Narance i voca

  

Rijec marelica ima dugu povijest

Obiteljsko stablo vrsta (obitelji Rosaceae). 10 vrsta, uglavnom u planinskim podrucjima umjerenih Azije. U kulturi u velikoj mjeri marelica (u Kini i sredisnje Azije preko pet tisuca godina, u juznoj Europi -. 2000 godina) odrastao u mnogim zemljama, posebice u Italiji, SAD, Turska, u Rusiji -. Sjevernom Kavkazu stablo visine 5-8 m je obicno, zivjeli 50 godina ili vise, voce sa 3-5 godina starosti voca (. 100-150 kg po biljci) su bogate secera, karotena, kalija, korisne u bolestima srca.

iz sjemena kernele (zamjena bademi) su jestivo ulje. drva napravio glazbenih instrumenata. Rijec marelica ima dugu povijest. Od Portugalski albricoque, odbacivanje arapski clanak al mi rgassoh latinski, sto znaci da rani. No, Rimljani se zove Armenski marelica jabuka.

Ovaj naziv prezivljava u vulgaris botanicki Armeniaca. Trenutno, neki strucnjaci su izrazili misljenje da Zapadne zemlje su naucili o marelice je armenski trgovci, dok drugi vjeruju Kavkaza domovinu marelice.  Osim armenski marelice su popularni svugdje i srednje Azije marelice, uglavnom tadzicki, s pulpa gomilaju nevjerojatnu kolicinu secera.

Plodovi nekih vrsta, kao sto su klasa Ameriku, secer, sadrzi do 84 posto.  Za jesti marelice zime uzgajivaci donijeli razlicitih sorti, dizajniran posebno za susenje.Rijec marelica ima dugu povijest Suha marelica s kosti - to suhe marelice, kostice - Kaisa.

Podijeljen u polovice susene marelice se zove suhe marelice.Rijec marelica ima dugu povijest marelice narezane ponekad, ili, ili poderana. Susenje marelice - drevne tradicije i razumne: u voce spremljene karotena i kalija (300 miligrama na 100 grama), sto je potrebno za odrzavanje kiselo-alkalne ravnoteze. Zbog toga razlicitog sastava u prehrani, posebno za kardiovaskularne bolesti, ukljucujuci i marelice, Qaysiyah, marelice, i svjeze marelice.  Europska marelica pod nazivom zherdelyami.

Zherdeli manje i vise kiseline juznom marelice, medutim, boje im svijetle, okus je jaci, kosti se mogu lako odvojiti od pulpe, za koji od njih vole kuhati compotes i dzemovi, a u Kini i Japanu, mali kiseli marelice, koristeci je kao predjelo kao maslina. Osim kuhanja, europske marelice, odnosno njihove jezgre, koriste se u medicini. Ekstrakt ulja od njih, pod nazivom Breskva, sto je dobro omeksava kozu i cesto se koristi kao baza za masti i kreme.

Ipak, glavna prednost marelica stabla - socan plod.

Povezani postovi:
  1. narancasta

  

Marelica, breskva, marelica

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.