Narance i voca

  

Terapeutska svojstva limuna

Limun. Koristan, ljekovitim svojstvima limuna. Sok od limuna. †Postoji oko 30 vrsta limuna, koje su izradene na temelju nekoliko desetaka hibrida. Medicinski sirovina koza †limun voca bez piling. †Karakteristican miris etericnog ulja limuna je zbog prisutnosti u razlicitim dijelovima biljke.

Vrijednosnih papira Properties limun poznato najmanje 300 godina. Plinije tvrdi da je †limun - savrsena protuotrov. Prema pricama Atheneum, kriminalci osudeni na smrt tiranina Klsarkom putem ugriza zmije, spasene su samo zato sto su jeli prije izvrsenja †limun ††††kao protuotrov. †U XI stoljecu u Kini se koristi niz recepata s recept od limuna, koje se smatraju terapeutske prednosti medicinske prakse u rane, bolesti pluca, skorbut.

Poznati lijecnik Avicena koristiti sok od limuna kao mocan alat, korisno protiv groznicav srca. †On je takoder preporucio da limun sa zuticom i dao trudna za laku probavu i protiv povracanja. †Krajem XVIII stoljeca, sok od limuna koristi kao antireumatski.

Godine 1919, biljezi Levine u svojoj knjizi znacajna ucinkovitost u lijecenju brojnim slucajevima upala limuna usta, jezik, kao sto je banalan i specificne, a kao ziva lijecenje nista ne slijediti. †No, on dodaje da je kemijski Limunska kiselina ne pokazuju takav ucinak, kao pravi sok od limuna.

Vina, rekao dobar ucinak u lijecenju gihta s limunovim sokom. †Zabiljezio neki lijecnici blagotvoran ucinak sok od limuna u teskim kronicnim slucajevima, mocvara groznica, preporucuje se za varijablu groznica talijanski narodni lijek - †Uvarak od limuna. †Takoder, lijecnici se uvodenje soka od svjezeg limuna na nos s epistaxis. †Prihvacanje crni caj s limunom i medom, upozorava da se kasalj.

Narodnoj medicini: Plod limuna svjeze i preradeno oblika (dzemovi, sirupi, sokovi, dzemovi, itd.) su nasiroko koristi u bolesti zeluca (gastritis s niskim kiselosti), bolesti jetre (gastritis, kronicni hepatitis) i zuci, trakta (akutni i kronicni kolecistitis, gallstones), bubrega (bubrezne kamen bolesti, kronicne nephrosis, nefritis, cistitis, i sl.), sa zajednickim i bolove u misicima (gihta, reumatizma, radiculitis, myositis, raznih neuralgija etiologies, itd.) kao hemostatski agens u nosni, zeludac krvarenje, krvarenje desni, i drugih organa, kao i antipiretik, protuupalno i tonik, s razlicitim zaraznih bolesti (angina, upala pluca, tuberkuloza, tifus, zarazne zutice, i sl.) . †Limuni se koriste u praksi akuserski za prevenciju prosirenih vena i povracanje u toksikoza trudnoce.

Moderna medicina koristi limun za prevenciju i lijecenje bolesti povezanih s nedostatkom vitamina ili gipoavitaminozami uglavnom vitamin C i Pljekovitost limuna Ovi vitamini imaju znacajan anti-upalne ( povecati otpornost kapilara krvnih zila), antitoksican, anti-sklerotican svojstva i povecati imuno-bioloskih reakcija. †Stoga, preporucujemo limun kao dijetetski-terapijski agent s intoksikacija povezana s raznim zaraznim, terapijski, kirurske bolesti kako bi se poboljsala tjelesne obrambene mehanizme i lijecenje upalnih bolesti, prevenciju ateroskleroze.

Limuni su nasiroko koristi u svjezem obliku, osobito uz caj, kavu i rakiju. †††Pripremljeni od voca cuva, sirupi, dzemovi, compotes, zelei, slastice i voce voda. Kiselog okusa i ugodne arome pruzaju mnogo koristi u njima kuhanje u proizvodnji raznih jela. †Najveci broj etericnih ulja ukljucuje vanjski sloj koze - odusevljenje.

Se koristi svjeze ili susene. Sitno sjeckani uzitak koristenja za aromatiziranje sve vrste jela. †Etericnog ulja limuna i limun alkohol koji se koristi u ljekarni za poboljsanje okus i miris lijekova.

Iz sastava etericnog ulja izoliranih citral, koji je u obliku 1-3% alkohola rjesenje se koristi za lijecenje hipertenzije. †Izvor: "Enciklopedija ljekovitog bilja hraneĽ

  

svojstva limuna, trudnice, za aroma, sok od limuna

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.