Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

Lemongrass je slican Ginseng

Woody listopadna vinove loze s karakteristicnim miris limuna. Za razliku od actinides, Lemongrass uvijek okruzen potporu u smjeru kazaljke na satu. Lisce alternativni, jednostavna, elipticni sa ukazao savjet.

Cvjetovi su bijeli ili krem, mirisne, konusna. Biljka je jednodomno, dvodomni muski i zenski cvjetovi su na istoj biljci. Cvijece ne nectaries obicno oprasuju malim kornjasi jede pelud.

Voce bobicasto poput crvene socne drupes prikupljeni su u fetalnom ruci. Sjemenke zaobljenim-reniform, s gustom, sjajnu, zlatni koze. Odrzive sjemenke su proizvedeni samo unakrsnog oprasivanja.  Cvatnje u svibnju i lipnju, u kolovozu plodnih rujna.

Cetke se odrzavaju na vino sve pada, a ponekad i zimi. Sjeme se sire ptica i sisavaca, hrani se vocem.  Prinos vinove loze ovisi o vremenskim uvjetima (mraz, jake kise ili susa) tijekom cvatnje. Redovni ciklusi na prinos magnolija neobicno, ali godine s obilnom plodnih obicno slijedi lose godine.  U starije knjizevnosti moze se naci pravopis prezime Schizandra, ali sada radije pisati Schisandra.

Schizandra Kineski Japanski-mandzurijski svojstvena istocne secirao azitskim tip stanista. U ruskom Dalekom istoku raste u Primorsky kraj, juzni Khabarovsk kraj, Sahalin oblast i jugo-zapadno od Amur regiji.  Lemongrass je ogranicena na crnogoricne-listopadnih suma tipa s mandzurijski Korejski bora. Dobar osjecaj u krupnotravnyh listopadnim sumama s vapnom, barsun i breza. U mraku crnogoricnih tajga prodire samo u poplavnih suma.

Preferira dobro isusen humusa-bogata tla. Raste uglavnom uz rijeke i potoke, na sumskim rubovima i ceste u grmlje, cistinama i izgorio u staroj sumi. Medvjedi voce samo na otvorenim podrucjima nezatenennyh.

U sjeni jake i na sjevernom granici raspona oblika potlacenih ne nose mladice.  Svi organi biljke sadrze metilnih estera fenolnih schisandrine lignanovyh spojeva. Schisandrine posjeduje svojstva tonik je jedan od glavnih lignans. U biljke su takoder pronadene dezoksishizandrin, gama schisandrine i nekoliko drugih lignans (ukupno oko desetak). U kora korijena sadrze 5-13% schisandrine u kora od stabljike 5-9% u pericarp zrelih plodova i sjemena od 4-5%.

Voce sadrzi mnoge organske kiseline, limunske, jabucne, vinske, askorbinska, secer, pektin, tanini, flavonoidi, katehini i anthocyanins, fenolni spojevi u vezi s vitaminom E.  U svim organima biljke sadrze etericna ulja: u kora od 2,2-3,2%, 1,6-1,9% u sjemenkama, stabljikama 0,2-0,7%. Etericna ulja kore zivo, zlatno-zuta prozirna tekucina s limunovim mirisom, koji se sastoji od do 30% sesquiterpene spojeva, aldehida i ketona (20%).

Sjemena sadrzavati do 33,8% masnih ulja. Masna ulja je viskozna tekucina, sastoji se od glicerida iz linolenske, oleinska kiselina, i drugi.  Schisandrine Magnolia imaju sirok spektar farmakolosko djelovanje: stimulira sredisnji zivcani sustav i kardiovaskularni sustav, povecati energetsku strani metabolizma, anti-upalne, antioksidans, antibakterijska, antifungalna, antitumorska, choleretic akciju.

Kolicina lignana magnolije ima tonik i adaptogenic svojstva, potice izlucivanje aktivnost zeluca i funkciju gonada.  Stimulirajuci ucinak slican Lemongrass s ginseng, ali nakon snaga je slabije od njega. Nadrazajni efekt vidio 30-40 minuta nakon konzumiranja Lemongrass i traje oko 6 sati.

Ako produljena izlozenost stresu faktora je prikladno zajednicki prijem i druge adaptogens magnolija (kao sto su sibirski ginseng, koji ima duze djelovanje). Prestanak vina ne prati gubitak snage koji usporeduje slozi s kofeinom i njegovi derivati. Odsutnosti nuspojava, a kumulativni svojstva ovisnosti o drogama vrijedne imovine droge magnolija.

