Narance i voca

  

Dobar i jednostavan recept za limun pita

Dobar i jednostavan recept za pitu od limuna

Za ljubitelje limun pita predloziti dobar i jednostavan recept. Koristim lisnato tijesto, smrznute, koji se prodaje u trgovinama, iako dobro tijesto (dobar producent) odabrati metodom pokusaja i pogresaka. Podijeliti tijesto na dva jednaka dijela, koji su namotan vanjska strana. Jedan dio stavi na pergameni na pleh, ona lezi na povrsini limun nadev. Cover drugi dio, rubovi zaschipat. Mast pita s tukli jaja, probusiti cijelu povrsinu s tanjura. Mjesto u pecnici 40 minuta.

Za limun za punjenje: 1 - 2 koricu limuna s nadjev, pomijesajte s 1 salica secera.  Originalni recept koristi razlicite tijesto: kvasac (0,5 pakete) razrijeden s 1 salicu toplog mlijeka, pustiti stajati. Rastopiti margarin paket (oko 200g), dodati malo soli, mijesati s mlijekom i 1 jaje. Prelijte brasno (oko 3 salice), tijesto treba biti tako cool, tako da u buducnosti bi mogao biti namotan vanjska strana.

Tijesto u hladnjak 40 minuta. Recept je vrlo star, tako da objasniti posebno na broj kvasac ne mogu (prije nego sto su prodali u paketima od sirovog).

  

limun pita, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.