Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

Kineski Magnolia vinove loze Trs bjelogoricne drvenastog

Kineski Schisandra Schisandra chinensis (Turcz.) Baill  .  Kineski magnolija loza - visegodisnje listopadni drvenastog vinove loze, dostizuci visinu od 15 m, sa debla promjera 2 cm (u bazi do 5) s dugim korijen i naborana, tamno smede piling kore. Maticne penjanje loze, grananje, obvezujuci drveca i grmlja. Izbojci su elasticni, s glatkim zuckasto kore.

Rast i mjesoviti klice vino plesti debla i grane drveca i grmlja samo u smjeru kazaljke na satu. Listovi su tamno zeleni, elipticke ili duguljastojajoliki, velike, duge roza ili ljubicasta stabljika. Cvjetovi su vostana magnolija, kremasto-bijele, ponekad ruzicast, sa suptilnim ugodan miris cvijeta promjera do 1,5 cm, vinove loze voca - tim, socne mnogolistovka.

Magnolija cvjetovi od kraja svibnja do sredine lipnja. Bobice sazrijevaju pocetkom rujna.  Distribuirani Lemongrass na Dalekom istoku, u juznom dijelu Khabarovsk i Primorye podrucja u jugoistocnom Amur regiji juzno od otoka Sahalin na krajnjem jugu Kurilski otoci.

Plod sadrzi secer, limunske trave, stavljenje i bojenje spojeva, masnih (sadrzi glicerida linolne, linolenske, oleinske kiseline i drugih) i organske kiseline (jabucna, limunska i vinska). Osim toga, u plodu loze naci etericna ulja, sesquiterpene spojevi, askorbinska kiselina, vitamina E, kao i shizadrin shizadrol i veze, o6yclovlivayuschie osnovna bioloska svojstva biljaka.

Seeds magnolija Kineski sadrze masti (25,9%) i zraka (1,6%) ulje, schisandrine (0,12%), linolne i glicerida shizandrol i oleinske kiseline. Bioloski aktivnih kompleksa su 5 pojedine tvari (schisandrine i shizandrol), koji predstavljaju metilnih estera fenolni spojevi lignanovyh. Elemenata u tragovima u kineskom magnolija otkriven kalcij, zeljezo, fosfor i mangan.

Lemongrass blagotvoran ucinak na metabolizam ugljikohidrata droge magnolija smanjiti razinu secera u krvi, smanjiti izlucivanje zelucane zlijezde, imaju adstrigentno, choleretic akciju.  Lemongrass se koristi kao stimulans i adaptogeni agent fizicke i mentalnog umora.

Pripreme Kineski magnolija na snazi ??u asthenic drzava i astenodepressivnyh, psychasthenia, reaktivne depresije, koje su uz simptome kao sto su umor, smanjena ucinkovitost, razdrazljivost, letargiju, pospanost i hipotenziju.  Infuzija plodova i sjemena koriste se za poboljsanje funkcije magnolija tsvetorazlichitelnoy medu ljudi koji rade s bojama signala, smanjuje umor od vizualnog analizator pod teskim opterecenjem, znatno je poboljsana vidljivost nocu.

Kao adaptogen tinktura Schizandra voce koriste za prevenciju gripe i akutne respiratorne infekcije u djece i odraslih. Odsutnost nuspojava i kumulativne svojstva mogu se pripisati droge vrijedne Magnolia stimulans.  Na toniranje i osvjezavajuci vocni vino nije bila poznata u V. stoljecu. U Kini, lijecnici su ga koristili u medicinskoj praksi.

Na Dalekom Istoku, lokalni lovci su suhe Schizandra bobice u zimi za lov, da se vise izdrzljiv. Najucinkovitiji lijekovi u tom pogledu sjemena i plodova, manje su na snazi ??od stabljike i kore.  Magnolia uzimaju lijekove iskljucivo na recept. Da bi se izbjeglo spavati nocu nisu navedeni u vecernjim satima. Oni su kontraindicirana u zivcanom uzbudenja, visokog krvnog tlaka i srcane aritmije.

U slucaju predoziranja, vjerojatno preko zivcanog i-kardiovaskularnog sustava.  Doza za adolescente 0,5 odrasla osoba - 1,5 oz. Magnolia sjemena dnevno. Infuzija: 50 mg. Magnolia sjemena 500 gr. 38% alkohola.

Uzmi 10 do 15 kapi 2 do 3 puta na dan.  jitteriness, nesanica, visok krvni tlak, srcane abnormalnosti, povecana sekrecija zelucane, idiosinkrazije.

Povezani postovi:
  1. njegovati marelice u vrtu

      

    Schizandra voce, Schizandra voce, Schizandra pripreme, Kineski magnolije, magnolije i limuna

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.