Narance i voca

  

Loquat

Loquat, loquat ili  Pripada obitelji Rosaceae, potfamilija od jabuka. Smatra se rodno mjesto na Himalaji, sjevernu Indiju i Kinu. Od davnina je uzgaja u Japanu.

Otuda i ime svoje (ne biti zbunjen sa biwa bijelac, ili njemacki).  Cvijece biseksualac, musmula, su se okupili u krajevima kratkih grancica voca u kratkom duzine kratkih cm cetkom 312, najvise 6090 cvijeca na nogama s bijelim, kremasto, lagano valovita latice s dlakavi iznutra. Miris cvijeca kao sto su miris gorkih badema.  Voce su uglavnom veliki, debeli kist prikupljeni na 812 svaki, s preslatko mirisnim celuloze, premazana debelim koze.

Oni su formirana u kriz, a self-oprasivanja. Ova znacajka omogucuje vam da imaju kopije plodnih kod kuce vrt.  Za razliku od mnogih drugih suptropska voca usjeva moze nazvati loquat svestran postrojenja i sposobnost da se reproduciraju. Biljke dobivene sjetvom sjemena u potpunosti majke kvalitetu, postujuci uzgoj dolaze u plodnih sezone kod kuce vec na cetvrtom i petom godine.

Tako je sjeme bolje pokupiti od najvecih high-yield sorti voca. Sjemena preuzet iz voca uzgajaju na otvorenom tlu, takoder se moze koristiti za reprodukciju musmula unutra. Cak ce vam pomoci da odaberete najbolje uzoraka za unutarnje.

Seeds pozeljno da se svjeze, iako su zadrzali odrzivost za nekoliko mjeseci. Pa odvojen od celuloze, tako da nema potrebe za ispiranje. Prije sjetve sjeme se savjetuje da drzite ruzicasta otopina kalijeva permanganata tijekom dana.  Sastav tla za klijanje sjemena: 2 sata list, 1 h treset, rijecni pijesak za 1 sat ili 1 sat SOD zemljista i 2 sata list. Raspored dubina 24 cm je bolje da se biljka ih jednog po jednog u lonac s vrha promjera 79 cm

Ako temperatura tla za povecanje od 57 ', klijavost ubrzati za gotovo pola. Mladi sadnice raste vrlo brzo. Iz sjemena rasti dva sadnica.  Nakon sto su sadnice formirana dva ili tri para pravih listova, mozete nastaviti na transplantaciju. Prizemlje smjesa za sadnice (sto je takoder pogodan za rooting reznice): 1 sat SOD zemljista, 2 h list, 0,5 sati rijecni pijesak. Ponekad, kada je sjeme uzgoj sadnica grane vec u fazi sadnica iz zemlje.

A vi odmah morate odluciti zelite li rasti biljke grm obliku, onda ne bi trebao patiti natrag postranih izboja formirana, ili debla s visoka, onda morate ukloniti ti puca odmah, bez cekanja za lignification.  Moze se razmnozavati vegetativno i musmula. Reznice 1215 cm izrezati od grana proslogodisnjeg rasta. Rucka mora biti najmanje dva dobro razvijena pupa. Listovi su pruned na pola duzine. Gornji i donji dijelovi rucke trebao biti vodoravan.

Zakorjenjivanje Podloga je kalciniranog rijecni pijesak.  Za maticne ne savijati, prije ulaska u donjem dijelu njegove nejasne prahu ugljen. Plant reznice okomito do dubine od 2,53 cm u konvencionalne keramicke lonac.

Na dnu posude za drenazni sloj se stavlja 2 cm konvencionalne gline krhotinama. Nakon sadnje, vode s mnogo mlake vode koji brane. Vlaga od rezanja i dalje, ako je pokriven plasticnu vrecicu. Ako je temperatura podloge odrzava na 25 27 ', sadnica mogu biti ukorijenjen u mjesec dana.

Cim mlade korijena, biljka moze biti transplanted. Mozete okorenyat reznice u obicnu vodu. Da biste to ucinili, izrezite ogranak duljina semilignified 2025 cm od prosle godine rast, i nema skracivanja lisca, stavite u bocu koji brane vode na sobnoj temperaturi na prozorska daska.

