Narance i voca

  

Marelica kultiviranja

Gdje sam: "Kao sto znate, marelica vrlo je svjetlo koje zahtijevaju, rano izgled voca kamena vrsta. Marelica stabla, snazno nastoje pokazati snazan rast i bujnom karticu generativna pupoljci, pocinje s najranijim godinama zivota stabla. Kostur marelica kruna, obicno ima dobre grananje, grane su duge, debele, ali u isto vrijeme dovoljno fleksibilna.

Kada marelica stabla brzo rastu, pogotovo u mladoj dobi, i oblik ojacala ljeti puca od marelica vrlo brzo pocinje da se poveca volumen krune. Mladi stabala piramidalnog oblika karakteristicne krune natrag, ali s godinama, stariji to postaje stablo krunu mijenja svoj oblik u shirokopiramidalnuyu cak krugu, sto je prilicno cesto.

Smanjena otpornost na bolesti, prestanak redovitog plodonosenja, rano susenje grana u mladih breskve stablo svibanj biti zbog rane i obilje plodnog iscrpljuje stablo pravedno. A sve zbog cinjenice da se ne provode formativne obrezivanje krune. Kada mladi dobi od breskve vrlo jak stablo puca vise od 1 m duzine, koja se cesto stvara akutne kut odstupanja od prtljazniku da se lose formiranje kruna marelica, sto je nestabilan.

U ova pasmina ne postoji neovisan sustav koji moze normalizirati prinosa. Gotovo sve jajnika, koji se pojavljuju na stablu, a zatim razviti u plod, sto dovodi do preopterecenja stabla usjeva.  Voce su gotovo po pravilu, formiraju se na prvoj godini grancica razlicitih duljina i velicina, a mogu i buketnyh grane i potaknuti. Kratki duljina grane generativne nakon 3 do 4 godina malo presusiti, a zapravo za vecinu sorte marelica ne igraju vaznu ulogu za formiranje usjeva.

Iz tog razloga, glavni zadatak trimanje marelica stablo je godisnji podrsku, formiranje novih naprednijih i jaka stabljika. Na puca izduzena pupoljci u odnosu na generativnoj puca s kracim razlikovati kasnije. Oni bubrege da je kasnije, mnogo manje osjetljiv na zagrijavanje izazovno vrijeme u zimi.

Iz toga slijedi da brzi rast godisnjih izbojaka omogucuje bolje ocuvanje, planirane berbe.  Obrezivanje stabala marelica vrlo je vazno jer omogucuje poboljsanje stanja nasada sebe, kao i pruza priliku primiti obilje zetve godisnje dovoljno visok kvalitet proizvoda. U nekim podrucjima, gdje su marelice uzgaja na industrijskim razmjerima, koristeci rijetke kata vrsta stabala.

S jednom bezyarusnym stavljanje grane obliku krune, kao tip poboljsana Bowl.  Na malim mjestima, primjerice na godisnji odmor, cesto cine spljosten oblik krune. U cilju povecanja snage u jezgri, kao i za poboljsanje rasvjete krune, oko 3-4 glavnih grana marelica je najbolje da se stavi pojedinacno, promatrajuci razmak od najmanje 30-40cm. U razine kata kruna je istovaren, sto je razlog zasto su snovi dopusteno pribliziti mjestu od 10-20cm, samo 2 ili 3-vrlo mnogo grana.

Kada je formiranje krune sa 5-6 glavne grane prvog reda, koje rastu pod kutom nagiba od ne manje od 45-50%, kompletan prijevod sredine, da tako kazemo centra vodica na grani slab.  Kad je sadnja skronirovannogo sadnice, 2 nasuprot grane rastu u najvecoj mogucoj mjeri mora biti usmjeren prema dolje redak. U prvoj godini zivota, biljke, grane bocno na kratku frizuru, oko pola duzine, ali vec iz baze od tih grana u sm60-70 centra dirigent.

U sredistu svih bocnih grana, kao i vrh krisku voda je potrebno za odrzavanje intervalu od 20 cm do 30 cm.  Grane, i konkurenata, koja rastu pod ostrim kutom za rezanje, kao sto je rekao ide, "prsten", cinjenica da su za jezgru i vrlo kruna marelica drva, apsolutno nije potrebno. U glavne grane, kutove divergencije bi trebao biti barem 40% u donjem stup i 55-60, kao% razine od gornje polovice krune.

Tijekom druge i trece godine, bi trebala nastaviti umjereno skracenje svih glavnih grana, kao i centar dirigent, postujuci sva pravila podredenosti.  Povecanje stupnja obrezivanje je potrebno u razredu slabovetvyaschihsya, kao sto su, superior, ananas, naranca-crvena, a obrezivanje je potrebno oslabiti sorte s jakim grananje i srednje, primjerice, sorte, Zlatni ljeto, Ruby i rumen.

Kada stablo ide, pocinje donositi plodove, grane treba skratiti malo oslabiti, a ako je jaka grana, skracivanje vremena potrebnog da se obustavi. Kroz stanjivanje, uklanjanjem suha, bolesna, natjecateljski, i zadebljanje kruna marelica grane drveta, drvo izbjegava preopterecenja zetve. Kako bi se povecala stabilnost stabala na niske temperature, mora se provesti  marelica usjeva, koji normalizira lezaj.  Znacajke obrezivanje marelice.

Kada je stablo u punom marelica plodonosan, s brightening krune, on mora provoditi redovito poticanje i rast izbojaka 40-50cm jake, tako da oblik na vecini zetve, voce trgovine, kao i stvaranje novih generativne obrazovanja - buketnye grane i potaknuti.  Kada stablo rada plod, obicni proljece obrezivanje stabala marelice mogu se nadopuniti dobro dokazano stari novac.

