Narance i voca

  

Marelice rastu u vrtu

Marelica. Njegujte marelice u vrtu marelica (Armenska jabuka) je jedan od najstarijih voca usjeva u sredisnjoj Aziji, broje nekoliko tisuca.

Oko 6000 godina je bio u Kini, a kasnije (3tys. godina) je dosao do Irana i Kavkaza s Armenijom, a zatim - u Grckoj i Italiji pod imenom armenskog jabuka. Poznati i oblici polukulturnye  Marelica - zhardeli nasiroko koristi u jednom trenutku tijekom polaganja pojaseva. Trenutno, najbolji oblik zajednickog ih u kuci vrtovima, na Hacienda, itd.

Vocesadrze 10-11% ugljikohidrata, 1,3 - kiselina, 1,6-karotena, 10 mg % vitamina C, 0,70 i 0,95 vitaminima PP, vitamina E, 19 mg% - magnezija, kao i nikl, titan, vanadij, molibden, bor i stroncij. Koristi  Marelice svjeze ili suhe (suhe marelice), kao i suhe marelice, Kaisa, za pripremu dzemova, pirjano voce i pica, ukljucujuci i jaka.

- Svjeze voce za anemije, iscrpljenosti, jetre;  - Lisce - dobro cisti zube od naslaga kako bi se s cireve, osloboditi zubobolja;  - Lisce nametnuti (kao oblog) na rane, opekline i ogrebotine.  - U Indiji konzumiraju 30-60 marelica - marelice dijeta - zalog dugovjecnosti. Moderna medicina preporucuje svjeze marelice kao dijetetski, vitamina i kardiovaskularnih lijekova.

- Nije Voce na prazan zeludac, zajedno sa sjemenkama i koze;  - Nemojte piti vocne marelica hladnu vodu - to je popraceno boli u crijevima i zeluca uzrujani.  - Ne mozete koristiti plodove bolesnika s dijabetesom gastritis i pepticki ulkus;  - Ne prejesti marelice: Dnevni unos za zdrave ljude - ne vise od 0,5 kg svjeze ili suseno voce od 0,1 kg.  Za rast i razvoj stabala marelica povoljnijem svjetlu (pjescana, ilovace) tla ostrukturennye dobro.

Teska tla za marelica: teske ili nestrukturiranih (intermitentna) s slicnim stoji (u blizini 2 m) podzemne vode. U tom slucaju, morate napraviti kao sveobuhvatna moguce (promjera 1,5-2 m) i duboka (1-1,5 m) rupu. Na dnu je izli sljunka i pijeska (kao odvod) 20-40 cm, onda je ispunjen mjesavinom zemlje, treseta, pijeska i komposta u jednakom omjeru. Tada se u jame su zasadena stabla marelice.

Ne vode i oploditi stabla marelice u drugoj polovici vegetacije - potice prekomjernog rasta mladica.  Frostsorte marelica badem:, Amber i stabilan.  Novih sorti kajsije: Trijumf sjeverni (veliki plod - do 55 g), srednje kasno, prvak na sjeveru (voce - 65 g), srednje kasno; Kompotny (30 g voca), kasno-, Iznenadenje (45 g voca), sredinom; Voronjez aromatskih  (Voce 25 do 28 g), rano sazrijevanje.

  

plod marelice sorti marelice, kajsije

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.