Narance i voca

  

Chaenomeles

Chaenomeles, poznatiji kao japanski dunja, u stvari, ne dunje. Zbrka s imenom, vjerojatno zbog cinjenice da plodovi henomelesa strukture, oblika i okusa cak i vrlo slicne plodove ovoga dunja, ali samo puno manji.  Chaenomeles - listopadne ili zimzelene grmova, barem - niska stabla 1 do 3 m visok. Proizlazi s siljci, lisce se nazubljenim ili nazubljeni s velikim grubopilchatymi stipules da traju tijekom cijele sezone.

Peteljka do 2 cm u duzinu. Cvijece pojedinacni ili u grupama od 2-6 u skracenom cetkom. Cvijece boja varira od crvene do bijele. Cesto, biljka pronadena samo staminate cvijece. Cvatnje pojavljuje uglavnom prije lisca.

Struktura cvijet - za one koji se jos sjecaju tijek skole botanike - je tipican za sve Rosaceae: sepals 5, prasnika 20 do 50, stupcima 5. Yablokoobraznye voca ili u obliku kruske, s vrlo cvrsto tijelo, dugo ostati zelena i gotovo neprikladnim za potrosnju, ali dobro sazrijevati kasnije se ukloniti iz grma i staviti u toplu prostoriju. Zrelih plodova su zuto-zelene boje, slatkog i kiselog okusa. Sjemena nalikuju sjeme jabuke, mnogi od njih, a oni zauzimaju polovicu voca.

Raspored i ostale nakon sazrijevanja sjemenki pogodne su za sadnju, koja se moze provoditi iu jesen i proljece izravno u zemlju. Jedan i pol ili dva mjeseca ima obilje sadnice koje treba raspikirovat i neka rastu u za 1-2 godina.

Imajte na umu da chaenomeles ima jedna vrlo vazna znacajka - sve vrste, hibrida i sorti razvija jako dugo glavni korijen, tako da presadivanje biljaka iz jednog mjesta na drugo je povezan s neizbjeznim stete korijenski sustav, Sto je uzrok lose stopu prezivljavanja sadnica. Kako se ne bi poremetiti biljka jednom, oni bi trebali biti posadeno sto je prije moguce za stalni uzgoj. Napravite bolje koristenje biljnog materijala sa zatvorenim korijenski sustav.

To ne mora kontejner biljke kupljen u vrtu centrima. Takve biljke mogu uzgajati i nas samih. Raspikirovat nije dovoljno sadnica u tlo, a jedan ili dva u plasticne ili keramicke posude.

Godinu dana kasnije, izrastao biljka iz lonac i tresti s grumen zemlje sadi u pripremljeni mjestu. Sljedece proljece ili jesen biljke treba smanjiti za jednu trecinu duljine pucati. Ovaj postupak je potrebno stimulirati tillering. Japanski dunja siri ne samo sjeme, ali ljeto meko reznice, koje se cijevni grmlje u rano ljeto, prije nego sto puca odrevesneyut. Produzi na uobicajeni nacin, koristeci bio-stimulansi.

Je li moguce umnozavanje korijen odojak, raslojavanje i dijeljenje grma. Ipak, najjednostavniji i najucinkovitiji nacin je reprodukcija henomelesa sjemena.  Modni i ukusna sam vrtlari japonica dosla u modu prije deset godina. Doista, vrlo dekorativne grm u cvatu, je nepretenciozan, ali radije svjetlo plodno tlo bez stagnira preplavljen. Plodovi su visoke u vitaminima, od kojih mozete napraviti dzem, compotes i zelea.

Ali s moje tocke gledista, vise primjereno koristiti kao dodatak voca previse slatko ili kiselo voce. Slatko-kiseli okus Japanski dunja poboljsava kvalitetu dzemova i compotes, kao sto su crni chokeberry, marelice i breskve. u potpunosti zrelo voce u sobi mogu biti rezan, suseno i pirjano voce za koristenje suseno voce. Trenutno, kamate chaenomeles kao alternativa voca usjeva potisnula, ali je u pejzaznom dizajnu, ove biljke se koriste aktivno.

Chaenomeles vrlo dobro podnosi sisanje, pa ispada velika rubnik. Grmlje posadeno u homogene ili pomijesana s drugim biljkama grupe. Dobro biljaka i usjeva u jednom na pozadini zelena trava, nisko raste vrsta i sorti izgledaju sjajno u kamenjarima stan u podnozju brda i Alpine u kombinaciji s posebno stavljen veliko kamenje.

