Narance i voca

  

Limun kao lijek

Limun - najcesci lijek za lijecenje mnogih bolesti. Samo ne svatko zna o ljekovitim svojstava limuna i kako ih koristiti. Procitajte nase zbirke najucinkovitije tradicionalne medicine receptima koristi limun, koristite ih u svakodnevnom zivotu i bodte zdrav!  Opis: limun spada u obitelj Rue, potfamilija od narance i agruma obitelji.

Osim limun, kako bi ovog roda su mandarine, narance, citronovca, brigaradiya, grejp, itd. Prema osnovan klasifikacija, svi ovi plodovi zove citrusa.  Domovinskog citrusa tradicionalno se smatraju tropskim i suptropskim podrucjima jugoistocne Azije i Indije. Iznimka nije, i limun. U tim podrucjima, priroda je stvorila idealne uvjete za svoj zivot: kombinacija pogodna kolicinu svjetlosti, topline i vlage omogucuje stablo uroditi plodom tijekom cijele godine - procvat dogada 2-3 puta godisnje.

Kao sto mozete vidjeti, uvjeti u kojima kultura potjece limun, su idealni, ali to ne znaci da je podrucje citrusa nije prosirio na druge dijelove svijeta.  Kemijski sastav od limuna je postao poznat u posljednje vrijeme. Ovo otkrice je prvenstveno za proucavanje svojim ljekovitim svojstvima.  Pomorci koji su pocinili morske ekspedicije, napomenuti da je uporaba pisanja limun - najbolji nacin da sprijeci takva strasna bolesti kao sto su skorbut.

Godine 1910 poljski znanstvenik, Funk otkrio da osim ugljikohidrata, masti, bjelancevina i soli, prehrambenih proizvoda sadrze neke druge vitalne tjelesne tvari. Bio je prvi koji je bio u mogucnosti da ih izdvojiti u relativno cistom obliku. Funk ih naziva vitamine (od Lat Vita -. "Zivota" i kemijski pojam "amin").  Glavne komponente su, naravno, limuna i vode Limunska kiselina. Ali, osim toga, jos uvijek sadrzi vazne vitamine za tijelo.

Vecina limuna vitamina C, koja je neophodna za pravilan metabolizam u tijelu i ukljucen je u prehrani tkiva.  Uz limuna sadrzi vitamine A, B  , B  , I D i vitamina, sto je karakteristicno samo za citrusno citrin (vitamin P). Kemijski sastav kompleksa fenolni spojevi visoke bioloske aktivnosti i ljekovitim svojstvima.

To je kombinacija sirok spektar korisnih tvari za ljudsko tijelo cini limun neophodan sortirano hrane i lijekova vrijednih i kozmetickih proizvoda. Uostalom, bogat skup vitamina - to je ono sto covjek nikada nije dovoljno za proizvodne aktivnosti.

  

svojstva limuna, narance, limunska kiselina, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.