Narance i voca

  

Japonica Uzgoj

Prosli slikovitom grm ne moze proci ravnodusno. Njegov drugi, manje uobicajeni naziv  S tim dunja je srodstvu.  Chaenomeles niske grm do metra, procvat u rano ljeto, crveno-narancasta cvijece do 5cm u promjeru. Cvjetanje traje tri tjedna, donjim dijelovima grancica kao da okovan klincima s vatrenim pupoljaka.  Osnovani cvijece na starim puca u blizini baze grma, P pogotovo za one koji staza uz teren, a zimi su prekriveni snijegom.

Jesen u bivsoj cvijece zrelog voca jabuke, jestivih i vrlo korisno, bogat vitaminom C. Za plodnih henomelesa mora biti na licu mjesta za najmanje 2 od grmlja. Oni su zasadena u kamenjarima, ispred visi grmlja, koristi se kao zivica.  Uzgoj i njega.  Japonica raste u nepretenciozan, radije svjetlo tla bogata organske tvari. Grm tenevynosliv, iako je jos obilje cvijeca i voca najbolje u punom suncu, otvorena mjesta.

Chaenomeles vlage nezahtjevne, ali u suhim vremenskim uvjetima, zalijevanje je potrebno. Japonica preferira zasticene od hladnih vjetrova mjesto tijekom ostre zime s malo snijega u nasem podneblju puca zamrzavanje nesto stariji, oni moraju rezati na zemlju. Medutim, mraz ostecena Bush je brzo obnovljen na trosak korijena mladice, cvatnje i plodonosenja samo ove godine ne moze cekati.  U proljece dunja treba oploditi s organskim ili mineralnim gnojivima.

Sam postavio pod grm za poboljsanje humusa u tlu. Bush pozeljno oblik izrezati star, iskrivio grane. U ljeto, nakon cvatnje, mogu se skratiti tako da su poceli granaju tvoreci guste krunu.  Razmnozavanje.  Biljni materijal japanskih dunja uglavnom sjetvu stratificirani sjeme.  Pojam sjeme za pohranu 2 godine, ali najveci postotak klijanja je svjeze iz sjemena zasadena prije zime.

Gotovo sigurno dati iste iskorjenjivanje reznice u proljece. No, podjele grm, kao sto neki izvori savjetuju, ja ne mogu razvod dunje, kao i potomstvo.  Dunja u kuhanju.  Uzmi 1 kg dunje, 1,5 kg secera, 1 casu vode. Pa zrelog voca, prikupljaju neposredno prije mraza, pazljivo oprati i izrezati na pola, izvadite jezgru.

Plod je tesko, tako da ova operacija je vremena. Pripremljeni dunja umocen u kipucu sirup i dovesti do prokuhati i ostaviti nekoliko sati. Opet dovesti do kuhati i ostaviti da se ohladi. Dakle, ne jos 2 puta, a zatim kuhati dok ucinili. Pack se vruce, jer pekmez je dobro geliranje. To je izvorni slatko-kiselog okusa i boja jagoda pekmez.  Dunja pripremiti na isti nacin i nadjev.

Izmijesati sa secerom u omjeru 1:1 (po volumenu). Replacer limun spremni! Mozete dodati zlicicu vode i dobiti osvjezavajuce pice, ali mozete u vruci caj.

Ovo je sirovi dzem mirisne i ukusne, ali u isto vrijeme i da ce biti dobra prevencija prehlade. Voce dunja Japanski pravi skladiste vitamina (C, B, P, takoder sadrzi kalij, magnezij), u svakom pogledu superiorniji chokeberry i ogrozda, te grm tako dekorativne, koja je u stanju stvoriti mali odmor u vrt u rano ljeto.

Povezani postovi:
  1. narancasta dijeta
  2. marelica ulje
  3. loquat
  4. Voce

  

dunja, japonica, voce dunja, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.