Narance i voca

  

Peaches dolazi iz Kine

Breskva (Prunus persica), vocke oblik obitelji ruzicaste, koje se odnose na isto roda kao i sljiva, tresnja i marelica (ponekad razlikovati kao zaseban rod  Persica). Izvorno iz Kine, ali je dosao u Europu kroz Perzije (Irana), gdje je bilo prekrasne breskve vocnjaka, odatle i njezino ime. Visina je obicno manje od 6 m, duzina ostavlja lancetasto 712 cm

Cvijece su obicno roza, usamljeni ili u paru, imaju ukrasne sorte su bijele, crvene ili prugasti, uobicajene, dvokrevetne i polu-double. Tu su i ukrasni i razne krasnolistnye placuci. Plod je socan kostunice promjer od 57 cm, s tankim, ali paperjast koze, slatke, zute, crvenkaste ili bijele pulpe i vlaknaste kosti.

Jedan od oblika nektarine voca kore je glatka. Kamen moze biti adnate na pulpa ili besplatno, ali razlika izmedu tih oblika i fuzzy na isti izgled bilo koje od njih ponekad ovisi o tlu i vremenskim uvjetima. Voce breskva prodaje svjeze, konzervirano, suseno i smrznuto. Glavni svjetski proizvodac SAD-a.

Postoje tisuce sorti breskvi, ali komercijalnu vrijednost relativno malo. Sirenje cijepljenja primio je sjeme dionice.

Postoje sljedece skupine razreda: 1) stan kineski (zarulja), rano-sazrijevanje, s spljostene voce, 2) Juzna Kina plodove gorko-slatki, ovalni sa istakao nos i duboko sivanja, i 3), spanjolski, ili indijskog, vrlo kasno dozrijevanje, s cvrstim zuto tijelo, 4) severokitayskie voce s bijelim mesom i prirosshey poluprirosshey ili njezine kosti, 5) perzijski voce su velike, sa zutim tijelom, besplatno ili adnate joj kosti. Izmedu druge dvije vrste, postoje mnoge hibridi.

Isto tako izvedeni nizkokislotnye breskve za one koji pate od pepticki ulkus. Breskva je roden u Kini rast.  Breskve dobro raste u svakoj zemlji s dobrim odvodnje, ali je najbolji na svjetlo ilovasta. Ako drva i pupoljci dovoljno zreli da prezivi zamrzavanje temperatura. Dugorocni topiti u zimi iu rano proljece, uzrokujuci ozbiljne stete na stablima, kao sto su pocetak razvoja pupova ubio mraz, koji je takoder unistiti obrezivanje, ako je u cvatu.

Breskva cesto sadi u jabuka vocnjaci kao srednje kulture, kao izraz njegovog zivota je kraci nego sto je Apple, u nacelu, 3040 godina, ali zbog osjetljivosti na bolesti i stetnika obicno su manje.  Na komercijalnim breskve plantaze, kao u pravilu, osigurati zemljiste s uzastopnim dobnim skupinama stabala na sto je navrsio deset su posijeku i zamjenjuju mladi. Veliki cvjetni pupoljci razvijaju na izbojcima prethodne vegetacije.

Po zimi (na jugu ponekad i godinama), rezanje puca ukloniti dio godine, tako da visina stabla ne prelazi oko 3,6 m: To olaksava prskanje, zetvu i dovodi do sazrijevanja vecih plodova.  Bolesti.  Peach pati od mnogih neizljecivih bolesti kao sto su zutica, mali Crni i rozeta, zarazene dionice da se spali.

Srednja domacin za neke patogene je tresnja, tako da bi trebao rasti ne blize od 150 metara od breskve vocnjaka. Od smede trulezi i drugih bolesti lisca bori s fungicidima. Pospite arsen terapija ubrzo nakon formiranja ostecenja ploda ubija larve weevils. Stetnika uzrokovati najvise stete breskve sawflies.

Efektivna nacine za borbu protiv njih paradihlorbenzol, koji primjenjuje na tlo oko debla prsten sirine 2,58 cm, sto je rezultiralo plin prodire u galerijama insekata i ubija ih.

Breskva je roden u Kini
Povezani postovi:
  1. musmula

  

voce, breskve, marelice

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.