Lemongrass blagotvoran ucinak na metabolizam ugljikohidrata, smanjenje razine secera u krvi. Ekstrakt iz sjemena Schisandra usporava razvoj zelucanog ulkusa.  Voce, sjemenke, alcoholate.  Magnolia sjemenke su ukljuceni u GF XI kao saponin.

Lemongrass je odavno koriste u narodnoj medicini na Dalekom istoku kao restorativni i stimulans. Lokalni lovci se koriste plod, a lova za hranu. Saka orasastih plodova jede im je dao snagu i hrabrost.

U raspravama o tradicionalnoj kineskoj medicini se zove bobica limonik pet okusa.  U orijentalne medicine Lemongrass se koristi u opci gubitak snage, seksualne slabosti, anemije, bolesti disnog sustava, zeluca, jetre, bubrega i prehlade i zaraznih bolesti, nervozan i mentalne bolesti.  U znanstvenoj medicini Schizandra se koristi uglavnom kao sredstvo poticanja na sredisnji zivcani sustav i kao adaptogen.

Lemongrass je na snazi ??za fizicke i mentalnog umora, smanjene performanse, hipotenzija, pospanost, slabost nakon bolesti, asthenic i depresivni sindromi razlicitih naravi. Limonik takoder koristi kao stimulans alat u broju od srcanih bolesti, funkcionalni karakter.  Kao plod adaptogen Schizandra infuzija se koristi za prevenciju gripe i akutne respiratorne infekcije u djece i odraslih.

Pokazao Lemongrass i zdravi ljudi koji vode aktivan stil zivota, kao i onih cija je profesionalna djelatnost povezana je s intenzivnim odgovoran rad i / ili izlozenosti ekstremnim okolisni cimbenici.  Schizandra pripremama za ljekovite svrhe uzimaju strogo pod lijecnicki recept. Da bi se izbjeglo spavati nocu nisu navedeni u vecernjim satima.

Oni su kontraindicirana u zivcanom uzbudenja, visokog krvnog tlaka i srcane aritmije.  U slucaju predoziranja, vjerojatno preko zivcanog i-kardiovaskularnog sustava.  Od plodova Schisandra cine sirupa, vocnih napitaka, zele, napitke.

Sok magnolija i alkohola tinktura sjemena koriste u industriji alkoholnih pica.  Voce se bere u punoj zrelosti razdoblja u rujnu, rezanje cetkom. Svjeze ubrano voce sok daje obilno i brzo gubi svoju prezentaciju, tako da plodovi Schisandra za recikliranje. Plodovi Schisandra podvyalivayut i suhe na temperaturi od 35-40 ° C u kosu s prisilnom zrak ili na suncu.

Po primitku sjemena od svjeze stisnutu sok, sjemenke se operu od celuloze i iscijedenom suha.  Suho voce i sjemenke su pohranjene u suhom podrucju tkanina ili papirnate vrecice.  Rok trajanja sjemena za 2 godine.

Kad zetvu ne bi trebao slomiti grane i stabla, oslanjanje, ne mozemo skinuti vinove loze.  Podrucje plodonosan grmlje magnolija je sredinom 50-ih godina XX stoljeca bila procijenjena na 6400 hektara, 4000 hektara u Primorye teritoriju i i 1600 ha na jugu Habarovski kraj.  U godinama s prosjecnim prinosom od dionica Schizandra voce 1 ha plodonosan grmlja od 100-200 kg / ha, a time i sveukupne bioloske rezerve plod vinove loze je u rasponu 640-1280 tona svjeze plodine, ili 32-64 m sjemena (5% tezine svjezeg voca).

Biological Reserve bobica vinove loze u godinama s visokom produktivnoscu se povecava za 2-3 puta. Vintage magnolija prijave rijetke listopadnim sumama i nizinskih dosegne 850 kg / ha.  U nase vrijeme, produktivnost je pala ostro u vino zbog promjena u sumama.  Zbog nepravilnog prinos divlje magnolija magnolije obecavajuci uvod u kulturu. Tu je iskustvo uspjesnog uzgoja vinove loze u europskom dijelu Rusije i inozemstvu u istocnoj Europi.

Hrana za plantaze magnolija dosegne 3800 kg / ha.

  

Schizandra voce, Schizandra voce, Schizandra Kineski, sok od limuna, Lemongrass droge, Lemongrass

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.