na plodnih puca treba biti zeljena, raste vertikalno. Nakon ucitavanja berbe, oni gube uspravan polozaj i ukloniti u proljece iduce godine.  Godisnja izbojci se nalazi uz glavnu dirigent iznad prve razine podruznica i strani prolaza, uklonjen "prsten", a drugi puca, koje rastu u smjeru serije, izrezati na 8-10 pupova iz baze - na plodnih pupoljaka i 3-4 - zamijeniti uklanjanjem konkurencija dirigent.

U proljece trece godine vegetacije centra dirigent se reze na visinu od 140 cm od baze grane prvog reda kako bi se osigurao drugi stup. Uklonite sve grane snaga izmedu slojeva, dize u ostar kut. Obrastao drvo izrezati kao sto je opisano u drugoj godini vegetacije. U svibnju i lipnju su uklonjeni okomito raste puca prerano osigurati najbolje uvjete za snimanje rast, vodoravnog polozaja.

Kada su dosli do mladica duzine 30 centimetara odabrati dva od njih raste u smjeru serije, kao buduci glavni grane drugog reda. Na ovom obliku stan krunu Breskva zavrsava. Tijekom plodnih glavne grane pruned godisnje prijenos nizvodno vodoravno sve puca, kako bi se izbjeglo baring svoje baze, a u sredini.

Inace, koristite zajednicki obrezivanje.  Dimenzije godisnje obrezivanje vocaka odrzava na visini od ne vise od 2,5 metara i sirine ne vise od 2-2,5 metara. Obrezivanje breskve

Obrezivanje breskve
Povezani postovi:
  1. narancasta

  

breskve

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.