Narance i voca

  

Dunja prekrasno stablo

Ive Kada ste spremni za sadnju mladih stabala i grmlja, a ne         zaboraviti dunja. Nazalost, nije svaki vrt nalazi sada         ovaj prekrasni stablo (ili grma). Mali dunja i industrijske plantaze         cak iu juznim dijelovima zemlje - manje od 0,3% od ukupne povrsine vrtova. Ali         Ovaj nepretenciozan multivitaminsko kulture mora se uzgaja u svakoj         vrt.

To je odavno uzgaja covjek dunje kao vrtne biljke.  Svatko zna mit o "jabuka razdora". Medutim, nije svatko zna da postoji         verzija legende spora izmedu tri bozice - Juno, Minerva i Venera         - Ne, jer Apple, ali zbog plod dunje, koji je bio veliki uspjeh         u one dane. Stari Grci i Rimljani poznavali ne samo dunja         kao kvalitetan prehrambeni proizvod, ali i kao izvrstan terapijski         biljka.

Grci, kao i stanovnici drevne Sogdiana (Tadzikistan), bili poznati sorte         dunja s mekim slatko meso koje se mogu jesti svjeze.         ... A Pariz je predstavio prelijepe bozice mirisne zlatno voce, dunje         ili jabuka? Do set.  Za sadrzaj vitamina Voce dunja nadmasiti jabuke i kruske. Oni su - izvor         bioloski aktivne tvari potrebne za normalan zivot         covjek.

Ive prekrasno stablo

Dakle, pektin, koji su tako bogate plodove mogu         vezati radioaktivni elementi i ukloniti ih iz tijela. Voda ekstrakt         od lisca dunja snizava krvni tlak, ima sposobnost da se zaustavi         bronhijalna astma.  Voce i lisce sadrzi tanina, koji su baktericidni         svojstva, a vitamin E jaca zidove krvnih zila.

Dakle, dunje je vrijedan paznje da se sam vrtlara         vodecu poziciju u ubrzano razvija prema "terapijski vrtu."  To je jedan od najboljih vocnih usjeva za konzerviranje. Kuhan         dunja kompot, dzem, sok, kandirano voce, zelei, sirupi i ostali proizvodi         ukusna, lijepo i aromaticne.

Plodovi su odlican tehnoloski         kvalitete, dugo drzi, koji vam omogucuje da i dalje obrade sezone.  Trenutno, u Krim (Nikita Botanicki vrt, pomologicheskaya         stanica Vir) prikupljanje novih sorti dunje, primio uzgajivaca         u posljednjih nekoliko godina. Dobiveni sverhskoroplodnye sorte dolaze u lezaj         druge godine nakon sadnje u vrtu.

To ukljucuje Desert, Zlatna         Moldavski, Svijet, Muse, lak, Krimu ranije, Nahodka, video igre, perspektiva,         Sehani, Tora, jaja Krima, Veliki Samarkandskaya.-od Ive prekrasno stablotri vrste rane pojave voca (Selena, Amber, konzerviranje kasno) u         Stu-patuljak stabala. Redovita visok prinos razlicite mirisne,         Izobilju, Svijet, Crimean rano, kasno konzerviranje, uspjeh.

Podrucje je omedeno dunja temperatura zraka od prosjeka 8-9 i apsolutni         minimalne temperature od minus 15. U nasoj zemlji je - Srednje Azije, Kavkaza         Krim. Smatra se da granice rasta i dunja Breskva isti.

Praksa         takoder pokazuje da je zima-jednogodisnja sorti dunje tolerirati zime u baltickim         u Astrahan, Volgograd, pa cak iu Tambov (Michurinsk) podrucja         gdje breskve zamrzava.  Visoko otporan na smrzavanje voca pupoljci i cvjetovi u proljece mraz         razlicite vrste desert, bogat Krimski, Svijet, prvorodenac, Renetnaya,         Stepnyachka, manje Ljepota, uspjeh.  Jedan od vaznih bioloskih svojstava voca usjev samoplodnost.

Ovo je visok stupanj kvalitete u konzerviranje imati kasno, Krim         Mirisna, Selena, Svijet, video igre, limun-zuta, prvorodenac, Renetnaya.  Vrijednost sorti dunje i odreduje njihovu otpornost na bolesti,         kao potkoznog uocena. U ove bolesti smanjena njihova trgovina         izgled i kemijsko-tehnoloska svojstva, oni su neprikladni za         potrosnje.

Kao mjere za sprjecavanje uocavanje preporucuje         mikronutrijenata folijarna primjena stabala. Koristi 0,2% ny         borne kiseline i cink sulfat rjesenje iste koncentracije.         No, najradikalniji nacin - izbor sorti otporni na ovu bolest.         Ove ocjene su. Medu njima introdutsiro, kupaonice, i lokalne. Ovaj Angers-skaya,         Muscat, u izobilju Krimu, podmazivac rano.

Azerbejdzan # 7, i         Novi - desert, Svijet, prvorodenac, Selena, Stepnyachka, uspjeh, rano Krimu,         Konzerviranje kasno.  Prije 40 godina u Krimu je pokrenuta u uvodu, sortoizucheniyu         i odabir dunja. U oplemenjivacki rad koristili smo metodu sjetve sjemena         iz otvorenog oprasivanje slijedi selekcija i hibridizacija intervarietal         - Krizanje lokalne sorte s boljim upoznao.

Godina kasnije         i godina i tisuce sadnica hibridne odabrali najboljoj formi, ali su         onda - 13 sorti izbora KD Dorgobuzhinoy uzete su u stanju         raznolikost sudenja. Trenutno zonama asortiman u potpunosti je obnovljeno.

To ukljucuje sorte s boljim zime srcanost voca pupova i vegetativnih         dijelovi biljaka, cvijeca i pupoljci koji su otporni na mraz proljeca,         sa zaobljenim voca pogodna za obradu bez skidanja koze,         ne pogoditi potkoznog licu mjesta, s duljeg razdoblja pohrane.         Ove vrste su dobri pogotovo u kuci vrtovima.  E. Duganova, A. Hrolikova Kandidati poljoprivrednih Znanost

Povezani postovi:
  1. narancasta
  2. Voce i vitamina udarac tezine

  

voce dunje, breskve, dunje i limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.