Tu mora biti u skladu s jednom uvjet: boca ljepila uz rub mora biti tamni papir. U mraku su korijeni formiraju brzo, za 1,52 mjesec dana. Do tog vremena oni ce biti dobro razvijeni, s jakim reznja.  Tlo za biljke s jakim korijen sustavi moraju izgubiti 2 sata list, 2 sata, treset, pijesak, 1 sat. U grublje tlo biljka biljka ne bi trebalo biti kako bi se izbjeglo truljenje korijena. Nacin sadnje normalno.

Cim je biljka presadena, to bi trebalo biti u izobilju zalijevati i pokriti sa plasticnim vrecicama. Dva tjedna kasnije, skloniste moze biti uklonjena. Nakon svakog zalijevanja tlo oko sadnica treba otpustiti.  Tijekom aktivne vegetacije, dodatne prehrambene hranjenje.

Najbolje koristiti divizma infuzija, razrijedena s vodom u omjeru 1:8, svaka dva tjedna. Zimi, u razdoblju relativnog mira, hrani biljke nije potrebno.  Musmula hygrophilous. Stoga, neophodno je da tijekom rasta kompaktnih zemlje je uvijek bila mokra.

A samo razdoblje odmora moze se neznatno  . Zalijevanje bolje brani vode cija je temperatura 34 'iznad sobne temperature. Prskanje biljaka najbolje brisu se. Cinjenica da je musmula ostavlja je pala, uz ceste prskanje Kruna izgubiti svoju dekorativni efekt.

Bolje je da jednom mjesecno joj oprati pod tusem. To ce ukloniti akumulirani prasinu iz lisca.  Ponovo staviti u saksiju biljke u dobi 1 do 5 godina treba godisnje, u odrasloj dobi, kroz 34 godine.

Svakog proljeca mora promijeniti gornji sloj tla do korijena. Za tlo mix musmula nezahtjevna. Ona je bila dobro razvijena na teska ilovasta tla i laganim pjeskovitim.

Ali najbolje rezultate moze se dobiti po rastu odraslih jedinki ovog sastava tla na 4 h SOD zemljista, 2 h, list, 1 sat, komposta i pijeska za 1 sat. Za odrzavanje najbolje spolna zrelost od donje strane lisca, koje, kao sto smo rekli, ova biljka daje dekorativne, tlo mix sam napraviti malo rascjepkano stare zbuke.  Na temperaturi musmula sam jedva utjecati ni stetnika niti bolesti.

Loquat bolje raste u dobrom svjetlu. Izravno suncevo svjetlo je dobro polozen cvat. Windows prema jugo-istoku, najpogodniji za uzgoj.

Musmula zimi moze biti postavljen za izolirane balkon, gdje se temperatura spusta ispod minus 2 ". Navodnjavanje, to bi trebao biti potpuno zaustavljen. Ako ne mozete imati biljke na balkonu, to je dobro perezimuet i na prozor.

U tom slucaju, zalijevanje treba smanjiti, ali zemlju ne bi trebali biti potpuno suha. Tijekom razdoblja aktivnog rasta povrsinskog sloja tla mora biti stalno labav. Da biste to ucinili, dan nakon svakog zalijevanja treba proryhlit gornji sloj. U ljeto musmula moze se uzeti na balkon ili u vrt. Sadrzaj biljaka na otvorenom utjece na njegove dobre rast.

Musmula nije potrebno posebno obrezivanje. Vi samo trebate rezati suhe i slomljene grane.  Na temperaturi, s dobrim sadrzajem loquat dolaze u imajuci u dobi 4 do 6 godina. Za razliku od mnogih suptropskim biljkama u cvatu u jesen ga.

Cvijece pada u listopadu, a do sredine lipnja, prvi plodovi dozrijevaju. Vezivanje ih se podudara s vremenom kada to nije dovoljno sunceve svjetlosti, tako da biljke su pozeljne dosvechivat fluorescentne svjetiljke, donoseci dnevnog svjetla do 12 sati na jedan odrasli biljka samo dvije lampe. Krajem sijecnja, dodatna rasvjeta moze biti zaustavljen.

Radili dobro u zatvorenom sorti Champagne, Tanaka i Thales.  Ukrasna Japanski musmula, relativne jednostavnosti, ukusni plodovi postoji obilje dokaza da je to zasluzuje siroku distribuciju u ambijentu kulture.  Salgus Ya

Related rekord:
  1. narancasta

  

loquat, musmula lisce, loquat

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.