Narance i voca

  

Voce

Marelica je bio jedan od najpopularnijih kamen vocaka u juznim dijelovima Sovjetskog Saveza, osobito u sredisnjoj Azije i Transcaucasian republika, u Ukrajini, Krim i Sjevernom Kavkazu.  Voce marelica imaju visok sadrzaj secera, visoke u vitamin A, prisutnost organske kiseline, aromaticne i vrlo vrijedne minerale.Voce U tom smislu, osim hranjive vrijednosti, oni su iznimno vazni dieticheskimi svojstva.

Nekretnine marelica voce vratiti hemoglobina u krvi cini vrijedan alat u lijecenju anemije.  Uz pun okus (dobar sadrzaj secera, kiselost i aromu), te visoko u pektin, Voce predstavlja iznimnu vrijednost za konzerviranje industriji.  Marelica kompot, dzem, pekmez, pogladiti, marmelada, zele, kandirano voce su vrlo cijenjena zbog svoje lijepe zlatno-narancaste boje, tipicne i intenzivna "marelica" aromu i ugodan, osvjezavajuci kiselosti.

Je zasluzeno poznat po vino od marelica, a posebice alkoholnih pica, poznat kao abrikotina.  Dobrog ukusa i dieticheskimi svojstva marelica sok, kuhinje koja je od velike vaznosti u posljednjih nekoliko godina u nasoj zemlji.

Povezani postovi:
  1. narancasta stabla prispodobu
  2. Breskva

  

voca marelice, kajsije

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.