Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

Musmula

Formiranje musmula musmula zajednicko - visoka Chaparral ili mala stabla 3-6 m visine od Rosaceae obitelji. Ovaj rod sadrzi samo jednu vrstu. Grmlje cesto mnogostvolen sa sivo-smede kore i obrnuto jajolike krunu. Debeli grane su siva, fino - crveno-smede proizlazi pustenasti. Bodlje malo, a kulturni oblici ne postoji.

Lisce duguljast ili elipticne, cijela, 5-14 cm, sirina 3 7 cm, bez sjaja. goli, na vrhu - tamno zelena, na dnu - blijedo zelena, dlakavi, ureden spiralno. Cvijece bijele, velike, promjera] - 5 cm, jednom, sjedeci na vrhu kratkih izbojaka, s jedne svijetlozelene brakteje. Yablokoobraznye voce, sferni, elipsoidnog ili kruskoliki s promjerom od 2 - 3 cm, i u oblicima kulture do 7 cm sazrijevanja postati smede-crvena ili zuckasta sa smedim pulpe.

Nakon dugog smrzavanja ili zlice su jestive, imaju karakteristican okus opor i jak kiselost. Tezina po voce cvjetova musmula '10 u svibnju. Plodovi sazrijevaju u oktyabrenoyabre. Ih pokupi nakon mraza, ili cak proljece. Prevladava u Kavkazu, Krimu i sredisnjoj Aziji.

Voce musmula 90 / o vode, 7 - 14 / o secera, 10-16 mg / vitamina C, oko 1 / organskih kiselina (jabucna i limun), pektin, sluz i nepostojan. Musmula je dugo bio koristen kao voce i ukrasna biljka. Predstavljen u kulturi na Kavkazu od davnih vremena. Uzgaja u mnogim mjestima u Ukrajini, Moldaviji i sredisnjoj Aziji. Lisce, kora i plod nezrele sadrze puno tanina i koriste se za stavljenje koze.

Svjeze voce cesto ici na lijecenje, ali nakon drzeci ih namocene i jedu sirove, a koristi se u prehrambenoj industriji i medicini. Voce musmula koristiti kao sredstvo osnazujuci crijeva i poboljsava probavu. Bujon od nezrele plodove i sjemenke se kod upalnih bolesti probavnog trakta, i bubreznih kamenaca.

Od lisce skupljeno tijekom cvatnje, pripremiti juhu, koja je protivoponosnym i hemostatic ucinke. Oni takoder isprati grlo s hladnom. Od musmula pripremiti sokovi, sirupi, dzemovi, compotes, dzemovi, cokolade i punila za pite, dzem, bombona i napraviti razne bezalkoholnih pica.

  

musmula voce, loquat, limun

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.