Narance i voca

  

Limun pita od 2 limuna

Testovi: 125 gr.margarina (ulje) jako dobre kvalitete, ali ne i hladno, i samo mekana na dodir  250 300gr.muki  2 TSP secer  2 zlice kiselo vrhnje (hladno mlijeko, vrhnje, vodu)

brasno i margarin s prstima trljati brzo u gospodin, dodati sve preostale sastojke i brzo mijesiti tijesto, zamotajte u foliju i staviti u hladnjak na 30 minuta. Za nase limun torte rola tanko tijesto vystelit njihove strane i na dnu oblikovatelji, tuku s tanjura, mjesto na pleh i ispuniti cak i punjenje do 1 cm ispod vrha.  Nadjev: 2 limunsrednja!  400ml.smetany (vrhnje)  C limun maknuti zar s vecih i iscijediti sok.

Recept je jednostavan: Izmijesati sve sastojke i umutiti dok glatka i dok secer ne otopi.  U dobro zagrijanoj pecnici na 200 stupnjeva tavi lagano predstaviti nase proizvode (budite oprezni da ne prosuti) i pecite 10 minuta. Nakon toga smanjuje temperaturu na srednje-i pecite jos 25-30 minuta.

Tijesto treba pocrvenio, a zatim se krece od plijesni, punjenje kupola u obliku ustati i zbijene na dodir te ce odskociti.Limun pita od 2 limuna Ukloni iz pecnice i ostavite 10 minuta.Limun pita od 2 limuna punjenja razini kapi.

Pazljivo otpustanje iz kalupa.  Ako zelite, i ako ima vise proteina (cesto sam smrznute vjeverica) moze napraviti kremu proteina: Izmijesati secer dok stabilne pjene hladno bijelo. S tijesto sprice na zemljiste na povrsini limun torte i poslati ga u pecnicu na 3 minute, dok lagano browned malo vjeverica.

  

limun pita, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.