Narance i voca

  

Sastav dunje

100 g sadrzi 8,9 g dunja  , Od kojih 7,0 g fruktoze, a ostatak - glukoza i saharoza. Dunja je bogat provitamin  I niz drugih makro i mikronutrijenata. B od dunja je  i natrij. Dunja jabuka i bogata limun kiselina. puno je takoder tartronovoy kiseline i pektin. Pravilno kuhani pekmez i zele od dunje  korisno kod upalnih bolesti crijeva.  Koristan i ljekovita svojstva dunja. Koristenje dunja

dunja sok od zrelih plodova. Dunja sok je tonik, antisepticki, poput stipse, adstrigentno i diuretik svojstva.  Korisna svojstva dunja ocituju s anemijom, kardiovaskularne bolesti, respiratorne bolesti, gastro-intestinalni trakt  , I astme. Sok i celuloze od kuhana ili pecena dunje voca - dobar antiemetic. Prihvaceno  dunja sok od 0,5-1 case prije jela.

Korisna svojstva svih vrsta dunje imaju pozitivan ucinak na psihu Sastav dunja : stimulirati, poboljsati raspolozenje. Njihova tijela je za pricvrscivanje, tako da bi trebao biti koristen u bolesti probavnog trakta, u pratnji proljev i krvarenje.  Dunja sok cini mnogo lakse asthmatics. Dunja se koristi u bolesti uha. Sastav dunja

poultices i losioni od dunja sok se koristi u prolaps od rektuma i analni pukotina. Glibav decoction sjemena (5-10 g na 100 ml kuhane vode u obliku ljigave mase) koriste se unutar zlica tri do cetiri puta na dan  bronhitis, hemoptysis, uterine krvarenje  i izvana u obliku losiona kao anti-upalni agens i premaz za upale oka, upale krajnika (kao ispiranje), opekotina i iritacije koze.  Zrela sjemena dunje i koriste u kozmetici.

Od voca kod kuce moze biti kuhani i losione  . Kada je dodao da  biljnih i zivotinjskih masti, jaje yolks, zobeno brasno, skrob, da su prikladne za  i.  Sluz se dobiva iz sjemena dunje, je ucinkovit anti-upalni i ublazavajuci. Pripremili svojim infuzije ili kipuce u vodi, cijele sjemenke (za brusenje svoje otrovno glikozida amigdalin je iznuden). Sluz je takoder pogodan za lijecenje opeklina i masnu seboreja glavu.

Ive duguljast (lisca). Za infuzija 5 g lisca Ulijte 1 salicu vruce vode, kuhati u vodenu kupelj u zatvorenom enamelware 25 min, hladi na sobnoj temperaturi 45 minuta, ocijedite, istisnite i dovesti volumen svoj izvorni prije prokuhanu vodu. Cuvajte u hladnjaku za 3 dana. Uzmite 2 zlice. zlica 34 puta dnevno prije jela s jakim kasljem, astme, bronhitisa.

Kako se prijaviti i lijecenje dunja. dunja sok  Dunja plod bio lijek od davnina.

Tradicionalni iscjelitelji u mnogim zemljama kuhani voca i izvarak od njih su nasiroko koristi u gastrointestinalne bolesti kako bi se poboljsala aktivnost probavnog trakta. Utvrdi da je dunja ima pozitivne ucinke na rad srca, mucnina, zutica, proljev.  Kasnije, postalo je jasno da  dunja voca imaju adstrigentno, diuretik, hemostatic, antisepticki, promicati prestanka povracanja i dunje sjemena - zastita, ublazavajuci, protuupalno i antisepticki svojstva.

To je razlog zasto u klinickoj praksi koriste sluzava juha od sjemena dunje - za iskasljavanje krvi, uterine krvarenje, proljev. Decoction sjemena konzumirati i izvana: u kozmetici kao sredstvo za omeksavanje koze, kao i losion za bolesti oka, za ispiranje s anginom.  Sadrzane u kozi voca i dunja, dati jelo suptilan i ugodan aromat kiselog okusa.

Caj od dunje voca sluzi kao diuretik za edem od kardiovaskularnih podrijetla. Takoder, caj od sjemena uporabe kada kasalj, akutne respiratorne bolesti. U svjezem dunje voca sadrzi 30 mg / kg  Zato ekstrakt od njih je propisan za anemije i drugih bolesti.

  

limunska kiselina, voce dunja, dunja, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.