Najcesce se koristi u oko u drugoj polovici svibnja ili pocetkom lipnja, sve puca, obrezivanje, koja vise od 20 cm, na 2/1-4/1 njihove duljine.  Sto je dobra stara kovanica?  Da, koji bi mogao uzrokovati stvaranje prilicno velik broj kratkih izbojaka, cvrsto drzi voce i najmanje skloni bolesti.

Sljedece godine, oni ce nositi cijeli teret usjeva. Iz tog razloga, tijekom proljeca obrezivanje na tanke iz grane biljke upozoriti preopterecenje stabla voca. No, imajte na umu da ljeto jurnjava je najucinkovitiji samo u odnosu stabala uz snazan rast izbojaka, koji su barem 35-40cm.  Kada osjetno slabiji rast, budite sigurni da su obnova obrezivanje stabla pomocu skracivanja u 2-ili 3-year-old drva.

A ako je to odrzivi rast inhibicija, potrebno je drzati kriske u 4 ili cak 6-year-old i drva. S obzirom na cinjenicu da je marelica ima sposobnost regeneracije, pomladivanje obrezivanje se cesto koristi za prosirenje produktivnoj dobi od stabla, ponekad, ako je potrebno to uciniti kako bi se povratilo izgubljeno dijelove kostura krune marelice.

Da biste se vratili trenutno izvode da se vise ne rastu, low-yield plantaze marelica, neophodno je obrezivanje, koji razrjeduje krunu i kombinira skracivanje glavne grane i poluskeletnyh. Da biste to ucinili, uklonite "prsten", ali mjesta gdje je zadebljanje krune, dodatni grane prvog reda, a sve posljedice koje poluskeletnye jos 6 godina, trebate smanjiti velicinu cvora u oko 20-40cm.  Kada se uzme u obzir rast kostanog grane na njemu, trebali biste ostaviti vise od cetiri cvora.

Ovo pomladivanje obrezivanje daje snazan poticaj za stvaranje ot70 smanjenja do90sm velicine puca u granicama stabla krune. Kao sto je rast pocinje kretati, a neke od kosi, povecati velicinu lista ploca poceti da postanu aktivni i generativni procesi, kao rezultat, marelica stablo stjece sposobnost za proizvodnju velikih, atraktivan prinos voca.

Na ovaj nacin, ciklicki pomak glavne podruznice i ne moze vratiti poluskeletnyh bivsi sadnju marelica, pojavljuje se stabilni, robe, vrsta voca na male parcele.  Zajedno s krune istovaruje na kat i bezyarusnoy oblik krune, marelica stabla su brojne i cesto se cine u ovom trenutku na hendikep pehar je tip krune, "armenski Cup" i "poboljsana pehar."

Obliku krune, "Poboljsano Cup" kako bi se visina debla od 60 do 70 cm, koji se sastoji od tri glavne grane, koje su rasporedene na 15-20cm.  Nakon gornje grane su osnovana, sredisnji dirigent se rezati "na prsten". Na 3 osi, koji su od prvog reda, treba prepustiti pribliznu visini od 60-70cm, jedan na grananje i male, da tako kazemo ogranicen iznos od ravnomjerno rasporeden poluskeletnyh grane.

Slijedeca izrezati sve krunu treba biti umjeren skracivanje i stanjivanje grana, naravno, kao i intenzitet njihova rasta. "Poboljsana Cup", ovaj oblik krune, koja pruza marelica stabla prije pocetka plodnog, ali takoder vam omogucuje da primate plodova visoke kvalitete.  "Armenski zdjela", da tako kazem obecavajuce opciju salice u obliku krune. Ova opcija se nalazi u istovaruje, takoreci u spiralu cetiri glavne grane.

Ova metoda oblikovanja krune, omogucuje jednostavno upravljanje stabla obrezivanje, kao i jednostavan i vrlo pogodan za prikupljanje marelica voce iz stabala.  Formiranje krunu u "Armenski zdjelu" je kako slijedi. Na debla, visinu od najmanje 60 cm, potrebno je postaviti dvije grane, u smjeru serije, na udaljenosti od oko 10-15 cm

Dalje, prije oko 40-50 cm, potrebno je mjesto iducih nekoliko glavnih grana.  Na vrhu drugog stupa, oko 30 cm, treba staviti u jos 3 ili 4 grane, koje su polu osnovni tip, nakon intervala od 20 cm, tako da, kako bi se smanjila vjerojatnost ostecenja i ozljeda marelica voce za mehanicke berbu, gornje grane je potrebno staviti u intervalima izmedu donje grane.

Kao na stranu oko 5-6 cm iznad posljednjem katu glavne podruznice, morate ukloniti nastavak centra dirigent.  Nakon zavrsene formativno obrezivanje, morate da se zaustavi skracivanje i stanjivanje krune, za pocetak, da tako kazemo prigusenje rast marelica stabla. Nesto kasnije, o jednom ili dva puta godisnje, to je moguce, vec je potrebno da nose grane stroj obrezivanje, i svakih 4-5 godina, rucno rezati grane isprepletene, susene i slomljena, kako bi se olaksalo krunu.

Zajedno s tipovima salice u obliku krune, sasvim uspjesno, a vec dugo vremena, koristite pola krune informacijski sustav, sto je opisano malo veci, ali je primjerenije orezati stabla.

Povezani postovi:
  1. Limun

  

plodovi marelice, breskve, marelice sorti i marelice

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.