Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

Marelica glavnim industrijskim razreda obraze

Marelica - Juzna vocka, formiranje kulturnih asortimana koji se odrzao u zemljama sa toplom klimom: sredisnje Azije, Irana, Kavkaza, u juznoj Europi. Dakle, u europskom dijelu Rusije se uzgajaju uglavnom u Sjevernoj kavkaskoj regiji.  Glavni industrija ovdje je niz s velikim crvenim obraze, mesnat, ukusna, svijetlo narancasto voce.

Cak i pod povoljnim uvjetima, Kuban i Stavropol obraze daje dobru zetvu nije casa jednom svake tri godine. Glavni razlog za niski prinosi je smrt cvjetnih pupova u zimi. Na odmor, temperatura je -26 ° do njih kriticno.

I nakon dugog otopiti, kada cvijet pupoljci poceti rasti brzo i ostro smanjene zime srcanost, su porazavajuci mraz u -18-20 °. U podrucjima sjeverno od Rostov-na-Don u crveno-s kojima se suocavaju u ostre zime zamrznuti malo jaka stabla. Ovo podrucje daje dobar urod crveno-obraze 1-2 puta tijekom cijelog zivota stabla.  Mnogo vise zimsko-Hardy oblici su lokalni marelica, kojem je populacija reproducira sjetvu sjemena.

Takoder, necijepljenih uzgaja iz sjemena stabala nazvana zherdelyami. Zherdeli se vecina stabala marelica u sirokom pojasu izmedu grada i Voronjez Rostov-na-Don. Kvaliteta voca su znatno nizi crveni lica: oni su velicine od dva do tri puta manje, cesto gorke pulpe i gruba vlakna ("jezgre").

Dok je u ovom podrucju voca zherdeli znatno vise crvenih lica - dobar urod od njih je u prosjeku samo jednom svake 3 godine.  U istocnom Sibiru, na obroncima brda Dauria u kineskom Mandzurije i Primorsky kraj u dvije divlje vrste rastu kajsije - sibirske i mandzurijski. Plodovi su gotovo nejestive, osobito u sibirskom marelica, ali cvjetnih pupova moze tolerirati ozbiljne mraz do-40o, i stabla do -50 °.

Temelju tih vrsta s marelica u sjevernoj Mandzuriji, Kineski razvijene lokalne sorte marelica polukulturnye s malim plodovima zadovoljavajuce kvalitete. Pocetkom ovog stoljeca Michurin od sjetvu sjemena te sorte Kineski donio prvi sorte marelica za srednje bend - Najbolja Michurinsky, druze, Nengol, Satser. Zadovoljavajuci tolerirati zoni zime europskom dijelu sredini. Nazalost, srcanost tih sorti je usko povezan s kratkom razdoblju odmora od stabla.

U ostre zime, bez odmrzavanja u istocnoj Sibira i Mandzurije, oni zadrzavaju visoke zimske smjelost do proljeca. Nakon europskog dijela iste s blagim zimama, oni reagiraju nasilno na prvi topiti u prosincu-sijecnju, cvjetnih pupova poceti cvatu u njima i ubili naknadne mrazova relativno male. Na jugu europskog dijela, gdje se zimi thaws su posebno jaka i produljena, te vrste proizvode voca vise rijeka nego ruzicasta, obraze.

Poznati Uzgajivaci M. Ulyanishev na Rossoshanskij Eksperimentalna stanica za hortikulturu i A. Benjamina u agrouniversitete Voronjez drzavi prijelaz sorti IVMichurin, lokalne i velikih zherdeley juzne vrste donijela mnoge nove sorte marelica. najbolje od tih vrsta Sina crveno-obraze, zuta zvecka, rusko-bugarska, Desertni, Sjeverna trijumf dobila znatno sire na jugu Srednje Zemlje Crna zoni.

Iako je kvaliteta voca oni su nesto manji od crveno-obraze, zimi srcanost i cvjetnih pupova sa stabla su puno vece. Stabla bez znacajnih ostecenja podnose temperature do -35 °, cvjetnih pupova na -28-30 °.  Uspjeh u uzgoju marelice na parceli prije svega ovisi o pravilan izbor sorti. U podrucjima juzno od Rostov-na-Don je moguce da rastu velike Crni sorti juzne - crvene obraze, blistava, Melitopol rano, kasno Melitopol, Shalah, itd.

U stepa zoni od Voronjez do Rostov dobar rezultat ce dati najbolje ocjene iznad MM Ulyanischeva i A. Veniaminov. Djeciji Hortikulturni Research Station Rossoshanskij godisnje proizvede sadnica ove sorte. Podrucja sjeverno od Voronjez malo pogodan za marelice.

