Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

Medu suptropska voca usjeva

Medu sub-tropskog voca usjeva loquat, ili loquat  Od Rosaceae obitelji jedan je od ranog sazrijevanja pasmina. To je bio uzgaja radi socan, aromaticnog, s ugodnim osvjezavajucim slatko-kiseli okus voce bogato secerima, vitaminima i mineralima. Oni jedu pretezno svjeze i preradeno za proizvodnju sokova, compotes, zelei, voce maslac, dzemovi, zelei i razne okusom pica.  Domovinskog Japanski musmula Kini.

No, u Europi, loquat prvi donijeli iz Japana, za koju je dobila svoje ime. Musmula je porijeklom iz mediteranske zemlje, Engleske, Amerike, Sjeverne Afrike, Australije i Havaja. U Rusiji, loquat raste u suptropskim podrucjima obali Crnog mora.

Musmula prilicno mraz otporan, moze izdrzati bez ostecenja snizavanje temperature na minus 14 '. Medutim, u razrjedenju musmula voca kao kulturu u Abhaziji za hladnog vremena su opasne, cak u 45 `. Ciklus zimzelenog musmula Japanski i posebno njegove sezonske ritmove podudara s nepovoljnim uvjetima, cvjetovi pada od listopada do prosinca, i jajnika razvija tijekom zime i proljeca.

To je smanjenje stete cvijece, i jajnici jesen i zimi temperature.  Grane drveca koje se spustaju do 312 m visine, gusto pokrivena s izduzenim nazubljenog lisca. Oni su kozast, tamno zeleni, sjajni iznad, ispod dlakave grayish glavu. To je posebno dobar u zimi musmula.

Stablo je vrlo dekorativna, narocito kada je pokriven s malim bjelkastim cvjetovima u piramidalnim cetkom. Rasformiranja, sire ugodan miris, podsjeca na miris gorkog badema. Neki fanovi su uzgajaju posebno za neobicno cvijece miris musmula.

I koliko pcele lete na njih! Nakon sto je sve to vrijeme je nekoliko drugih cvjetnica. Medu sub-tropskog voca usjeva Berba sazrijeva tijekom sezone ranije ili kasnije, ovisno o klimi i vremenskim obiljezjima godine. U Alziru, na primjer, voce pocinju sazrijevati u sredinom ozujka, dok se u Italiji i Francuskoj, ovaj proces traje od sredine travnja do kraja lipnja, crnomorske obale od kraja svibnja do kraja srpnja.  Voce su vrlo razlicite u obliku, debljini koze, mesa bijele boje, zute ili narancaste.

Osobito cijenjena sorte voca s cvrstim tijelom i stoga prenosiv. Procitajte cijeli zetve ili cetke za selektivno odvojene zrelo voce s peduncles. Prosjecna stablo proizvodi 6080 maksimalno 300 kg.  Kultura hidrofilnih, ali ne i zahtjevan na tlo. Ona se osjeca dobro na razlicitim tlima, ali najbolje joj je od ilovace, a povecava u teske i lake na kopnu.  Razmnozavanje loquat sjemena i sadnog materijala procvao na njemu. Okulirovat najbolje postrojenja u kolovozu i rujnu.

Sadnice sade u stalno mjesto ozujka, pocetkom travnja. Drvece musmula vrlo osjetljiv na organska i mineralna gnojiva. Posebne obloge biljke ne zahtijevaju dovoljno za uklanjanje suhe i slomljene grane.

Trenutno, u Abhaziji, raste 12 vrsta musmula, uvedena iz SAD, Italija, Japan, Kina, kao i velik broj sadnica lokalnog podrijetla. Stablo je postala tako cest u nasim suptropskim tesko zamisliti grad, selo, park ili farme bez musmula.  L. Gogolashvili, kandidat poljoprivrednih znanosti

Povezani postovi:
  1. narancasta
  2. voce breskve

  

loquat, musmula

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.