Narance i voca

  

Prinosi od breskve

Peaches - jedan od najvaznijih rani plod usjeva. Prinosi vecine vrsta visoke i redovite, i vrijeme izvedbe se proteze na 20 godina.  Breskva voce su razlicite izgleda i dobrog ukusa, prehrane i prehrambene svojstva. Oni sadrze secere, organske kiseline, aromaticne tvari, mineralnih soli i vitamina. Koristi svjeze, kao i za industrijsku preradu.

Koristi voce breskve doprinosi stvaranju hemoglobina u krvi, odrzava ravnotezu kiselina-alkalni u krvi.  Breskva - topline voli biljke. Smatra se da je industrijska kultura moguce je u podrucjima s kratkim smanjenje temperature - 260S.  Stabla rastu i u raznim dvoristima, naime, breskve, badem, marelica, sljiva, trnjina i drugima koji izlazu razlicite zahtjeve za tlo uvjetima.

Ista vrsta, ovisno o farma mogu imati razlicite performanse.  Na susa otporan breskve je jedna od prvih mjesta medu biljkama kostunica.  Breskva - kultura visoke ekonomske ucinkovitosti.  Kako su niske zimske temperature u 2009-2010, breskve i marelica? Ove zime nam je donio neocekivane darove.

Dakle, u sijecnju 2010 tijekom tjedna temperature zraka bila je 19 do 26 ° C ispod nule, i dva dana sijecnja 25-26, nocna temperatura pao je na mjesto - 30 ° C.  Kako se prenosi iz zraka dio stabala voca pad temperature?  Prema Atlas stete voca i bobica mraza. Vintage 1976, raspon temperatura na kojoj dolazi do promjena u antenu dio je od 1,3 ° do - 42 ° C ispod nule.

Jesen mraz vocaka povecan, a do kraja zime je smanjen. Kriticne temperature razlicitih kultura u smrt zime u rasponu od -24 ° C do -42 ° C i ispod.  Najotpornije sorte jabuka, razdoblje duboko ostali su osteceni pri temperaturama od minus 42 ° -48 ° C, kruske, sljive i tresnje - na - 30 ° -32 ° C, marelica - 26 ° -28 ° C, breskve - 24 ° - 26 ° C. Imajte na umu da su gore navedene parametre vezane uz poznate sorte.

Ovi podaci pruzaju teoretska mogucnost kako bi se utvrdilo je li moguce stete po mraza zraka dijelove vocaka.  U nasem slucaju, u rasponu temperatura ispod nule -19 ° -30 ° C spadaju u dvije vrste vocaka - marelica i breskva. Uzorci, a ovaj godisnji puca uzeti su iz dvije vrste: marelica sorte Polissky macrocarpa, breskve i bijele Donjeck.

Tijekom zime 2009-2010 moze smatrati stabilnim, relativno niskim temperaturama. Dakle, od 12 prosinca 2009 osnovana stabilnu temperaturu ispod nule, a do danasnjih dana ostrih promjena temperature doslo. Snijeg se dovoljno, ponekad i do 40 cm stabala u jesen spremna za duboko mirno i dobro zima.

Na ostecenja nastala smrzavanjem nadzemnih dijelova stabala moze promatrati vizualno, uz opekline ili tresti kada kore na trupu ili na skeletne grane crack moze biti formirana i crvenkastih udubina.  Ostecenje kambijum, drvo, jezgra grane, pupovi, mozemo naci samo na poprecne i uzduzne dijelove. Izvana, te lezije nisu vidljive.  Frost ostecenja tkiva stabala obicno su smede ili smede.

Promjena boje odmah, tek nakon zamrzavanje, a od 3-4 tjedana za redom. Ako je stablo je dosao iz stanja dubokog odmora, steta moze biti otkrivena vrlo brzo - tjedan dana nakon izlaganja niskim temperaturama.  U kostunica usjeva, gdje je drvo osteceno smrzavanje i ima crvenkasto-smedu boju, kao sto pokazuje knjizevnosti, to je zbog cinjenice da su drvene posude s tvari kao sto su pektin smede guma.

Njihov nastanak je zbog skroba zivota tkiva. Kada pretvoriti u skrob guma, biljka gubi puno rezerve hranjivih tvari. Zacepljenja krvnih zila guma drva sprjecava prodor vode i hranjivih tvari u stablo i, na kraju, dovodi do smrti stabla ili zasebna grana.

Mi cesto vidjeti ovaj fenomen u proljece ili rano ljeto, stabla ostecena od smrzavanja kostunica ili mehanicki, kada guma (ili kako se popularno zove - ljepilo) se pojavljuje na povrsini podruznice ili debla.  Stablo moze opstati ako je zacepljen mali dio plovila do kambijum ne proizvodi nove drva.  Kambijum je jedan od najvaznijih vitalnih tkiva biljke.

Ako je ostecena stabla je potisnut, lisce postaje manje i promijeniti boju. Gdje je uvelike ostecena kambijum, deblo do jeseni umire.  Voce rast i pupoljci, a posebno kostunica, niti ostecena od smrzavanja.

Ovisno o trajanju, kada su niske temperature, mozemo promatrati i razlicitih stupnjeva ostecenja bubrega. Bubrezi ostecena mraz u proljece cvatu i ne isusuje.  Rast pupoljci vecine voca usjevi su otporniji na niske temperature, a time i manje zamrznuti.  U voca cvjetnih pupova ostecen, posebno tucka.  Na poprecne i uzduzne dijelove ostecene dijelove (pupoljci ili cvjetovi) su smede.  U razlicitim slojevima krune pupoljci su osteceni mraz na mnoge nacine.

