Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

Marelica moniliya bolesti

Sto se dogada s nasim marelice? Vec krajem svibnja, a stabla su crna, bez lisca, kao nakon pozara.    Za odgovor na pitanje SG strucnjaci iz Saveza drustava vrtu Sevastopolj.   Vec dugi niz godina vrtlari zaliti Krim do problema. Hladno vrijeme u proljece nema nista s tim.Marelica - bolest moniliya Sve zbog vrlo opasna bolest moniliya. Patogena parazitski gljiva koja voli marelica i tresnje.

Bolest se manifestira u dva oblika u obliku sumpornih i spali monilialnogo ploda sa trulezi.  Latice okrenuti smede i isusiti, a zatim suho lisce, grancice i voce mladi izbojci. U kore pukotine. Drvo kao da je izgorjelo od vatre, otud ime monilialny spali. Marelica - bolest moniliya

siva trulez se javlja kada je vec iskljucen. U pocetku se pojavljuju male smede mrlje, koja se postupno pokrivaju cijeli plod, formiranje skup spajanja s suroj spora gljiva jastucici. Tijekom vremena, zgrciti voce, isusiti, stelje ili djelomicno ostaju na stablu, izvor zaraze za iducu godinu.  Moniliya obicno vrlo razvijena u hladnim mokrim uvjetima.

Uz visoke vlaznosti i temperatura 10-11 ° C i ispod masu spora proizvodi, koji lete u vrtu. A ako se tijekom cvatnje kamene kise i magle se, bolest moze unistiti cijeli urod. Ono sto smo svjedoci u posljednjih nekoliko godina.  Usjeva za zastitu svibanj biti u iskusenju da smanji sve drvece ne rode plodovima i biljnim nove.

Ali stabla ne treba rezati, trim i pomladiti skeletne grane 4-5-year-old drva. Novi rast je obicno bez bolesti.  Za pobjedu moniliyu, trebate rezati i spaliti zarazene grane ubrzo nakon cvatnje, kada kruna su jasno vidljivi. Sekcije su vise od 2 cm, nuzno zasjeniti vrt parcele ili uljanom bojom.Marelica - bolest moniliya U kasnu jesen ili u rano proljece, ukloniti i unistiti mumificirana voca, vocnih trulezi utjecati monilialnoy.

Potpuno dobili osloboditi od gljiva je moguce samo u dva slucaja: ako zima hladno najmanje jedan dan smanjit ce 21s na ovim toplinski uvjeti parazit umire u potpunosti. Ili raste na stranici su otporni na moniliozu marelice sorti: ananasa Tsyurupynsk rano i Melitopol.

  

sorte marelica, marelica

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.