Narance i voca

  

Japonica rano izgled voca i prinosa

Japonica ili japanska chaenomeles, ima iskljucivu rano izgled voca i prinosa, dakle, za ne-crne zemlje zoni Rusija je obecavajuce usjeva. U vrtu amaterski dunja se prosirila kao ukrasna i voca usjeva.  Ova biljka je dugo zivio, moze uroditi plodom od 70 godina. Dunja cesto koristi za uredenje i prigradskih naselja, stvarajuci od njega se koristi u zivicama ladshaftnom dizajn.

Kao ukrasna biljka, dunja je super, ona cvjeta u proljece sa svijetle crveno cvijece ocarava oci.  Japonica je grm 0,5-1m od shirokorasprostertymi grana, koji se nalazi u blizini povrsine tla. Za veci dio biljke imaju malo trnja, ali postoje besshipye obliku.  Lisce usiljene ili tupo, shirokoobratnoyaytsevidnye, trajanje 3-5cm s velikim stipules, tamnozelene, sjajne, upaljac u nastavku.

Cvijece su prilicno velike - 3,5 cm u promjeru, narancasto-crvena, gotovo cijelom pobjeci. Na biljke moze biti 200 do 300 jedinica. Cvatnje dugi, oko 3 tjedna.  Vlaknast korijenski sustav i dunja.

To daje biljka dobar prezivljavanje nakon transplantacije.  Plod raznih oblika, boja, velicina, dozrijevanje vrijeme. Tu yablokovidnye, kruska, i drugih oblika napiform voca. Stained zelena, svijetlo zelena, zuta, zuto-smede. Voce dunja imaju promjer blizu 4 cm. Oni su prekriveni tankim vosak ljuske, tako dugo moze biti izdavanjem povoljnih okus.

Plodovi su puno 20-30g na 50g, dok je vecina velikih-to je do 160g. Na jednom grmu moze prikupiti i do 35-45 plodova koje cine ukupne mase 2-5kg.  Dunja voce su bogati bioloski aktivnih tvari.

Sadrzaj vitamina C nije inferiorna dunja  . U plod dunje sadrzi 190-360mg P-aktivne tvari, 1,7-2,06% pektina, tanina 0,14-0,32%, i boje, mnoge organske kiseline - do 5, i 8% po 100g voca, medu njima prevladavaju Limunska kiselina. Zbog visoke kiselosti od plodova dunje se koristi samo u obliku obraden. Od voca dzem i kuhajte dzem, compotes i sokovi, vino, dijeljenje plodova drugih biljaka (  , Kruske,  itd.).

Zbog visokog sadrzaja pektina, dunje se koristi u pripremi slastica: zele, zelei, paste. Dunja sok se koristi u prehrambenoj industriji za izradu gazirana pica, limunada. japonica prilicno izdrzljiv, promice plasman cucanj bunker sa snijegom i uspjesno prezimljavanje.

Samo u vrlo teskim zime, eventualno zamrzavanje grane, koji se nalazi iznad snijega.  Japanski dunja biljka dovoljno svjetla zahtijevaju, za slabe  smanjen rast i polaganje cvjetnih pupova, kao i smanjene prinosi.  Dunja treba biti posadeno u zasticenost od jakih vjetrova, gdje je puno snijega akumulira.

Ova biljka voli nesto kiselo  Ali to moze rasti na tlu bilo teksture, s normalnim  rezima.  Pripremite tlo za sadnju na isti nacin kao i prema drugim grmljem. Mozete biljka dunje u jesen ili proljece, ali to je najbolje uciniti u rano proljece prije nego sto su pupoljci procvjetao.

Sadnice posadene u henomelesa pripremljeni jame ili rovove ispunjene  pomijesana s tla. Rasuti biljka obilno zalijevati. Nakon zalijevanja tla oko sadnica malc kako bi se sprijecilo isparavanje.

Posadeni najbolje smanjiti do visine od 15-20 cm, ubrzati svoju cahuru.  Za sadnju sadnica uzeti dvije godine ili godisnje biljke, iako mozete koristiti godinu dana, dobro razvijene sadnice. Udaljenost izmedu biljaka u redu bi trebao biti 0,8-1m izmedu redova - 2-2,5 m.

Kada oblikovanje i rezanje obratite pozornost na jedinstvenosti polozaja podruznica u tom podrucju kako bi poboljsali  Bush.  Dobro oblikovan grm bi trebao imati 10-15 grane razlicite dobi, ukljucujuci 3,5 godine star, 3-4 dvije godine, 3-4 i 2-3 tri godine cetiri do pet godina.  Stari neproduktivne grane, kao i lezanje na tlu i raste vertikalno, izrezati, ostavljajuci godisnju dobro nalazi grane.

Grana, koje se vodoravnom polozaju na udaljenosti od 15-40cm od zemlje, smatra najvrednije u dunja.  Valja napomenuti da biljke japanske dunje vrlo pozitivan stav prema brizi za grmlje, sto organskih i mineralnih gnojiva  , Hoeing i malciranja grmlje bend.  Dunja razmnozava iz sjemena, zelenila i korijen reznice, mladice, raslojavanje, podjela Bush, procvao.  Dunja sjemenke imaju visoku klijavost energije, nicanje stednje za dvije godine.

Dakle, prednost u reprodukciji dunja sjeme ostaje u modi.  Sjeme se sije u jesen ili proljece. Sjeme posijano u listopadu, odrzava pripremno razdoblje u prirodnim uvjetima u rano proljece dati prijateljski voca.  Vazno je dobro se pripremiti za sjetvu. Pri tlu do 10 kg humusa ili komposta, i pokopan na dubini od 15 cm.

Prije sjetve, tlo izravnati, tako da ne postoji duboki kanali kroz 20cm, sijati sjeme 7-10 kom. na prvi red, nakon cega je utor je zatvoren, zalijevanje i malciranja s treset ili humus.  Za proljetnu sjetvu sjemena pripremljen 50-60 dana u hladnjaku ili podrum na 1-5 ° C. Nakon klijanja, sjemenke su smjesteni u Sneznik ili ledu i spremljene prije sadnje na temperaturi od 0-1 ° C.

Ne mozete sijati u brazdama i grebena na povrsini, nakon cega slijedi zatrpavanje, odnosno redova labave sloja tla humusom od 6-8cm. Ako formirana debeli izbojci su tanki nakon biljka 3-4 istina list, ostavljajuci broja biljaka izmedu 6-8cm. Odabrani biljke roniti na prazno mjesto.  Uz dobru skrb za sadnice mogu narasti do 35cm preko cijelog vegetacije.

Sadnica dolaze u uzivanje u 2-treci dana nakon sadnje.  Odabrani oblici japanske dunje vegetativno razmnozavati. Zelena reznice, koje se provodi u staklenicima i hothouses, daje visoku stopu reprodukcije. To je, kao i reprodukcija, horizontalna sloja, gotovo se ne razlikuje od uzgoja ostalih usjeva od strane ove metode. Japonica takoder ima sposobnost da se formira korijen puca koji se moze koristiti kao sadnog materijala.

Ako imate grm dunje dobre korijenski sustav, moze se razmnozavati dijeljenjem grma za neke mlade grane.  Za pupi cijepljenjem (izvode od sredine srpnja do sredine kolovoza) ili reznica u proljece kao podloga sadnog materijala pomocu dunja, osim toga, mozete koristiti

  

voce dunja, japonica, limunska kiselina, dunja, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.