Na dnu krune do 2,5 m bubrezi osteceni vise nego u sredini i gornjem dijelu krune. Stoga, u godinama kada su niske temperature, a vi postavite stupanj zamrzavanja bubrega, kada je obrezivanje je potrebno uzeti u obzir.  A sada za prakticnu uspostavu zamrzavanje pucati i pupoljci.

Skare odsjecen od jedne godine bijega. Unutar mi se noz pazljivo napraviti presjek pucati i pupoljci breskve.  Kao sto se vidi iz slike naslikao u smede ostecene dijelove bubrega. Rostov bubrega i usred pupova breskve voce nisu osteceni. Kambijum i drvo su manje stete, i opcenito izgleda zdravo srce.  To mozete uciniti presjek.

U uzduznoj sekciji voca pupoljci breskve jasno vidljiva ostecenja na buducnost cvijeta.  Poprecni i uzduzni dijelovi pupoljci marelica moze pokazati svoje potpuno unistenje.  Dakle, s nekoliko kriski moze se izracunati postotak ostecenja bilo kakve niskim temperaturama. I prvi predvidjeti buduce zetve.

Frost voce usjeva ovisi o mnogim cimbenicima. To utjece ne samo razlicitih, nego i agronomske uvjete, sastav tla, hranjenje, klima, vlaga, susa, obrezivanje stabala u prethodnoj godini, ostetivsi stetocina i bolesti, utjecaj herbicida i insekticida, i mnogim drugim cimbenicima koji utjecu na stanje priprema za stablo duboko mir.

Peaches - kultura svjetlo zahtijevaju, drvece raste relativno brzo, imaju visoku sposobnost nicati, tako da uskoro ostvari. Na 3-4. godine mozete dobiti voce prinosa.  Jedna od znacajki breskve, je sposobnost za jednu sezonu rasta u obliku dvije vrste izraslina na vodica skeletnih grana i voca, sto je rezultiralo u kruni moze zaguschivatsya.

Prvi puca od proljeca se formiraju kao rezultat proklijavanje pupova koji su nastali prosle godine. Tijekom vegetacije, uglavnom u ljetnim mjesecima, te puca od aksilarne pupoljaka rasti izbojci druge generacije. Ovi izbojci su pozvani prerano.  Da bi se osigurala dobro osvjetljenje za Breskva obliku vazopodobnuyu obliku krune. Ovaj vijenac je 3-4 kostura grane, koje tvore plodnih grana.

Sredisnje dirigent, iznad vrha kostanog grane izrezati na podredene grane viseg reda grane nize naloga, jake grane trebaju biti prevedeni na strane podruznice. To se postize obrezivanje i oblikovanje krune.

3 do 4 godina, kada je stablo dosao u ostvarenje kada je obrezivanje potrebno je uzeti u obzir broj voca pupoljci za plodnih i nove izrasline u obliku sljedece zetve, pa kad rezanje godisnje stope rasta su izrezani, tako da ce biti smjesten na grani jedna od druge na udaljenosti 10-12 cm, minimalno - 8 cm  Nakon takvog razrjedenja zapoceti formiranje dobitak na zamjenu drugi, sto je vise od grana lezaj, a zatim opet porast u zamjenu drugi na uzivanje.

Povecanje, ide ispuniti, izrezati na dva pupoljci iz baze rasta, oni ce rasti dva mladica. A oni koji odstrani plodnih, 8-10 pupova na njih, dobili smo voca i pucati rast nece. Produktivnosti breskve U proljece iduce godine zamijeniti grane ponovno nizeg rasta skratiti oba bubrega, a gornji 8-10 pupova na plodnog, kao sto je u posljednjih godinu dana. Mozete ostaviti na plodnih i dvije grane.

Vazno da ne preopterete stablo usjeva. Grane su iste berbe, grane plodnih, potpuno ukloniti.  Dakle, cut stabla dolaze u lezaj. Moze se reci, klasicni obrezivanje.

Na zalost, zamrzavanje pojedinih stabala ili izbojci, grane ili pupoljci obrezivanje nekoliko promjena. Pristup svakom stabla mora biti jedinstven. Medutim, pozeljno je pridrzavati se osnovnih nacela obrezivanje.

Znacajke Tip: Tip: Kvaliteta: Proizvodac: Ruski institut za hortikulturu.  Prinos: Prinos je visok, 95 - 325 kg / ha.  Plod je srednje velicine (80g), okrugli ovalni, zelenkasto-bijeli s tamnim kesten rumenilo  Zrenja vrijeme: Na pocetku druge polovice srpnja.  Mladice: stabla sa zaobljenim sredneroslye piromidalnoy srednezaguschennoy krunu.

Lezaja ulazi u trecu godinu.  Plodovi su srednje velicine (80g), okrugli ovalni, s izrazitim kljun, zelenkasto-bijeli s zuckaste nijanse i tamno kesten rumenilo. Tijelo zelenkasto-bijele, socan, natjecaj, s dobrim ukusom. Kamen iz pulpe nije uklonjen. Plod sazrijeva pocetkom u drugoj polovici srpnja.  Prinos je visoka, 95 - 325 kg / ha.  Relativno zime Hardy.

Leaf rotor utjecati na medij.

Produktivnosti breskve
Povezani postovi:
  1. narancasta
  2. Vrste limuna
  3. narancasta
  4. Limun

  

voce, breskve, marelice

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.