Narance i voca

  

Japonica trnovit listopadni ukrasni grm

Ruski naslov: Ive Japanski ili chaenomeles.  Latinski naziv: Chaenomeles.  Podrucje: U prirodnim uvjetima raste u jugoistocnoj Aziji (Japan i Kina).  Listopadno trnovit grm, ukrasnog, s jakim zakrivljen u obliku luka trkac.  U hortikulturni kulture u inozemstvu chaenomeles poznat od 1796.

Napose su popularne kod inozemnih uzgajivaca uzivati ??u njegovim fino obliku (alpski patuljka i tri-color), i hibrida sa razlicitim obojena cvijece.  U Rusiji chaenomeles najpoznatiji kao japanski dunja, na grckom znaci "Split jabuka", ljudi cesto nazivaju Sjeverna limun. Svijetli Lisce henomelesa, bogat tamno zelena boje, gusto poredane na pramcu puca.

Veliki, cvrsto ugradnju na granama dvostruko ili jednostavno cvijecem u cvat na 2-6 komada, pogotovo u spektakularnim crvene cigle shemu. Alternativna dehiscence pupoljci cvatu proteze henomelesa do 3-4 tjedna. Blize mraz sredinom listopada, zrele krug socne plodove zuto-zelena, jestivih i okus podsjeca na ananas.

Heliofil chaenomeles, koja je uspjesno raste u svjetlu plodna tla, preferirajuci otvorena suncana podrucja, rano vlage i gnojiva, osobito u vrucim ljetnim i jake suse. Polako raste chaenomeles (do 5 cm u visinu preko 1 godine), cvjeta u cetiri i pet godina, a uz pravilnu njegu mogu zivjeti na jednom mjestu za 80 godina.

Buduci da je mraz-kulture, u teskim zima s malo snijega chaenomeles, medutim, treba svjetlo skloniste sve mladice i cvjetnih pupova, koji se nalazi tik do zemlje.  U praksi hortikulturni chaenomeles pasmine u rano proljece prije pupoljci mladih sadnica dvije godine, raslojavanje ili sjemena. Medutim, postoje uspjesni eksperimenti uzgoj henomelesa dijeljenjem grma i korijena odojak za dobro razvijena maternice biljke.

To nije cesto obrezivanje henomelesa (jednom svakih 5 godina) provela sredinom ljeta, nakon cvatnje, uklanjanje starih, slomljena grane i izbojci slaborazvivayuschiesya. Tada bi bili sigurni da organskih i mineralnih gnojiva, sadnice brdo, malciranja tla oko piljevine ili treset. Tijekom aktivnog cvatnje i plodonosenja henamelesa, 2-3 puta po sezoni preporucuje se da dusik i kalij gnojidbe, obrade, i uklanjanje korova u blizini biljke.

Vazna znacajka ovog ukrasnog grm je rano i kontinuirano cvjetnice, i sposobnost da ga kombinirati u vrtu s ukrasnim skladbe, kao i stanovnici vrta opise. Dekor vrt siroko chaenomeles koristi za stvaranje niske zivice, granica, individualnih i grupnih plantings.

  

dunja, japonica, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.