Narance i voca

  

Domovinskog limun

Domovinski limun - Indija.  Iako limun jako kiselo voce, to ima suprotan ucinak na zeludac - smanjenje kiselosti. Limunov sok i koru ima antisepticki ucinak.  Prema kemijskom sastavu sok od limuna vrlo bogat, prije svega, organske  , Koja je tako potrebna za normalno funkcioniranje kardiovaskularnog sustava i bubrega. Sok od limuna - izvor citrin.

Ovaj materijal, u kombinaciji s  Blagotvoran ucinak na redoks procese u tijelu, metabolizam, te jaca i cini elasticnim stijenkama krvnih zila.  Limun sok je preventivna mjera protiv srcanog udara, mozdanog udara i drugih bolesti. Sok limun mogu ubiti desetke virusa i, u suradnji s sok  svoje, cak se koristi u lijecenju AIDS-a.

Vrlo nekoliko kapi limunovog soka u casu  Za dnevne prehrane "limun voda", kako bi se zastitili od ugovaranja kolere i tifusa.  Limun sadrzi puno toga ne samo da stedi od sezonske prehlade i infekcije, ali i eliminira rano bore. Sok jednog limuna sadrzi 33% dnevne vrijednosti  i ne gubi svoje korisne osobine za duge zime.

Limun sadrzi puno vitamina B (za pomoci u borbi protiv depresije i nesanice, ali u isto vrijeme ukloniti prhuti i akne)  (Odgovoran za dobar vid, kozu i sluznicu) i vitamin P (pomaze tijelu apsorbirati u potpunosti askorbinska kiselina).  Limunov sok je bogat  , Stiti organizam od izlozenosti radioaktivnog zracenja.

Ako imate parodontne bolesti i bolesti desni, to je pozeljno za ispiranje usta sok od limuna, otopljenog u casi tople  . U cilju jacanja korijena zuba i poboljsati emajl boje, trljati limunova kora zubi.  Limunov sok jaca nokte: cineci ih tesko i sprjecava delaminaciju.  Vecina dobrih limun - mala, s finim brusnim papirom, ali teska za njihovu velicinu. Nemojte uzimati velike debele koze voca. Cinjenica da limun rijetko pada sa stabla u prvoj godini zivota.

Ako zuta voca ne rezati prije zime, proljece ponovo ce se pretvoriti zelena limuna. Sljedeceg ljeta oni ce odrasti prilicno ce steci debela tkanina, i pozute iu jesen opet, ali izgubiti gotovo sve vitamine.

  

sok od limuna, sok od limuna, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.