Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

Marelica u Krim

(Muscat, badema, breskve)  U Krim, pod zajednickim imenom da sve indicije, poput starih europskih sorti Breda. Na temelju toga, atlas voca Grebnitskogo opisati vrste Breda je ime ananasa kao sinonim. U stvari, ananas raznolikost, cest u Krim, ima neke razlike u znacajkama ploda i tesko se moze poistovjetiti s razlicitim Breda.

Puno blize Krima obliku ananasa sorti: Breskva, Alberzh de Tours, muskatni orascic, badema, napast, IME-kschiesya u naplativa stoji Nikita Botanicki vrt i srodnih europskih vrsta stare grupe zove Alberzh. Oni se razlikuju u sljedecim zajednickim skupom atributa: svijetle boje zuta voca, bez izrazene crvene rumenila, gusto dlakavi barsunast, aromaticnim koze i svijetle zuto-narancasta mesa, s posebnim jak, ugodan miris ananasa, neujednacena zrenja i opsirnost plodovna stablo, neki neujednacena zrenja pulpe voca, sklonost osypaemosti voca i tendenciju da postane blijed kada je zrela, posebno u nedostatku za navodnjavanje.

Sjeme umnozavanje pod normalnim uvjetima sorti ananasa je konstantna, a proci odredene skupine skup osobina na potomstvo.  U tom smislu, to je lako objasniti prisutnost u kulturi razlicitih zemalja, broj blizu jedna drugoj cine grupu koja je primila u nekim slucajevima razlicite sorte imena, sto bi bilo nerazborito kombinirati sinonima za bilo koji od tih imena.

Moguce je da je Nikita Botanicki vrt, koji je u zbirkama raznih clanova grupe Alberzh testirani od 1817 i uzgojene u kavezima od 1821, je bio glavni introduktorom takve vrste u Krim i vise juznim regijama europskih SSSR-a, gdje je kao rezultat sjeme posijano postoje nove sorte ove vrste (ananas, Tsuryupinsky, itd.).  Osim Krim, raznolikost naci u Odessa, Nikolaev, Dnepropetrovsk regije i Sjevernom Kavkazu.

U Ukrajini, on vise ne zove breskva, ananas se zove tamo, prema BI Shablovsky je vrsta Auvergne.  Ananas stablo je prilicno rano uvod plodnih sezone (3-4. Godisnje), nezahtjevne u smislu kulture, relativno kasno cvjetanje, srcanost i visok prinos redovito. Na Krimu i juznoj Ukrajini godine povecanje uspavan zamrznuti malo samo tijekom hladnijih zima.

Ananas cvatnje pocinje 1 do 2 dan kasnije od razreda-obraze, ili istovremeno s njom. U pogledu otpornosti na gljivicne bolesti je veca od ananasa obraze, pate puno manje od njega, kao mjesto, a od monilii.  Grade samoplodny i fino voce u monosort plantaze.  Plodovi dozrijevaju poceti u 5-6 dana nakon pocetka zrenja crvenih i sazrijevati neravnomjerno, gotovo dva tjedna.

Kad je potpuno zrelih plodova na stablu imaju tendenciju da postanu brasnjav, lako rusiti, osobito kada nedostatka vlage u tlu. U vezi s ovim usjeva morati pucati nekoliko dana prije nego sto potpuno zrelih plodova, uz nekoliko trikova kako bi dobili maksimalnu prinos od utrzivih proizvoda.

Plodovi su privlacan izgled i dobrog ukusa i tehnoloske osobine, razlicite skladan slatkoce i kiselina sochetanpem i jaki ugodan miris ananasa, zahvaljujuci kojoj ovaj soj te je pozvao.  Prethodni na pozornici tehnicke zrelosti ploda je dobro odrzavan prijevoz i skladistenje, zarada dobra procjena ka-chestye industrijske stol razreda. Pogotovo cuvenim konzerviranje voca ananasa.

Vrijedna svojstva klase i kasnije sazrijevaju u odnosu na velike industrijske razreda crveno-obraze, sto je moguce produljiti sezonu svjezeg voce marelica i razdoblje usjeva.  Nedostatak vrsta, prisiljavajuci gledati na njega kao zamjena za drugu u isto vrijeme sazrijevanja raznolikosti, je, kao sto je vec navedeno, neujednacena zrenja, a njihova sklonost da drobljenje, pogotovo u niskom vlagom i nedostatak navodnjavanja tla.

Stavite u standardnom asortimanu kao glavne vrste u Krim, juzne Ukrajine, u Dagestanu autonomne sovjetski Socijalisticke Republike, Grozni regije i Ossetian ASSR. Preporuca se za siroku proizvodnju testiranje i na drugim dijelovima juzne SSSR.  Stablo snazan, dostizanje prosjeka, siroko se siri, srednje debljine, krunu. Godisnja puca ispod prosjecne debljine i duzine, blago zaobljene, usmjerene odozdo prema maslina, smeda na vrhu. Lenticels izobilju, velike, svijetle i istaknuti.

Listovi su srednje velicine, usiljene-jajoliko, s vrlo postupni prijelaz na zub, goli, s malim cuperak dlake na uglovima zivaca u nastavku, tupe, napiljene, nazubljenim na rubu ploce, mutan zelene gore i bjelkasti-zeleni ispod. Peteljka je prilicno dugo (35-45 mm), srednje debljine, ljubicasto-crvena, tamnije na groove, sa 1-2, rijetko sa 3 male zlijezde u blizini bazu list. Cvjetovi su srednje velicine (27 - 29 mm), bijele, zaobljene latice, malo udubljeni, s blijedo ruzicaste vene.

Voce srednjih odnosno velikih (42x45x40 mm, prosjecne tezine 45-50 g), okrugli ili ovalni zaobljeni-, malo potonuli i koso na dorzalnoj strani vrha, vise ili manje bocno komprimiranog, s vrlo sirokim trbusni sav koji dijeli voce na dvije, cesto nejednaka polovice. Povrsina je malo neravan, tanku kozu mat, barsunasto s gustim spolna zrelost, lijepa slamnato-zute boje, ponekad s dim crveno-narancaste ili tan.

Meso zuto, a mekana, srednje socno, s skladan spoj kiseline i secera, vrlo aromaticne, izvrsna okusa, sa stabla overripeness postaje malo puderasta, kamen je dobro odvojeni. Kamena srednjih (25h22h x10, 5 mm, prosjecne tezine 2,3 g) je 4,7% od tezine plodova, zaobljeni-jajoliko, stan na strane (I.marelica u Krim t - 1,9). Abdominalna sivanje prosjecna sirina (7,6 - 8 mm), sredisnje rebro ostre i visoke, bocni gotovo spljosten, dorsal sav je zatvorena. Povrsina malo grubo, oker-smede.

Sjeme slatko. Dozrijevanje srednje kasnije (u Krimu sredinom srpnja), kasnije crvena lica za 5-6 dana.  Karakteristicne znacajke klase, to razlikovanje od skupine crvenog lica: zuta, gotovo monokromatski (bez rumenila) bojanje voca, zaostajanje u sazrijevanja i prisutnost zeleno svjetlo nijansu u boji koze na lednoj strani pozornice tehnicke zrelosti voca, vrlo mekana barsunast spolna zrelost, a jak aromaticity kore voca.

Povezani postovi:
  1. narancasta
  2. Limun

  

plodovi marelice, breskve, marelice

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.