Narance i voca

  

Dunja je plod s niskim sadrzajem secera

Dunja je plod s niskim sadrzajem secera, i, posljedicno, niska u kalorija (25,2 kalorija na 100 grama). Nedostatak je da u vecini slucajeva, ovi plodovi koriste se zajedno sa secerom, pa to radi kalorija ovaj proizvod.

Plod sadrzi mnogo vitamina i minerala, vlakana i obilje tanina, jabucna kiselina, koja je dezinficijens svojstva i promice izlucivanje mokracne kiseline, kalija, neophodne za stvaranje i prijenos nove impulse i normalno misicnu aktivnost. Kalij je takoder ukljucena u bilance vode unutar i izvan stanica.  Pripada obitelji jabuke i kruske, smatra se njihova rodak.

Ovo voce se uzgajaju u toplim umjerenim podrucjima jugozapadne Azije i Kavkaza regiji. Voce je u obliku kruske i ima zlatno-zute kore. Osim cinjenice da jedu sirovi, oni koriste kako bi se zele, marmelada i sl.

Predlazem da razmislite o korisnim svojstvima dunja ,  Nutritivna vrijednost: broj hranjivih tvari prisutne u 100g proizvoda.  Ugljikohidrati 15,3 g  Seceri 12,53 g  Dijetalna vlakna 1,9 g  Masti 0,1 g  Proteini 0,4 g  Vode 83,8 g  Niacin (vitamin B3) 0,2 mg  Vitamin B6 0,04 mg  Zeljezo 0,7 mg  Voce je bogat dijetalnim vlaknima, oni su dobri za ljude pokusavate izgubiti tezinu i odrzavanje zdravlja organizma.

Takoder, ove plodove moze pohvaliti svojim antioksidativnim svojstvima koji pomazu tijelu u borbi protiv slobodnih radikala i smanjuju rizik od raka.  Brojne studije pokazuju da su ti plodovi takoder imaju i razlicite anti-virusni svojstva.  Njihova potrosnja je koristan za osobe koje pate od zelucanih cireva.  Sok dunja, poznato da su tonik, antisepticki, jacanje, adstrigentno i diuretik svojstva.

To je korisno za osobe koje pate od anemije, kardiovaskularne bolesti, respiratorne bolesti, probavnog trakta i astme. Takoder se koristi kao antirvotnoe alat. Smatra se da konzumiranje ovog voca je ucinkovit u odrzavanju optimalnog zdravlja. Oni ne samo promicati probavu, ali i pomaze smanjiti razinu kolesterola.  Prisutnost kalij pomaze tijelu da zadrzi visok krvni tlak pod kontrolom.

Vitamini se nalaze u ovom voce moze pomoci smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti u ljudi.  Ako jedete ove plodove na redovnoj osnovi, oni su korisni za osobe koje pate od tuberkuloze, bolesti jetre, proljev i dizenteriju, bolesti jetre i bolesti oka.  Zbog svojih svojstva antioksidansa, te voce se vjeruje da su korisne za ublazavanje stresa i postici mir.

Povezani postovi:
  1. Breskva

  

dunja

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.