Narance i voca

  

Limun Vitamin C ostava

Limun je trajnica, limun, zimzelen. Suptropska voca limuna, dugo i cvrsto drzi primat medu ostalim plodove na nas stol.Limun ostava vitamina C Bogata je vitaminima C i A, B15, B2, P i C, etericna ulja i limunska kiselina cini neophodan ne samo u kuhanju, ali iu medicini.

Mi smo sretni da pije  caj s limunom, posuti sa svojim polet kolac. Prije povlacenju limuna gotovo bilo koje bolesti, ne bez razloga da je dio mnogih narodnih lijekova.  Limun je dosao do nas sa sjeverozapada Indije, ali sada se uzgaja u mnogim zemljama sirom svijeta, ukljucujuci u juznim dijelovima CIS-a.

Limun zivi u roku od 45 godina.  Limun, na desnoj strani moze biti ostava vitamina C. Osim toga, limun sadrzi u dovoljnim kolicinama, karotena, vitamina B i P, naravno, limunska kiselina, masa makro i mikronutrijenata kao sto su zeljezo, kalcij, magnezij, kalij, natrija i drugih, taj popis moze biti dugo.  Opcenito, cijeli kompleks minerala, limuna daje svemoguc nekretninaoduprijeti sve bolesti.

Polazeci od prehlade, respiratornog i zaraznih bolesti, to je i kardiovaskularne bolesti, ukljucujuci i reume, skorbut, gihta, i jetre i bubrega, itd. Limunska kiselina u limun je aktivan antagonist urinovoy kiseline. Takoder u Properties limun je sposobnost da se razrijediti kiselinu i ucinkovito ocistiti krv, omeksati i dati elasticne stijenke krvnih zila.

Limun svakako jedan od najkorisnijih proizvodi dao nam je po svojoj naravi.  Narodna medicina odavno je poznat za ciscenje sposobnosti od limuna.Limun ostava vitamina C Njegovo djelovanje je viseslojan: limun blagotvorno djeluje na krvozilni sustav, crijeva, kostano-misicni sustav. Uz pomoc limuna moze znacajno smanjiti razinu kolesterola u krvi: dovoljno je drzati dijetu s ogranicenim zivotinjske masti i jesti na dan barem pola limuna.

Ako je limun je nemoguce, zbog visoke koncentracije kiseline, moguce je da pije vodu, zakiseljeno limunovim sokom.  Utroba ocistiti s limunom enemas. Da biste to ucinili u 2 litre prokuhane vode na sobnoj temperaturi, raspustio sok od pola limun.

procedure uciniti u roku od 2 tjedna prvog dana, a zatim slijedi smanjenje frekvencije: jedan dan, dva, itd.  Od laringitis: pola salice sok od limuna i casu meda kuhati na niske topline i uzeti zlicicu svakih 5 minuta, dok se puta bolje.  Kada neuritis slusni zivac trebali jesti svaki dan s koze 1 \ 2 limuna u posljednjih 15 dana.

Kontraindiciran u ulkusa zeluca i dvanaesnika, kao i akutni i kronicni pankreatitis, ne preporuca se koristiti limun u bolesti zucnog mjehura i zucnih vodova, strogo je zabranjeno u jetri i crijevima.  Pretjerana konzumacija limun se ne preporucuje tijekom trudnoce.  Zgaravica, mucnina i povracanje.

Zlouporabe voca moze imati nuspojave i zdrava osoba.

  

svojstva limuna, limunska kiselina, sok od limuna, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.