Narance i voca

  

Dunjase koristi u narodnoj medicini

Pukotina. Dnevni i cesto cine topao oblog od pulpe dunja ili sok je jedan od najucinkovitijih sredstava za brzo ozdravljenje.  Krvarenje (maternice). Za zaustavljanje krvarenja, potrebno je 3 puta dnevno piti caj s nasjeckanim dunja. Ili da izvarak svjezeg ili susenog voca i uzeti tijekom dana.  Savrsen lijek za teske maternice krvarenja, osobito u menopauzi izvarak svjeze ili suseno sjeme od 7,8 jedinica po casu vode, kuhati za 3-5 minuta.

Tesko, oslabiti menstrualni 3-4 puta dnevno se na vrhu zlicice (ne vise!) Susene sjemenke, a ne ih drobljenje.  Atonic zatvor. Od sjemena za pripremu ljigav juhu uzeti ujutro i nocu. Sjemenke dunja od 20% sadrzi sluzi, oteklina u vodi lako.

Bronhitisa, kaslja. Dobiveni iz sjemenki sluzi se jedna zlica 3-4 puta dnevno 20-30 minuta nakon jela. Ona takoder pomaze u lijecenju gastritis s bolovima u zelucu.  Kserostomija (suha usta sindrom). Ponekad, moja usta suha, tako da je tesko govoriti, jezikom se ne bacanje i okrece.

U ovom slucaju, te moze pomoci sjeme dunja. Pogotovo ako ce dugo razgovoru za pola sata da ga se stavi pod njezin jezik nekoliko suho sjeme. Ako je potrebno, razgovor ili govora mogu ostati pod jezik jedan sjeme i vyspaseny.

Usput, febrilne pacijenata koji su stalno suha usta, takoder je preporucljivo drzati ispod jezika sjeme za 1-2 sata.

Povezani postovi:
  1. marelice

  

dunja

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.