Narance i voca

  

Limunska kiselina

Limunska kiselina je kristalni bijelu supstancu, taliste 153 C, topiv u vodi, topljivi u alkoholu, lagano topiv u dietil eter. Slaba trobazni kiselina. Igra vaznu ulogu u metabolizmu.  Soli i esteri limun se zove kiselina citrata.

Limunska kiselina se nalazi u agrumima, bobicasto voce, lisce, stabljike duhana. Najveci iznos od limunske kiseline nalazimo u kineskom Schizandra i nezreli  .  Bila je odabrana za prvi put u 1784 od strane Svedski kemicar Carl Scheele od soka nezrele. Industrijske proizvodnje je proizveden od strane biosinteze. Koristi se u prehrambenoj industriji kao i  . Limunska kiselina koristi u kuhanju kako bi se potrebnim posudem i kiselina kao konzervans.

4 g limun kiselina  jedan medij.  Limunska kiselina cisti tijelo od stetnih otrovnih tvari, uklanja sol, troska, poboljsava probavni organi, poboljsava vidne ostrine, poboljsava izgaranje ugljikohidrata u anaerobnim uvjetima, ima antitumorsko svojstva, smanjuje kiselost zelucanog soka, povecava izlucivanje toksina kroz kozu, poboljsava imunitet, potice povisene razine kalcija u tijelu, normalizira aktivnost psiho neuro endokrini imunoloskog sustava.  Izvrstan okus svojstava limuna kiseline cine ga idealnim komponenta u pripremi slastica, caramels,  Dzemovi, zelei, voca i bobica cuva.

  

limunska kiselina, limun svojstva, Lemongrass, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.