Narance i voca

  

Limun Jedan od najstarijih kultiviranih voca

Limun - jedan od najstarijih kultiviranih plodova

Limun jedan od najstarijih kultiviranih voca. Njegova domovina su Burma i sjeverne Indije. Danas, limun je porijeklom iz suptropskog podneblja gotovo svugdje.

Limun je znacajna za pokazatelje medicinskih i terapeutska svojstva. Iako limuna je jako kiselo voce, to ima suprotan ucinak na zeludac smanjuje kiselost.  koze i imaju antisepticki ucinak. Limun ostavlja se koriste za ublazavanje groznice.

Limun je bogat, koji jaca imunoloski sustav i djeluje kao antioksidans.  jednog limuna sadrzi 33% dnevne norme, i 1 zlica limunove kore 13%.  Limun stimulira apetit, pomaze probavu, snizava kolesterol, ublazava grceve i grceva, ima tonik efekt. Limun takoder sadrzi etericna ulja, i bioflavonoide terperin, koji jacaju stjenke kapilara. Etericna ulja poticu cirkulaciju limfe u tijelu.

Limun potice proizvodnju enzima i probavnih sokova u zelucane sluznice, sto dovodi do povecane apsorpcije u tijelu  i. Limun moze se koristiti kao dezinficijens u usta i grla, ispirati grlo, ali ne treba se previse ponese, kao i  stetu zubnu caklinu.

  

limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.