Narance i voca

  

Terapijski ucinak prehrane dunje

Domovinski dunja smatra Azije, ali i nase domace vrtlari njeguju biljke na zemlji. Vrste voca kao sto su kruske, ali su opor, opor okus tako svjeze, jedva koristi. Adstrigentno okus voca koji je razlog puno sadrzaja tanina. Ive je korisna svojstva, jer se sastoji od mase vitamina, minerala i spojeva koji su neophodni za zivot organizma.

Voce sadrze velike kolicine fruktoze i glukoze, te malu kolicinu saharoze, ukljucujuci obilje organskih kiselina, pektina, vitamina C, B1, B2, karotena. U pulpe i sjemena sadrzi mineralne soli, zeljezo, magnezij, fosfor, kalcij, bor, mangan, bakar, nikal, titan i drugog voca sjemenke su bogate u masnoce i ulja gelling svojstva, tako da proizvodnja dzemova, zelea, marmelada nuzno koristiti sjemenke od voca.

Uz popis vitamina i minerala sadrzanih u plodu pulpe ne cudi da se koristi u narodnoj medicini, te se preporucuje za upotrebu u hrani kao zdravi ljudi, i imaju niz bolesti u kojima blagotvorno svojstva dunja utjecu na ljudsko tijelo koristan. Terapijski ucinak jesti voce biljke uvelike ovisi o kombinaciji pektina i tanina. Kombinacija tih tvari djeluje kao hemostatic, i jaca anti-upalni agens.

Voce kao gotove juhe bez dodanog secera koristi se kao lijek za probavne smetnje.  Korisna svojstva dunja za pomoc pacijentima s bolestima kao sto su anemija, jer voce pulpe sadrzi velike kolicine zeljeza, a ove bolesti trebali dobiti zeljeza proso za odrzavanje tijela. Pomaze postrojenja i bolesti srca na povisen tlak.

Kalij se nalazi u plodu je diuretik, tako da plodovi koriste u narodnoj medicini kao diuretik.  Bolesti jetre, te bolesti disnog sustava pomocu pire od voca i biljnih cajeva iz sjemena, kao antiemetic i anti-upalni agens. Utrljajte plod na vecoj ili decko celuloze kroz gaza, sjemenke zasushivayut, a zatim pripremiti juhu. Plodovi sadrze gotovo nema viska otpada, kao iu oguliti i pulpe i sjemena su sve gore navedene sastojke.

A za one koji pate zbog graying kose, od lisca dunja mozete pripremiti juhu, koja je bojenje materije i da se moze slikati preko nezeljene sijede kose za dugo vremena.

Povezani postovi:
  1. narancinim uljem
  2. marelica, marelica vrste
  3. limun
  4. Najbolji limun

  

dunja

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.