Narance i voca

  

Musmula Primjene

Loquat, musmula - koristiti se vjeruje da je nastao u Kini. Jos 1.000 godina prije, Japanski poceo njegovati  musmula.  Do danas, ova biljka je rasprostranjena na Bliskom istoku, Europi i Africi, Havajima i Kaliforniji.  Kalifornijski su poceli rasti ove biljke u 19. stoljecu. Loquat je zimzelena stabla, ona cvjeta u kasnu jesen ili pocetkom zime, voce se pojavljuju u rano proljece i ljeto. Drvo je visine 3 od 9 metara.

Stablo pripada obitelji Rosaceae.  Plod je mekan, izgleda kao marelica u velicini i boji, ali ne u obliku.  Loquat voce, ne vece od 2,5 cm, u obliku kruske (ili u obliku suze.) Boja ploda od bijele do narance. Plodovi su zacinjen okus, oni su obicno jedu svjeze.  Loquat ima relativno visok sadrzaj pektina, to moze biti vrijedan dodatak pekmez ili zele.

Musmula ima egzoticni okus, kriz izmedu strasti voca i guave. Nekima okus ovog voca je malo kiselo. Kada plod je potpuno zrela, kiselost se smanjuje.  Ovo voce je idealan za izradu vocnim salatama, pecenim voca, vina, itd.  Kineski koristenje sirup protiv kaslja musmula.  Plod je u potpunosti jestiva, osim sjemena, koji izgledaju kao matice. Sjeme sadrzi male kolicine cijanida.

Lisce musmula imati nevjerojatne zdravstvene beneficije. Oni su anti-upalne, antivirusna svojstva, imaju svojstva detoksikacija.  Listovi su tamno zeleni, sjajni, oni su prikupljeni u kasno proljece i rano ljeto, susene na suncu, a zatim sitno nasjeckajte.  Lisce i musmula voce Japanci su bogate vitaminima i mineralima: kalcij, fosfor, zeljezo, kalij, askorbinska kiselina, itd.

Dakle, ova biljka ima veliku ljekovita vrijednost. Musmula - koristiti antioksidansa: musmula ekstrakt lista djeluje kao mucolytic agenta. Ona pomaze u razrijedenu sluz koja se nakupila u nasem tijelu, koji sadrzi otrovne tvari.

Osim toga, njegova antioksidativna svojstva pomazu u izdanju antioksidansi koji mogu neutralizirati stetne toksine i eliminirati slobodne radikale iz tijela, sto moze dovesti do brojnih komplikacija.  Prema tome, ekstrakta lisca sprecava musmula razlicitih bolesti, jaca imunoloski sustav i povecava zivotni vijek.  Beating dijabetesa: Jos jedan kljucni za zdravlje, koje su listovi musmula, je pomoci u borbi protiv dijabetesa.

Ostavlja sadrze razne kemikalije poznate kao triterpenes, koji pomazu da se poveca proces proizvodnje inzulina u tijelu. Lisce takoder djeluje kao anti-dijabetski agenta, oni proizvode puno prirodnih tjelesnih kemikalija poznata kao polisaharidi, koji pomazu u borbi protiv dijabetesa povecanjem proizvodnje inzulina.

Osim toga, musmula ekstrakt lista podrzava zdravlje gusterace ili dodatna proizvodnja inzulina, bilo zbog regeneraciju stanica.  Prema tome, mozemo reci da musmula lijecenje dijabetesa je najveci pravi nacin.  Detoksikacije svojstva: Lisce musmula takoder pomaze kod jetre detoksikacija.

Oni sadrze tvar koja se zove amigdalin, koji je poznat kako bi se bolest borbi protiv jetre, poboljsava sposobnost jetre da biste dobili osloboditi od otrova i otrovnih tvari.  Problema s kozom: ekstrakt lista Japanski musmula ima prednosti za kozu. Ona se koristi kako bi se smanjila upala koze i sprjecavanje raznih bolesti koze. Ekstrakta lisca je nasiroko koristi kao aditiva u raznim kremama.

Ovo ne samo da krema lijeci upale ili iritacije na kozi, ali takoder pruza smirujuci ucinak. Musmula ostavlja takoder pomazu borbi protiv raka koze.  Antivirusna svojstva: listovi sadrze razne musmula kiselina koje imaju anti-virusni svojstva. Glikozidi i polifenolnih sastojaka imaju svojstva virusnih agenata.

Isto tako, vjeruje se da biti ogranicavajuci ucinak musmula HIV virusom.  Ostale prednosti: listovi se cesto koriste za musmula zakuhati ljekovitih cajeva. Ovi cajevi mogu pomoci smanjiti mucninu, ugasiti zed i pomoci proljev, depresije, itd.

Buduci da visak sve je uvijek stetno za tijelo, kako bi se izbjegle nuspojave Preporucena doza je 4,5 musmula ostavlja 12 grama dnevno.

Povezani postovi:
  1. sorte marelica
  2. Ive korisna svojstva

  

musmula lisce, voce, musmula, loquat, musmula, marelica

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.