Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

Cetiri vrste voca

Plod je zrelo jajnika od cvijeta tucak, koji sadrze sjeme. Nakon sto je jaje oplodeno i pocinje da se formira zametak u embrij, okolnog tkiva razvija u sjeme, a zidovi jajnika (pericarp) oko slika fetusa. Pericarp se sastoji od tri sloja tkiva: tanki vanjski ekzokarpy, sto je koze, deblji mesocarp i endocarp unutarnje oko jajnika.

Cvijet moze imati jedan ili vise jednostavnih pistils i tucak kompleks, koji se sastoji od jednog ili dva spojena jednostavna pistils, te razne uredaje kako bi rasli odredenu vrstu voca. Nova vrsta voca pojaviti nakon selektivnog uzgoja ili kao rezultat mutacije.  Voce su klasificirani prema njihov sastav.

Postoje cetiri vrste voca: jednostavna, vise, kumulativni i lazne rezultate. Jednostavna plodovi su izvedeni iz jednog jajnika u jednoj cvijet, a moze biti mesnate ili suha. Glavni tip mesnatih Plod je bobica, iz koje je cijela pericarp je mekan i socan (to ukljucuje banane, gorke narance, grozde), te kostunice, u kojoj vanjski slojevi mesnat, vlaknast, kozast, a izrazena endocarp kamena (to ukljucuje Breskva, kokos i orah).

Rijec obicno se odnosi na plod odredene vrste voca, od kojih su neki (ukljucujuci i patlidzan, rajcice i sl.) se zove povrce. Suho voce se dijele na one koji su skoljke slomljena objaviti zrelo sjeme (voca raspuknut), i onih s kostanim ostaje nepodijeljeno (indehiscent voce). Cetiri vrste voca Ukupno voca (ukljucujuci kupine i maline) se sastoji od mase malih kostyanok, od kojih svaki razvija iz jednog jajnika od cvijeta specifican.

Vise voca, to su: ananas, dud, razvija iz jajnika mnogih cvijeca raste u cetkom.  Lazno voce sadrze tkiva koji je dio postrojenja, a ne iz jajnika. Na primjer, ja, jagoda je nista kao sto je puno sitnih sjemenki bez ljuske, sredisnjeg jezgra tenderloin, sto je dodatno poboljsana dodavanjem cvijet. Jezgra ananasa je takoder dio stabljike.

Najpoznatiji lazno voce jabuke, oni su jabuke i kruske, ciji je jestivo dio je dovoljno velik je tkivo stabljike i plod je samo jezgra.  Struktura voca obicno olaksava sirenje sjemena. To ukljucuje parashyutiki i krila na sjeme. Neke biljke ispustaju svoje sjeme kada dozrijevaju voca i vode kokos mogu dobiti na vrlo velikim udaljenostima od svojih roditelja stabla.

Medutim, vrijedno je napomenuti da prisutnost sjemena u plod znatno je smanjena okus vrlo meso, tako da oni koji se bave industrijskom uzgoju ananasa iste ili banane, budite sigurni da biste vidjeli kako to da sprecava oplodnju.  Voce sadrzi veliku kolicinu hranjivih tvari: minerali, vitamini i vocnih kiselina. Zbog toga se oni koriste ne samo u pogledu hrane, vec iu tradicionalne medicine, te ekstrakti i komine - u kucanstvu i osobne higijene.

Medutim, voce s niskim pH ne smije dobiti koji su ukljuceni ljudi s kiselosti - pretjerati to ovdje znaci skupiti do problema akutnog cira na zelucu.  Osim sokova, dzemova i domacih priprema, mnogo voca se koriste kako bi vino, sto je nacionalno pice u regiji gdje su ti plodovi rastu u izobilju. Na primjer, na Havajima, mozete jesti ananas vina, a Armenija - sipak.

Usput, mogranji su neiscrpne izvor zeljeza, tako da se preporuca za osobe koje pate od anemije.  Voce popiti osvjezavajuce neprocjenjiva, pogotovo one s mesnatim unutarnji dio. Oni jedu kada trebate snack u bijegu, kada zelite nesto svjeze i egzoticno, iako je tezina egzoticnog voca za danas je vise nego pristupacne i troskovno su ponekad jeftinije od svojih izvornih kruske i jabuke.

Povezani postovi:
  1. limun
  2. musmula ostavlja
  3. loquat - Eriobotrya
  4. dunja
  5. narancasta
  6. marelica

  

breskve

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.