Narance i voca

  

Marelica 8 vrsta

Sustavna imena (lat.) - Prunus armeniaca.  Marelica - rod stabala obitelji Rosaceae. Ukljucuje 8 vrsta. Raste uglavnom u Aziji, u Rusiji raste na sjevernom Kavkazu (Rimljani ga nazivaju  Armenski jabuka - Armeniaca vulgaris).

Zivotni vijek dosegne  100. Na dugovjecnost drugih stabala, procitajte clanak  .  Marelica-a-srce koltsesosudistaya polukoltsesosudistaya ili pasmine.Marelica - 8 vrsta. Bjelika od stabla je mali, crvenkasto-smeda ili zuckasto-smede boje. U kontekstu uzduzni dio drva se obicno svijetlo ruzicaste boje s tamnim linijama i bendova poput uzorak. Tekstura je jako lijep i bogat. Marelica je sredneusyhaschey pasmina ima visoke gustoce i zahtijeva njezan susenje nacin.

Usprkos tome, drvo marelica ne osnove ili ispucati tijekom susenja i skladistenja. Marelica drvo ima visoku otpornost na trosenje i tvrdoce.Marelica - 8 vrsta. To je umjereno otporan na utjecaj bioloskih cimbenika, te rukovati rezni alati i siroko se koristi u pretvaranju i rezbarenje.

Manchu i marelica uvrstena su u Crvenoj knjizi Rusije. Sve vrste divljih marelica su stijene, drvo koje je zabranjeno prema odluci Vlade Ruske Federacije 15. ozujka 2007.  Drvo se koristi kako bi marelice glazbenih instrumenata.

U sjevernom Kavkazu, je utvrdio koristiti u drugim obrta je proizvodac raznih proizvoda koristeci posebnu tehniku ??dekorativne prirode primjenu posebnih nikal srebra inlay, srebra i drugih metala: mesing, bakar, celik i aluminij na povrsini obradeno. Ostali obrtnika (u Dagestan) je izradena od marelica drva rukotvorine ukrasnih i utilitarne prirode, kao sto su pusenje cigareta predmeta, cigareta drzaci, kutije, cijevi, kucanskih predmeta, kante, salice, stapovi i zidni paneli.

Nedavno je asortiman proizvoda od drveta marelice ispunjen brosevi, privjesci i druge vrste. U Kini i sredisnje Azije od drva marelica radi stolarije i elemenata i opreme koja se koristi u gradevinarstvu, na primjer, u gomile malih vodovoda. Najjednostavniji primjena marelica drveta je njegova uporaba kao izvor topline (goriva).

Priprema orijentalnih jela i ne mogu bez marelica ogrevno drvo, ugljen dati im hranu kada se priprema poseban okus.

Povezani postovi:
  1. narancasta
  2. marelica kultivara akademska i Khabarovsk
  3. musmula

  

marelica, marelica

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.