Evo ga promatra - je losa stvar kao kora, a kambijum podoprevanie na dnu bacve u korijenu ovratnik. Osobito snazno ocituje u blagim zimama kada pada snijeg na zemlji otopili. Nakon sto pod debelim slojem snijega na temperaturama blizu 0 °, objavljen pocetkom od ostatka kore i kambijum zagusiti i umrijeti.

Vrlo podoprevshie stabala u proljece, kao i obicno poceti rasti, ali onda ljeto suho. U toj zoni, marelica bolje da se biljka na visini od jednog metra u shtamb lokalnoj zimi-jednogodisnja sorti sljive kuce. Ovdje su najbolje vrste sorti IVMichurin, a povoljnije mikroklimatske uvjete na putu do Moskve dobre vocne vrste M.M.Ulyani-scheva i A. Veniaminov.

Svugdje za najbolje marelice su visoke mjesta, niske zatvorena bazena, gdje je zrak zima hladno stagnira, marelica ne moze opstati.  Ako niste dobili cjepivo marelica stabla moze rasti od sjemena plodonosan stabala. Iako nema garancije puni ocuvanje kvalitete pocetne raznolikosti, obicno sadnice blizu njega na srcanost, velicina, okus, voce i druge znacajke.

Kosti treba uzeti s najboljim lokalnih stabala, a ne kupljene na trzistu ili uvezene ducan voca, cak i ako su vam mame svojom velicinom i okus. Gotovo sigurno sadnice od tih sjemena ce nezimostoyki, osobito u sjevernim podrucjima.  Da biste sadnice prije plodnih, to je najbolje za njih rasti bez presadivanja, sjetve izravno na stalno mjesto.

Jesen sije sjeme suho u 4 komada u pripremljeni sadnju rupe pravokutnog velicine 60x60x60 cm na rubovima trga. Udaljenost izmedu Wells - 4 metra. Skloniste za zimu sadnju suho list sloj od 20 cm, moze se sijati u proljece stratificirani sjeme. Da biste to ucinili, sjemenke su pohranjene na hladnom i suhom mjestu do sredine kraja sijecnja.

Dalje, natopljena za 3 dana u vodi, mijenjajuci vode dnevno za posljednji put u ruzicastoj otopinu kalijeva permanganata natopljene sjemenke su smjesteni u najlon vrecicu, od starih carapa i zakopati u starom kantu mokre mahovine, piljevinom ili pijeskom. Kanta je smjestena u podrumu s temperaturom od 3 5 °. Drzite provjere sjemena, sprijecava ih od isusivanja. To je neprihvatljivo zamrzavanja natopljena sjeme, ne zaboravite kako bi ih zastitio od glodavaca.

U travnju, kamen obicno puknut, a sjeme biti pokrenute. Tada im je potrebno sijati u zemlju na isti nacin kao u jesen. Ako tlo nije spremna, zajedno sa sjemenkama capron torba je oprana u ruzicastoj otopinu kalijeva permanganata (isti postupak obavlja u zimskim i tijekom slojevitost, kada sjemenke su pljesnivi), smjesten u plasticnu vrecicu i stavio na vrhu police hladnjaka gdje je temperatura blizu nule.

Tamo su pohranjeni do sadnje vrijeme.  Kada sjetvu sjemena u proljece suho unstratified puca ce se pojaviti tek nakon godinu dana. Sljedece ljeto, godinu dana nakon proljetnu sjetvu, tanka iz sadnice proklijala.  Najprije uklonite sve bolesne i podmerzshie biljaka i sadnica divljeg tipa jasno. Glatko debeli godisnji snima s velikim liscem i mali broj grana smatra da su znak marelica kulture.

S druge strane, sadnica biljke sa vitkim izbojci, tezina malih grana i malih listova, obicno krajem plodnih dolaze i dati malo okusa voca. Oni su uklonjeni u prvom mjestu. U podrucjima sredisnje pojasa, gdje marelica je predmet jak podoprevaniyu, unistavanje se provodi samo u kasno ljeto, kada se biljke su suhe podoprevshie. Konacni odbacivanje napustanje gnijezda od jednog stabla koje je plod odrzati na uvodenje sadnica na plodnih.

Cijepljenih biljaka poceti donose plod u svojoj trecoj godini, sadnice su odrasli bez presadivanja, po cetvrti ili peti. Rasadnicarstvo odgoden ulazak u lezaj jednu ili dvije godine.  Regija izdanja: Srednja, Srednja Crna Zemlja, sjevernom Kavkazu, Bliskom Volga, Donja Volga, Ural, Daleki Istok

Publikacije: Vijesti:

Related rekord:
  1. musmula
  2. voce breskve

  

sorte marelica, marelica, marelica

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.