Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

Nevjerojatna biljka Lemongrass

Lemongrass KINESKI (Schisandra chinensis), obitelj limonnikovyh (Schisandraceae)  Nevjerojatna biljka - Lemongrass.Amazing biljke - Lemongrass Ne kao drugi. To je razumljivo.

Lemongrass - ne Bush, ni stabla, ni biljka, i penjaca, a na Dalekom istoku vec dugo svjesni svojih posebnih svojstava. Hunter-Nanai nasiroko koristi osuseni Schizandra voce - velika tonik, sto omogucuje dugo vrijeme za spremanje energije u potrazi za zvijer, a ne gubiti vrijeme na kuhanje. Prema izvjescima, Lemongrass pojacava oci i usi, pogotovo nocu. Cudo voca!

U kineskoj medicini Schizandra koristi od pamtivijeka. On je pozvao bobica pet okusa voca pulpe je jako kisela, oguliti ih - slatka, sjeme neugodno, gori okus, a cijeli bobica cjelinu - slano.  Maticne vino penjanje, drveni, dug 8-10 (ponekad i do 15) m, debljine 1-2 cm dugi korijen biljke. Listovi su alternativni, ovalni, usiljeni, obrubljena crvenim peteljcicama.

Cvijece na dugim stapkama, bijele, vostana, uz ugodan miris. Bloom krajem lipnja, nalaze se na jednu ili vise u listu pazuscu. Cvjetovi su dvodomni, a nalaze se u razlicitim uzorcima biljaka. U tuckom (zenski) cvijece posuda po dospijecu produljio do 20-30 puta, i svaki tucak u crvena bobica. U stvari ga prikupljanje plodova (socne mnogolis-tovka), gusto zasaden kuglasti bobice, svaki sa 1-2 sjemena. Sjeme zute, reniform, sazrijevaju u rujnu i listopadu.

Za jedan penjac moze prikupiti i do 4-5 kg ??voca.  Prebiva u Lemongrass i cedar-listace sume Dalekog istoka, uglavnom po rubovima i proplancima, sumovitim obroncima, dolinama, potocima, twist oko debla drveca i grmlja u dolinama rijeka, ali u mocvara ne raste. Sjeverno od Khabarovsk je rijetkost.

Poznati nego kineske u korejskom i japanskom  tradicionalne medicine. Jedinstvena svojstva biljaka dovela strucnjaci predstaviti resursovedov Lemongrass u kulturi. Ispalo je da je otporan na uvjete okolisa sredisnji pojas europskog dijela Rusije. Tako su plantaze vinove loze - izvor sirovina za farmaceutsku industriju.

Sirovine magnolija - voce i sjemenke prikupljeni u razdoblju pune zrelosti, u rujnu i listopadu, prije mraza. Cetka lagano kidati voce, je izli na platnu i pazljivo izdvojiti uklanjanjem necistoca. U roku od 2-3 dana, osusiti i izrezati kratak svoje ruke s nekim vocem, a zatim su suseni na temperaturi od 40-55 C za 6-8 h. sjemena dobiveni nakon cijedenje soka iz ruke voca.

Sok dolazi u mlijeci i bezalkoholnih pica (usput, vrlo ukusna), a iscijedenom vocna pulpa sadrzi sjemenke, lagano navlazenom i staviti u posude, mjesoviti i dopustio da fermentira na toplo mjesto za 3-5 dana. Inace, sklizak sjemenke ne odvajaju. Nakon 3-5 dana fermentacije, masa se nalazi na sito s rupom promjera od 4-5 mm i snazan mlaz vode pere sjemena. Njih osuseni na 50 ° C u kosu ili u grijanim sobama.

Ovo je kao slozene tehnologije proizvodnje sjemena.  Voce i sjemenke sadrze spojeve lignanovye (4-5%); schisandrine i njegovi derivati, kao i shizandrol, flavonoidi, katehini, anthocyanin pigmenti, etericnih ulja. Pericarp biljke sadrzi organske kiseline, vitamina C, pektin, secer i ulje sjemenki su bogate u masnoce (30%).

Droga magnolija stimuliraju sredisnji zivcani sustav, potice aktivnost srca i krvnih zila, povecanje ucinkovitosti u mentalnog i fizickog umora, poboljsati respiratorni centar. Propisati lijekova za zdrave ljude samo magnolije i recept izdaje lijecnik, za tocno doziranje. U slucaju predoziranja mogucih nuspojava u obliku overstimulation na zivcani i kardiovaskularni sustav.

Kontraindiciran droge magnolija nesanice, nervnog uzbudenja i visokog krvnog tlaka. Sok magnolija i piti iz njega korisno za ljude s niskim kiselosti zelucanog soka.  Tinktura od voca.  Voce se inzistira na 95% alkohola u omjeru 1: 5. Uzmi 20-30 kapi 2-3 puta na dan.  Sjeme izvaditi.  Pripremite 70% alkohola u omjeru 1:3. Uzmi 20-30 kapi 2-3 puta na dan.

U prahu sjemena. Uzmi 0,5-1,0 g 2-3 puta na dan.  Tijekom lijecenja s limunskom travom potrebna kontrola osjecaju. Ako nuspojave trebali vidjeti lijecnika.

  

droge magnolija, Magnolia Kineski, limunov sok, voce magnolija, Magnolia

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.