Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

20 razlicitih sorti marelice

marelica plod sa stabla roda sljiva. Od latinske praecox, sto znaci da rani. Marelice su zaobljeni odnokostyanki, do 3 cm u promjeru, razlicitih boja (od bijele do crveno-narancasta, uglavnom zuti) , mesnate tezine voca -. od 3 do '18  Domovinskog marelica - Tien Shan planina-, Kina. Trenutno, marelica koja se uzgaja u preko 55 zemalja sirom svijeta. Godisnja svjetska proizvodnja marelica voce od 2,2 do 2,4 milijuna tona.

Njegova plantaza pokrivaju oko 350 tisuca gegtarov. Vodeci proizvodi su zemlje Turska marelice (plantaza povrsina: 63,5 ha, prinos: 6,9 tona po hektaru 1, oko 20% svjetskog trzista proizvodnje marelice), Iran (32 tisuca hektara, 8,9 tona 1 ha, 11%, respektivno), Spanjolska (22,6 tisuca hektara, 6,3 tona po hektaru 1, 5%, respektivno), Ukrajina (10-og20 razlicitih sorti kajsije hektara, 8 tona po hektaru od 1, 0,3%, respektivno).  Ukupno poznat po vise od 20 razlicitih sorte marelica.

U mnogim zemljama, posebice u Turskoj, Iranu, Iraku, Siriji, Pakistanu i Afganistanu, postoje lokalne sorte. U Rusiji, industrijske plantaze su koncentrirani na sjeveru marelica Kavkaze.V asortiman Sjevernom Kavkazu dominira europski vrste: crvena-(. Republike Dagestan ove class traje oko 85% (3.000 ha) marelica stabala), ananas, a Ambrosia luizit. Prvi komercijalni usjeva od marelica ce nakon 3 godine, a ukupni prinos dostigao 46-godisnje zivot stabla.

Marelica i dalje donositi plodove za 25-40 godina. Drvece posadeno u 6 - 5 m, oko 330 stabala po hektaru. Voce se bere u zrenja - ovisno o raznolikosti - od srpnja do rujna.

Zetva se obavlja rucno i sa velikom paznjom, jer kore od voca je vrlo osjetljiv na udarce.  Marelice se koriste u oba svjeze i konzervirane i suhe. Suhe marelice su podijeljeni u suhe marelice (suseno voce s kamenom), marelice (suseno voce polovice) i Qaisra (cijeli kostice marelice). Marelice i Qaisra koristi u konditorskoj industriji.

Tehnologija suhe marelice je vrlo jednostavan: marelice suse izravno na granama stabla, zrelo voce ostaje na stablu dozrijevaju do punog dehidracije. Da biste dobili suhe marelice i Kaisa marelica susi na suncu za 6-8 dana ili u pecnici. Da bi se proizvelo jedan kg suhe marelice za 3-4 kg svjeze marelice.  Najbolji suhe marelice su natjecaj, sa slatko-kiselog okusa pomagala Turskoj (Malatya regija pruza 65 80% od ukupne svjetske proizvodnje suhe marelice).

Ovo je mjesto gdje uzgaja specificne, hibridne sorte, namijenjene za proizvodnju sirovina na industrijskoj razini. Kalifornija marelice manje sladak i socan. Juznoafricka suhe marelice su kiseli okus, oni se odlikuju relativno niske cijene.  Klasifikacija suhe marelice takoder je podijeljen u gornji (uz doplatu), prvi (Fancy) i drugi (izbor) sorti. Kalibracija (broj komada u 1 kg): ¹ 1 (81-100), ¹ 2 (101-120), ¹ 3 (121-140), ¹ 4 (141-160), ¹ 5 (161-180), ¹ 6 (181-200), ¹ 7 (201-220), ¹ 8 (preko 221).

Vlage ne vise od 25-28%. Marelice su visoke i prvim razredima su stan ovalni sa neostecene koze, a ne komprimirani, marelice, drugi razred - grubo ovalno, a ne komprimira. Dopustene staranje grudvi, eliminiran mehanickim akcije.

Vrste dodatnih boja i Fancy - od zuto-narancaste do crvenkasto-narancaste uniformi, boja marelice suhe drugog reda nejednoliko. Prisutnost mrlje na marelice ne vise od 3% za premije, manje od 5% za prvi razred, a ne vise od 10% za drugi razred.20 razlicitih sorti kajsije prisutnost voca od opeklina je ne vise od 5%, 7% i 9% respektivno.  Zanimljivo, u suhim marelice gotovo ne izgubiti svoju blagotvorno svojstva.

Suhe marelice smatraju korisnim proizvod za prevenciju stresa i popravak tkiva i jetre, anemiju i bubreznih kamenaca.  kalcij, fosfor, zeljezo, karotin;  Vitamini C i B, preteca vitamina A;  secer na 27%.  Dnevni unos: 60-65,

Prehrana: Proteini 5.5g, masti 0,5 g, ugljikohidrata 63,5,  Energetska vrijednost: 291 kcal na 100 g.  Gdje rasti?

Povezani postovi:
  1. sok od limuna
  2. Breskva - Sadnja

  

Sorti kajsije, marelica voce, marelica

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.