Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

Lemongrass

Lemongrass KINESKI Schisandra chinensis jamcevinu.  Obitelj limonnikovye - Schisandraceae.  Opis.

Curling drvenaste biljke, vino,   plesti debla drveca i grmlja. Stariji stabljike su tamno smede,   1,5 cm, s brojnim uzduznim lenticels, mladi stabljike zuckast,   briljantan. Lisce alternativni, elipticke, s vrha je istaknuo, cuneate   osnozaniem, malo mesnate, s crvenkastim peteljcicama.

Cvijece su jednopolan, - za   duge stabljike, bijele, mirisne, s jednostavnim cvijetni omotac venchikovidnym   sest od devet letaka. Staminate cvijece s pet prasnika, spojene u   stupac. Tuckom cvijece s brojnim pistils, koji se nalazi na   izduzena posuda. Posude kada se zrelo voce ima siljat izgled   Cetka s mnogo bobica.

Voce - tamno crvena socna bobice su kuglaste s   dvije reniform svjetlo smedi sjajni sjemena. Okus plodove   kiselo, slani okus s. Sjeme gorkog neugodnih gori   zacinjen okus sa limun-mirisljave.

Sve biljke brusenjem miris   limun (odakle ime ove biljke). Visina 5-15 m  Cvatnje vrijeme. Svibanj-medicinskih sestara. Bobice sazrijevaju u   Rujan-listopad.  Distribucija. Pronadeno na Dalekom istoku   Primorsky kraj, juzni Khabarovsk kraj i Amur oblast.

Pa   Klimatske promjene sredisnjem dijelu Sovjetskog Saveza.  Stanista. Ona raste u mjesovitim listopadnim i   planinskih i nizinskih suma, sumski rubovi, grmlja i prorijedena mjesta, doline,   potoci i rijeke, na dreniranom tlu bogatom organskom tvari.   Uzgaja na plantazama ljekovitog bilja.

Cesto se koristi.  Voce, sjeme i kora.  Kolekcija vrijeme. Voce i sjemenke prikupljeni u kolovozu .- rujan   kora - u proljece.

Kemijski sastav.  Biljka sadrzi organske kiseline - limunska kiselina (do   11,36%), jabuka (8,4%), vino (0,8%), tonik tvar shizand-prsten,   shizandrol su metil polioksifenolov secera (1,5%)   tanini, etericna ulja i masne, boje (0,15%)   zeljezo, fosfor, kalcij, mangan i tvari ciji kemijski sastav nije   studirao.

Smatra se da je aktivni sastojci su schisandrine magnolija,   shizandrol, etericna ulja, secer, limunska i jabucna kiselina.  Primjena. Lemongrass  Oko 500 godina, vec je koristen u kineskom   medicine. Stanovnici i lovci na Dalekom istoku (Primorye i Amur regiji) su odavno   bili poznati u prekrasan svojstva plod vinove loze, sto uklanja osjecaj   umor, osvjezava tijelo i povecava tezinu nocni vid.

Schizandra bobice u svjezem i suhom obliku koriste stanovnici Dalekog istoka   Sovjetski i kineski kao stimulans koji povecava sredstza, sto daje   snagu i hrabrost i razorne umora. Na Dalekom Istoku, limun trave   koristenje i hipertenzija, ali ne uz vise zivcani   sustava i nesanica.

. U tradicionalnoj kineskoj medicini, voce i sjemenke se   u razlicitim bolestima: opci gubitak snage, seksualne slabosti,   anemije, tuberkuloze, bolesti zeluca, jetre, bubrega, bolesti   respiratorni (bronhitis, astma), s prehlade,   gonoreja, dizenterija, zivcani i mentalne bolesti.  U Sovjetskom Savezu provodi opsezna studija    droge magnolija u laboratorijima i klinikama u sportu   dogadaja, tranzicija trajanje i poboljsane mentalne   fizicki rad i razne teske bolesti.

    Pokazalo da infuzija sjemenje i plodovi stimulira i tonove   sredisnji zivcani sustav, ublazava osjecaj tjelesne i dusevne   umor, povecava ucinkovitost, poboljsava vizualna ostrina   noc. Pripreme  magnolija    povecati uvjetovani refleks   aktivnosti i dugorocno povecanje uzbudljiv proces u korteksu   mozga, stimulira kardiovaskularni sustav i   dah, regulirati, linija krvni tlak, smanjiti   secera u krvi, periferne krvne zile prosire,   povecanje kontrakcije maternice.

U znanstvenom lijek Lemongrass se koristi kao snazan tonik   lijek za umor, smanjene fizicke i psihicke   zdravlje, zivcani iscrpljenosti, seksualne slabosti, kako bi poboljsali   vizualna ostrina u lijecenju zivcanog i mentalne bolesti, nakon cega slijedi   asthenic-depresivnih stanja, te za lijecenje slabo ozdravljenja   rana i cireva troficke.  Klinicka istrazivanja su utvrdila da Schizandra je vrlo ucinkovit i dizenterija.

To je ujedno poticajno   alat je koristan za neke bolesti srca i olaksavanje disanja.   Lemongrass promice dugotrajno ocuvanje snaga u one koji se bave tesko   fizicke i mentalne radne snage.  Voda ekstrakt lisca i kore ekstrakta Lemongrass pice   kao dobar vitamina, anti-skorbutni agent.  Lemongrass se koristi kao alkohol tinktura sjemena, manje   voce i sjeme ili voce u prahu.

U svom ucinak prihvacanja nadrazajni dogodi u roku od 30-40   minuta, a njegov ucinak traje oko 6 sati.  Schizandra ne proizvodi nezeljene nuspojave = na   ljudsko tijelo. Medutim, Lemongrass nije prikladan za zivcane stimulacije i   uzbudenja, nesanice, visokog krvnog tlaka i jake   srcane abnormalnosti.

Primjena Lemongrass kao jak tonik,   stimulans bi trebalo biti ucinjeno samo uz prethodnu   lijecnicki pregled i medicinske kontrole.  Na Dalekom Istoku sok Schizandra bobice koristi se kao   hrana kiselina, a kore stabljike, koja ima miris limuna, staviti u caj. Sok od bobica   Takoder se koristi za izradu zele i osvjezavajuce, okrepljujuci napitak.  Nacin primjene.  4 sata nakon jela.

Ne kipuce vode, odvod. Prihvati  po danu.  uzeti od 0,5 g prije obroka 2 puta  dan.

  

plod magnolije, magnolije droge, Schizandra Kineski, Lemongrass, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.