Vrlo dekorativne shtambovaya cijepljenje Japanski dunja, koji se koristi kao podloga ubrzati ili u obliku bacve sama henomelesa velicanstven. No, cijepljene oblici vise odgovara juznih krajeva, u ne-crna Zemlje poput biljke zahtijevaju zime zamrznuti malo i poklopac.  U teskim zime u henomelesa mozete zamrznuti cvjetnih pupova, au nekim slucajevima - zavrsava godisnjeg mladica. Dakle, biljke su najbolje uzgaja u punom suncu, zaklonjena od hladnih vjetrova tlo.

Ako su biljke ostecene svake godine, onda oni bi trebao biti za zimu skloniste s otpalog lisca ili smreke grane. Nedostatak je kultura i ima tendenciju da se formira brojne korijen odojak koji nisu tako lako rijesiti. Ako zaglavi u tvornice, a zatim se prosirio na sve strane i pod uvjetom bez snage, osim za radikalno unistenje majke kosnice i sve njegove potomke se ne moze sprijeciti.

Sto je proces izbora za japanska dunja je provedeno (i dalje) u dva smjera: poboljsanje kvalitete voca i poboljsati ukrasne kvalitete. U tom slucaju, obratite paznju na fine hibridi i vrt oblika.  H. katayansky  (Ch. cathayensis) - trnovit grm ili manje stablo do 3-4 m visine sa cvijecem do 4 cm u promjeru, bijele ili roza.

Pogodno za uzgoj u juznim regijama, u sredini bend malozimostoek.  J. Japanski  - Grm do 1 m visine s narancastom, narancasto-crvene ili grimizne cvijeca do 4 cm u promjeru. Tu belotsvetkovaya obliku (Ch. JF alba) i zakrzljale obliku (Ch. J. alpina) s otvorenim poslovnica.

Fine H.  - Trnovit grm do 3 m visine s cvijecem do 4,5 cm u promjeru, od grimizne do tamno crvene. Ocjene puno, i oni su vrlo raznolika. Geisha Girl - ima polu-double cvijeca, blijedemarelica ili boje breskve. Moerloosei (takoder poznat kao Apple Blossom) - raznolikost je poznat u uzgoju od 1856, srednje grmova s ??blijedo ruzicastim ili bijelim cvjetovima. Nivalis - stari i dobro poznati niz, cesto naci u prodaji u vrtu centrima.

To je karakterizira sirenje krunu i cvijece su cisto bijela. Simonii - grm do 1 m visine s polu-bracnim tamno krv-crvena cvijeca. Takoder mozete nazvati Phylis Moore - sa polu-dvokrevetna ruzicastim cvjetovima malo, Port Eliot - s crvenim cvjetovima, Show - velikom bijelom cvijece i razne Umbilicata s tamno crvena cvijeca.  H. velicanstvena  (Ch. x Superba) - vrt hibrid. Grm do 1,5 m visine sa cvijecem razlicitih boja - od bijele do ruzicaste, narancaste i crvene.

Ocjene dosta. Cameo - cvijece breskvast-ruzicasta s dvostruko vise od latica, Bebek i Gold - kompaktni ispruzen grm s tamno crvena cvijeca, zlatno-zute boje lisca u jesen. Fire Dance - nicice grm s velikim svijetlim - crveno cvijece, Elly Mossel - raznolikost s grimiz cvijece, Etna - cvijece i grimizne boje, ali manji grm.

Jet Trail - sredneroslye grm s bodljama jedak, i bujnom ljubicasto cvijece, krckati Hill Scarlet - rano i floriferous sorta sa svijetlo grimiznim-narancasta cvijece, Nicoline - sirenje grm s crvenim grimizne, ponekad polu-double cvijeca. Pink Lady - rano cvjetanje raznolikosti, koji se odlikuje cistim ruzicastim cvijecem, tamniju nijansu na pocetku cvjetanja. Rowallane - vrlo stara raznolikost s krvlju crveno cvijece.

E Nemov  AIF u zemlji, 21, 2004

Povezani postovi:
  1. narancasta
  2. Uzgoj musmula

  

japonica, dunje, breskve, marelice

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.