Narance i voca

  

Limunska kiselina otvaranje

Limunska kiselina je otkrio francuski kemicar Scheele u 1784. Do 30-ih godina 20. stoljeca, to je proizveden od agrumi.Limunska kiselina - Otvorenje Godine 1933 u Cehoslovackoj, a 1935 u Lenjingradu, bio je organiziran od strane nase proizvodnje limun kiselina iz secera biokemijske sinteza je kvasac. Trenutno, limunska kiselina je izvaden iz melase secerne repe.  Europska digitalna kodifikacije dodataka nagraden limun indeksa kiselina E330.

Funkcionalno, ova tvar je regulator kiselosti i antioksidans, takoder poboljsava ucinak antioksidansa, kao sto je askorbinska kiselina.Limunska kiselinaJedna od najfleksibilnijih u usporedbi s drugim hrane kiselina, ima ugodan kiselog okusa i vrlo je popularan u industriji hrane i medicinske industrije.  Mnogo Limunska kiselina u voce, povrce i plodine, posebno agrumi, sipak, ribizla.

To aktivira izlucivanje zelucanog soka, nakon cega se povecava apetit i hrana bolje se probavlja.  Recepti sa limunske kiseline secera (slatkisi,  ,  ,  , Mousses), pica (alkoholna i mekani), u kojoj ona igra ulogu acidulant i pojacivac okusa. To mora biti sasvim malo. Na primjer, samo pola posto bombona je limunska kiselina.

Recepti nekih konzervirane proizvode takoder ukljucuju njegovo koristenje kao konzervans E330 je dobra zamjena za vise stetnih i octa. U industriji ulja i masti, limunska kiselina sprjecava uzeglost masti iz hrane, margarina i maslaca.  Osim toga, ova kiselina je clan kozmetike: losione, balzama, kreme, samponi, maske, kosa fixatives, itd. Ovdje je zahtijevao kao regulator pH ravnotezu.

Pripremite ocuvanja i zakiseljeno s limunska kiselina kucu!

Povezani postovi:
  1. musmula

  

limunska kiselina, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.