Narance i voca

  

Limun pita od Lyudmila Vasilyeva

Recepti limun pita - Ovo je novi kulinarsko remek-djelo od Lyudmila Vasilyeva. On je pecena tijesta, ali s vrlo poseban punjenje. Limun daje mjesavina citrusa arome, a okus torte ispada slatkog i kiselog. I on je spreman brzo: ne treba cekati nekoliko puta dok tijesto ce uciniti.Pita od limuna iz Lyudmila Vasilyeva U principu, pokusajte za sebe.  Jedna zlica suhog kvasca rastopiti u 5 zlica toplog mlijeka i ostaviti na toplo mjesto da se.

U meduvremenu, nasjeckajte 200 grama margarina s tri salice brasna (brasno se postupno dosypaya). Kada je kvasac je prikladno, a zatim uliti im casu  mlijeko, i dodati jednu  jaja, jedna zlica  secera i soli na okus.  Za punjenje se 2 limun i izvadio kosti, ih preskociti preko mljevenje mesa. U masu dodati staklo  secer, i sve je temeljito mjesoviti.

Tijesto podijeliti na komade (ako je posuda je velika, onda po 2, ako je mala - do 4). Roll iz jednog komada i staviti na pleh (to je bolje prostelit papir za pecenje). Na vrhu nokautirati limun popunjavanje, pokriti s pita kore, razvaljajte drugu stranu testa. Rubovi trebaju biti kako slijedi zaschipnut, tako da nadjev ne propustati. Top proizvodi namazani jaje, a zatim tortu treba dati rasstoyatsya 20-30 minuta. Nakon toga mozete peci.

Gotovog proizvoda moze biti skropili s secerom u prahu.

  

limun pita, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.