Narance i voca

  

Musmula voca

Musmula (Eriobotria japonica) - pripada obitelji Rosaceae (Rozaceae). Rod sadrzi 10 vrsta distribuira u divljini u jugoistocnoj Aziji. Je li visoka, jako razgranatim grm ili stablo mali zimzelen (do 6 m visine).

Domovina - Kina, ali vec dugo uzgaja u Japanu, od kojih je odveden u Europi, otuda i ime japanskog musmula. Zbog guste krosnje, prekrasan kompaktan krunu od cvijeca i mirisnih dolgotsvetuschim loquat je odlican saksiji postrojenja i uspjesno uzgaja amateri. Postoje dva vala rasta pucati - u proljece iu lipnju.

Listovi su veliki u velicini kao da je ficus, ali lijepa. U zimi, a ne pada. Velicina ploce: 12-15 cm dugi i 5-9 sirok, duguljast, ovalni, tamno zelena, dlakava ispod. Pahuljasta crvene dlake ne samo lisce, mladice i pupovi, previse.  Cvjetovi su srednje velicine, bijela, biseksualci, koji su prikupljeni u cvat-vlat od 80 komada, vrlo mirisno.

Cvijece od listopada do sijecnja.  Voce nastaju unakrsnog oprasivanja i self-oprasivanje, ali samo-oprasivanje usjeva je manje. Voce u gustom racemes od 8-12 komada, okrugle, mesnat, slatki osvjezavajuci okus, plod tezine 30-80 g, sadrzi 6-13,8% secera, 0,6% kiselina, 2 mg/100 g vitamina C , a koristi se u svjezem obliku obradena: od ovih, da zele, marmelada.

Boja ploda varira od svijetlo zelene do narancaste. Unutar ploda je jedna do tri velike sjemenke glatke okruglog oblika. Plod sazrijeva u svibnju, zajedno s jagodama. Voce musmula je lijepo lijeciti i koriste se uglavnom u svjezem obliku.  Siri uglavnom musmula sjemena.

Dobra klijavost se daje na svjeze sjetvu sjemena. Sadnice se pojavljuju zajedno u 2-3 tjedna, a do visine od 25-30 cm, pada u plodnih sezone uzeti 5-6 godina.

Rasadnicarstvo musmula osnovi zadrzati majcinstva sposobnosti. Musmula ugradili u sredini traka je obicno na glog, barem na dunja cest. Najbolji sorti za sobu kulture: Tanaka, premijer, Feme, Champagne, Sames.  Da se brine za biljke je mali pogotovo kad u usporedbi s drugim vocem kulture u sobi, jer cvatnje i sazrijevanja plodova u tvornici dogada u jesen i zimu.

Temperatura u prostoriji mora biti najmanje 18 stupnjeva, ali zimi moze izdrzati kratko mraz dolje -. 12 stupnjeva, voca umrijeti na minus 7,8 stupnjeva.. Biljke su cesto sprayed s toplom vodom, drze u cistim, zalijevati i hrani po potrebi, ako mozete, a zatim dosvechivayutsya kasnije. Normalna i pravovremene brige za biljke u peridium cvatnje voca i stvara povoljne uvjete za zrele plodove.

Povezani postovi:
  1. limun - jedan od najstarijih kultiviranih voca

  

loquat, musmula voce, dunje

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.