Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

Marelica ulje Povijest

Marelica ulje (ulje kostica marelice, Oleum Armeniacae)  Ulje od marelice jamama se prvi put spominje u kineskom evidencije oko 3000 prije nove ere. OE. Postupno, on siri kroz Armeniju u Grcku i Italiju, gdje je postao poznat diljem Europe vec.Marelica ulje - povijest Poznato je da je u prvom stoljecu poslije Krista, o ljekovitim svojstvima ulja od marelica u Europi znao.  U 500 je AD marelica ulje koristi za lijecenje tumora i cireva. U 1600 u Engleskoj, ovo ulje je cijenjena njegove tezine u zlatu.

Na Istoku, arapski lijecnici koristili kostica marelice ulja za lijecenje hemoroida, boli u nosu i usima. Oni takoder skrenuo pozornost na druge izvanredne svojstva tog ulja je hidratantna, ulje sposobnost da bude glatko i njezno ciscenje upale.  Ulje kostica marelice je koza omeksavanje, hidratantni ucinak.

To nije otrovan i dobro distribuira preko koze. Moze se koristiti u cistom obliku, a moze se mijesati s drugim uljima, ovisno o problemu i zeljeni rezultat. Zbog svojih svojstava i njezne za kozu, ulje marelica Tradicionalno se koristi u njegu koze beba.  Marelica ulje proizvodi hladnim presanjem.

Neka to bi trebao biti na hladnom tamnom mjestu u dobro zatvorenim spremnicima.Marelica ulje - povijest Pod ovim uvjetima rok trajanja ulja moze varirati od 6 mjeseci do godinu dana.  Pojava svjetla oraha okus.

Kemijski sastav: vitamini A, B, C  Indikacije: suha, tanka, dehidriranu, osjetljivu kozu (pogodan za njegu za sve tipove koze)  smanjiti ton i cvrstocu, umoran, klonuo koze;  dosadan, nezdrave ten;  posjekotina i ogrebotina.

  

ulje kostica marelice, kajsije

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.