Narance i voca

  

Dunja dzem

Dunja - samo savrseno rjesenjeBuduci da dunja voce, tvrdo, onda je to u sirovom obliku nije uvijek dobro. Dakle, dzem dunja- samo idealno rjesenje. Kuhati s dunja, dunje zrelih je bolje uzeti.

To bi trebao biti svijetlo zuti. Ali ako ne mozete pronaci takve dunja, mozete kupiti manje zrelo i lijevo za natapanje par dana. Neka sazrijevaju u vasoj kuhinji. Mi smo samo tako, i nije posljednji put sam kuhala dunja. Prije nego sto opisuju detaljne recept zelim vidjeti sto jam uz omiljenu caj je uvijek toplo u zimi.  , Po kilogramu dunja se kilogram secera.

Dunja opere, ne treba cistiti. Mi rezati tanke kriske. U drugoj tavi i ispunite sa secerom spava s vodom. Dovoljno da pokriju secer. Stavite na vatru i dati kuhati. Nakon toga, sipati vruce sirup u lonac za pirjanje, koji su dijelovi dunja.

Stavite na stednjak i kuhati na laganoj vatri dok debela sirup. Ovaj dzem je ne vrlo likvidne. S obzirom na cinjenicu da je dunja apsorbirati puno vode, ona postaje prilicno gusta. To je vrlo mirisna!  U potrazi za kilogram dunja i kilogram secera.  Dunja kriske rezhkm tako.

Secer ispunite s vodom i zapaljen.  Dajte kuhati.  Ispunite s vrucim sirupom dunja.  I kuhati na laganoj vatri dok se sirup debela.  Ako hoite da dunja nije bio previse mekan, pospite malo prvi limun sok.

Bon Appetit!

Povezani postovi:
  1. musmula

  

sok od limuna, dunja, dunje, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.