Narance i voca

  

Dunja sadrzi samo dva elementakrvbakar i zeljezo

Nisu svi u okusu ovog voca, ali sasvim vrijedna jer sadrzi elemente u tragovima. Temperamentnog dunja utjece ne samo na izgled i okus i kemijski sastav, kao dobro. Kao sto ste vjerojatno vec pogadate, to je izuzetno bogata organskim kiselinama, osobito jabucne kiseline, limun i vina. No, zacudo dosta, i razlicitih secera (uglavnom fruktozu) se akumulira u njemu 5 do 12%!

Obiluju pektina i tanina, kao i etericno ulje. Na primjer, u vosak pokriveno koze enantovo-etil-estera etil i pelargonievo, koji daju osobit okus kao dunje voca, i jela od njih. No, najmarkantnija stvar je sadrzaj dunja zeljeza. Kao sto je cak 30 mg.%!

Govoreci ljudski jezik ili dva dnevnice stope u 100 - grama voca. To je stvarno  !  Dok je, medutim, i postoji mnogo bakra (1,5 m%, odnosno dnevnice u dva ayvinkah), i vitamina C, naravno. Da, i dunja sjemena, vrijedna ljekovita sirovina, bogata masnim uljem i sluzi, skrob i proteini, tanini i poznati glikozida amigdalin, glavni izvor specificnih badema miris.

Jer dunje sadrzi samo dva elementa-krv-bakar i zeljezo, koji su zajedno bolji od apart, prvi show, naravno, u slucaju anemije. Stovise, gotovo svaki izvor! Takoder je moguce odrediti tko treba dodatno zeljezo unos. To je buduca majka i sestra, i sportasi. Vise-brzo raste djecu, aktivni radnici mentalne i tesko fizicki rad, kao i sve sajma seks tijekom menstruacije.

Preporucena doza: 1. pecena sa secerom ayvinke 3 puta na dan. Mozete zamijeniti desert i stisnutu sok od tri ayvinok koji se u tri koraka. Moze se s medom. Takoder, dunja tesko da se hrane u digestivnom bolesti crijeva.

Dunja vrijeme zetve u studenom, kasnije to bolje, ali prije mrazova. Ako prikupiti dunja do prvog mraza, pazljivo zamotajte svaki voce u radu, dunje moze ostati do ozujka. Glavna stvar je da plodovi su suha i neostecena, bez tamne mrlje ili oni brzo ce se poceti trunu.  Kada kupiti dunja, izgleda da sve voce su zuta ako je zelena boja, tako da je uklonjen iz stabla nezrele. Na dodir dunja, odaberite njezniju, manje kruti.

Kod kuce, dunje mora biti pohranjena u dnu ladice hladnjaka. Duze je, tastier, vise aromaticnog i meksi postaje, u plodu raste u secer i kiselina, adstrigentno okus nestaje. Nije ni cudo kazu da prije svega kuhanja dunja, ona treba zrele. No, nemojte se bojati kupiti dunje, koje zgrabio zamrzavanje, to je meksa i juicier.

Sada je vrijeme za one koji vole jesti sirovo dunje.  . Iz njega svi mozemo napraviti puno kase i dodati u salatu, i sendvic i juha od povrca, i ukrasi za napraviti, i desert, pita, i pekmez i sok, i vino.  Dunja cesto dodaje rizoto, i to ide jednako dobro sa mesom i suseno voce. Da bi ukrasi, kuhati par dunja, poprziti kriske przene ili popecite s sok od limuna, vanilije, meda. Buzaru dunja dobro serviranog s mesom, peradi i divljaci.

Zelite li smanjiti desert od dunja sjemena, staviti u maslac i med i pecite u pecnici. Velika mogucnost za poboljsanje raspolozenja u vlaznim vremenskim uvjetima. Dunja senf umak, njegova od dunja, i senf s dumbirom i korijanderom. Dunja sir od dunja zove koncentriran sok s pulpa. Ako cete kuhati pirjano voce ili pekmez, mozete dodati i visnje breskve, jabuke i kruske.

Ali, cak i bez dodatnih sastojaka napraviti veliki dunje u proces kuhanja je privlacan ruzicasta, kao da je prozirna, i jos mnogo toga mirisne nego svjeze. Dunja dzem, mozda, jedan od najvaznijih u mirisnim miris i okus, te osjetili ruze, i med, i limun. Jam je takoder odlican. Usput, iz portugalski imena dunja marmelo je rijec "marmelada".

Fine i opor sa dunja pripremaju se na isti nacin kao jabuka, samo dunja je potrebno prethodno prokuhati i mekana, i trebat ce manje secera, jer je slade.

Povezani postovi:
  1. marelice

  

sok od limuna, voca, dunje, breskve, dunje i limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.