Narance i voca

  

Mnoge vrste limuna

Citrus limon obitelji - Rutaceae. Branitelja iz Domovinskog - Jugoistocna Azija. Limun - visegodisnja zimzelena biljka. U otvorenom polju moze doci do 2-3 metra u visinu.

I u zatvorenim prostorima - mali stablo koje moze cvatu i plod, cak! Dakle, ako je vasa namjera je da rastu tropske citrusa cudo na prozor, uzeti na znanje nekoliko savjeta za brigu o ove biljke.  Postoje mnoge vrste limun, ali odabrati najbolje - "Pavlovsky", "Meier", ". Nove gruzijske"

Da bi rasti unutra najvise odgovara raznolikost je kineski patuljka limuna  Meyer. Ovo je mali (visina od 1 - 1,5 m), lako moze lijeciti formirovke biljka sa zaobljenim kompaktni krunu i malo trnja. Pupoljci i cvjetovi su prikupljeni u klastere. Uz dobru njegu i voca cvjeta, cak u sobi.

Znacajke Meyer limuna je kratak, visoka otpornost i visok prinos. Na 3 - 4-year-old biljka moze sazrijevaju prvi plodovi.  Pravilno skrb za limun, pogotovo za vrijeme cvatnje razdoblja. Odrzavati najmanje 60% vlage u prostoriji, osigurati intenzivna 12-satna pokrivenost i uravnotezene prehrane.  Pronadite limuna za svijetle, suncane sobe.Mnoge vrste limuna U ljeto ne zaboravite ponijeti postrojenja u otvorenom, na primjer, na balkonu. Ali mnogi u zimskim limun umrijeti.

Razlog je jednostavan: trebamo normalno hladne zime (za prijenos svoje limuna kul sobnoj temperaturi sa 3 do 5 C) ili (ako je kuca toplo) - svjetla i visoka vlaznost. Dobra rasvjeta u zimi cine, postavljanje 10 cm od gornjeg lista stabla snazan fluorescentna svjetiljka (ili posebna biljka - "refluks").  Ljeti biljka treba izobilju zalijevanje u zimi - u moderiranje.

Provjerite povremeno kako bi se izbjeglo stagnacije vode. Vlaznost (osobito zimi) moze se povecati elektrouvlazhnitelya. Jeftiniji nacin: mokri rucnik postavljen na centralno grijanje radijatora ispod prozora prag i dolje jedan kraj u bazenu vode. Osim toga, da se poveca vlaznost biljka lonac, stavite u posudu s vodom ili redovito (2-3 puta dnevno), sprej s toplom vodom iz sprinkler.

Tijekom rasta i razvoja biljaka svaka dva tjedna gnojivom kompleks mineralnih gnojiva. Tijekom cvatnje i plodonosenja limun hrani svakih 10 dana, kompleks gnojivo sa svim potrebnim makro i mikronutrijenata (na primjer, "Sudarushka" ili "Kemira Suite", koji izmjenjuju s infuzijom organski "Bucefal", " svjetlo kestena "," Felumb "," Rainbow cvijet ").

Tijekom rasta biljke takoder je potrebno modeliranje krony.Dlya skratiti to snazno raste izbojci ili pupoljci proklijavanje prelamati, koji nam omogucava da daju zeljeni oblik mladunce.  Problem moze nastati - biljka s pet ili sest lisce cvatu, i snage da bi se plod, nije dovoljno i postrojenja svibanj umrijeti. Ako imate mlade biljke ce cvjetati na sve - mora oborvite cvijece. Dopustite da procvate i donijeti plod samo list-bearing biljke.

Za svaki cvijet (voce) bi trebao biti barem 10 do 15 listova.  Na krivo biljka moze dobiti skrb. Dakle, kad je prekomjerno zalijevanje i korijen proklinje pojaviti anthracosis. Postoji svibanj biti stetocine - crvena grinja na voce se moze pojaviti i srebro dijete, mekani Coccidae, whitefly. Na sekretima lisne usi i razmjera insekti naseljavaju cade grib.Luchshaya mjera borbe - dva ili tri puta (u tjednim intervalima) opryskivaniekarbofosom, jaka infuzija duhana ili sapun-kerozina emulzije.

Razmnozavanje reznicama je to moguce, kao i sjemenke i cijepljenjem.  Sadnja reznice se provodi u rano proljece. Za iskorjenjivanje je najbolje da se jednogodisnji izbojci dospjelo. Da bi uspjeli moramo uzeti plodnih reznice dobre ocjene ili da se podvrgnu cijepljenju.  Paznja!

Svi proizvodi na ovoj stranici su zasticeni autorskim pravom i srodnim pravima. Potpuno ili djelomicno umnozavanje materijala zabranjeno bez pismenog odobrenja portalu.  Vidi drugim clancima u odjeljku

  

limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.